Mâna pe par și pe flintă!

2015-11-29T10:34:14+02:0029 noiembrie 2015|Amestecate|

NR. A pomenit ceva Cioloș în programul de guvernare despre aceste despăduriri? Despre străinii care au acaparat cele mai fertile terenuri ? L-a întrebat Bogdan Rareș despre toate astea?…

Românii să interzică tăierea pădurilor! Se organizează patrule ecologice contra despăduririlor

lansare carte ionut tene liga scriitorilor2

Exploatarea nemiloasă, lipsită de raţiune şi ilegală din pădurile României trebuie să înceteze imediat. Austriecii de la Schweighofer Holzindustrie sunt chintesenţa sau emblema exploatării resurselor naţionale de către firmele şi multinaţionalele, străine, în dauna poporului român. Austria, după cel de-al doilea război mondial, avea doar 40% teritoriu împădurit, ca în urma unei politici protecţioniste să aibă în prezent aproape 80% din ţară cu păduri, pentru ca austriecii să respire aer curat şi să trăiască sănătos. În Austria pentru un copac tăiat faci puşcărie. În 1990, România avea circa 29% din teritoriu împădurit, azi şi datorită exploatării forestiere fără măsură a firmei Schweighofer Holzindustrie, ţara noastră abia mai are 20% suprafaţă împădurită, românii trăind în poluare şi într-un mediu nesănătos. E firească revolta românilor împotriva despăduririlor și să se organizeze în patrule cetățenești de apărare și ocrotire a pădurilor.Comisia Europeană ar putea da în judecată România din cauza tăierilor ilegale de păduri și a companiei austriece Holzindustrie Schweighofer.Oficialii de la București trebuie să prezinte Bruxelles-ului, până la data de 2 decembrie, un plan de măsuri privind implementarea Regulamentului Cherestelei 995/2010 (EU Timber Regulation – EUTR) și împotriva companiilor care încalcă acest regulament. De asemenea, Albania va adopta o lege care interzice total timp de zece ani tăierea arborilor, precum și comerțul și exportul de lemn, pentru a proteja astfel pădurile a căror suprafață a scăzut dramatic în această țară ca urmare a defrișărilor masive, a anunțat guvernul de la Tirana.

În legendele și cântecele populare ”codru-i frate cu românul”, dar numai până în 1990?. Acum circa doi ani moții din Munții Apuseni nu au mai așteptat ca autoritățile să aplice legea, ci și-au făcut singuri dreptate oprind camioanele cu lemn furat, care au dus la despădurirea României. Circa o sută de persoane din comuna clujeană Măguri Răcătău au oprit la miezul nopţii două camioane încărcate cu lemn. Oamenii susţin că lemnul ar fi fost tăiat ilegal. Camioanele sunt acum la sediul Poliţiei care desfăşoară cercetări pentru a stabili provenienţa lemnului.Poliţia din Măguri Răcătău a fost sesizată de localnici în legătură cu un transport ilegal de lemn, iar circa o sută de persone cu furci și topoare nu au mai aşteptat reacţia poliţiei şi au oprit singuri camioanele. “Poliţia a fost sesizată azi-noapte, la circa 12 noaptea, că au fost oprite în trafic două camioane cu lemne. Cele două camioane au fost duse la postul de poliţie din Măguri Răcătau. Acum se desfăşoară cercetetări pentru stabilirea legalităţii transportului. Persoanele din camioane au fost legitimate şi acum o echipă face verificări”, declara pentru “Adevărul” purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Anca Sidonia Bolba. Românii munteni au în sânge spiritul de dreptate rămas de la haiduci.

