Mă îngrijorează…

*

 

Mă îngrijorează…

 

 

 

Mă îngrijorează ieșirea în stradă a mii de persoane, tineri îndeosebi, cu un motiv  literalmente neserios pentru două săptămâni de proteste: neregulile de la câteva secții de vot din străinătate! Câte? Repet: câteva! Cauzele nu pot fi imputate guvernului, ci legiuitorului, care nu a luat în calcul un detaliu ivit prin modificarea legii: durata de completare a declarației ce trebuia dată de fiecare alegător din străinătate! Cu toate acestea, nota bene!, numărul votanților din ziua de 2 noiembrie a fost mai mare decât la toate precedentele alegeri din străinătate!… Și atunci?

 

Repet, numărul celor care au votat pe 2 noiembrie a fost mai mare decât numărul celor care au votat la precedentele alegeri prezidențiale din 2009. Iar numărul total al celor care nu au apucat să voteze din pricina proastei organizări, sub 2000 de alegători, nu reprezintă nici măcar 0,01%  din voturile exprimate! Adică nu poate fi vorba de o fraudă, de o manevră menită să favorizeze candidatul guvernului, considerat responsabil de bunul mers al alegerilor!

 

Ce s-a întâmplat poate fi considerat un accident neprevăzut! De ce se face atâta caz, de ce iese lumea în stradă pentru o „fraudă” de 0,005% ? Nu cumva alta este ținta?

 

Mă îngrijorează faptul că, în mod evident, există alt motiv, altă țintă, chiar dacă cei mai mulți dintre participanți și-au închipuit că-și arată astfel solidaritatea cu frații români de peste mări și țări! Iar acel motiv, motivul real, scopul urmărit, nu-mi este ușor să-l înțeleg! Diversiune, diversiune, dar unde vor să ajungă organizatorii ei?!

 

Mă îngrijorează faptul că cineva a avut capacitatea de a amplifica această reacție firească de nemulțumire, de a face din ea un motiv ca „lumea să iasă în stradă”! Cine a avut această capacitate organizatorică? Cine s-a priceput să „prostească” atâta lume?!

 

Rețelele de socializare de pe internet?

 

Care dintre ele?, căci sunt mai multe și cu orientări foarte diferite!

 

Constat așadar că există acest „jucător” pe scena politică: entitatea care s-a implicat cu destul succes în manipularea manifestanților noștri, de bună credință și nu puțini! Care s-au adăugat nucleului dur, al profesioniștilor, mercenari ai ieșirii în stradă! Știm foarte bine că există asemenea profesie, nu numai la noi, ci în toate democrațiile lumii!… O profesie din care se poate ieși la pensie… Întrebarea este cine plătește pensia! Statul român sau care stat vecin?!…

 

Mă îngrijorează telefonul primit „din diasporă” în urmă cu câteva ore. Domnul Popescu – nu avea cum să-l cheme altfel!, m-a făcut atent la ce se va întămpla DUPĂ! De luni încolo! După ce se vor afla rezultatele! Cine controlează așa de bine ieșirea în stradă a mii de români cum va reacționa? Nu cumva zilele trecute am asistat numai la un antrenament, la o repetiție generală pentru ce va urma?! Căci, indiferent de rezultat, indivizii ACEIA își vor vedea de treabă în continuare!… Vor acționa, indiferent de rezultat. Cum?

 

Ipoteza nr. 1: câștigă PONTA. Este extrem de probabil că ACEIA au în vedere mai multe posibilități de a contesta alegerile. Inventivitatea infractorului o depășește pe a procurorului general! Se vor pricepe, cu ajutorul unor cârtițe infiltrate în tabăra lui Ponta, să producă ilegalitățile reale de care să se folosească ca pretext credibil! Și vor scoate încă și mai mulți oameni în stradă!

Se va repeta scenariul din Ucraina?! Nu exclud ipoteza că vor încerca!… Exclud ideea că vor avea succes! Dar mă întreb cât ne va costa să reinstaurăm liniștea și ordinea?!

 

Ipoteza nr 2: câștigă JOHANNIS! Motiv ca ACEIA să scoată în stradă și mai multă lume, lume care va fi manipulată să manifesteze pentru a cere demisia lui Ponta și a guvernului! Lumea manipulată de ACEIA va judeca, aș zice, sentimental, nu după