DSC_0699

Nu e nevoie să ne transmită nouă Comisia Europeană indicații să nu se mai taie pădurile, ci românii să iasă în stradă, pe șosele și drumuri forestiere să oprească camioanele cu lemn tăiat ilegal, care duc la o catastrofă ecologică în România. Ar trebui să se înființeze imediat patrule cetățenești ecologice ca la Măguri Răcătău, să se depisteze camioanele cu lemn furat sau tăiat ilegal și să se anunțe poliția pentru a fi reținuți șoferii și patronii de gatere. Aceste patrule cetățenești ecologice trebuie să monitorizeze gaterele, fabricile de cherestea și de mobilă și să anunțe imediat autoritățile pentru lemnul tăiat ilegal. Cred că e vremea ca România să ia exemplu Albaniei sau Austriei și să interzică prin lege tăierea pădurilor autohtone. Parlamentarii și-ar putea spăla păcatele de hoți și corupți prin adoptarea unei legi care să interzică tăierea pădurilor în țara noastră. Românii au nevoie de păduri, aer curat, ape limpezi, care contribuie la o viață sănătoasă, agricultură naturală și la un turism ecologic, nu de despăduriri care aduc dezastre de mediu și  un ambient poluant, ce produce boli maligne pe termen lung.Să arătăm din nou Europei și lumii că pentru noi ”codru-i frate cu românul”, că tinerii frumoși și liberi nu au ieșit degeaba în stradă după drama de la clubul Colectiv.

Ionuț Țene

codul-silvic-impune-romsilva-ca-suprafa-a-de-padure-gestionata-sa-nu-scada-sub-3-milioane-de-hectare-10930

4 Comments

 1. Stan Pățitu 1 decembrie 2015 la 12:52 am - Raspunde

  toată stima pentru curajul lor. Asta e ce trebuie să facem. Mai întîi măna pe topoare, furci și ce-o mai avea prin ogradă, și apoi trîmbițat în toată țara, ca să afle tot românul. Să știe că trebuie să se trezească și să acționeze. Pe hîrtie se scrie de 25 de ani, iar fac în continuare ce vor cu noi. Vremea dialogului s-a dus de mult. E timpul să acționăm cît mai repede cu putință.

  Români, ridicați capul din pămînt!

  Avem nevoie stringentă de mult mai multe acțiuni, și de amploare, de acest gen. Numai așa vom învinge. Astfel de acțiuni trebuie încurajate și publicate pe toate canalele posibile, ca românii să afle și să se trezească din adormire, ca să-și ia țara furată înapoi. Tot ce au făcut ei după 1990, e o hoție ilegală la scară națională, în afara constituție, așa bună sau proastă cum e.

  Iar despre aurul care pleacă noaptea pe furiș la București în blindate, nici măcar nu se mai vorbește. În visterie bate vîntul și aurul care se mai găsește își pierde urma pe căi necunoscute.

 2. Nicu Cohen 29 noiembrie 2015 la 8:33 pm - Raspunde

  Nu pe flinta ci pe condei ! Scrieti Jalbe si Manifeste ,semnati-le de grupuri cit mai mari si faceti-le publice . Devin Documente cu putere de Lege ! ,Lex Comitatus .

  • adrian le légionnaire 30 noiembrie 2015 la 10:51 pm - Raspunde

   Mai Nicule stii bine ca jigodiile numai de frica stiu, ce sa le zici din condei ca le trece pe langa urechi, justitia… si tot sistemul il controleaza total, tare mi’e ca s’a ajuns la vremea haiduciei, à propos stii ca Romania are una dintre cele mai dure legislatii a armelor din lume , legislatie instaurata cu venirea bolsevicilor in 45 pt ca romanii sa nu se poata razvratii (nu’i bai ca mergem si golim depozitele hungurilor din munti in Covasna si Harghita)….

   • Nicu Cohen 1 decembrie 2015 la 8:43 pm - Raspunde

    Violenta le da lor cistig de cauza ….Unirea in grupuri si scrierea Proclamatii Nationale i-ar lovii mai tare ..Nu de rascoala poporului le este lor frica ci de desteptarea spirituala a natiunii .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top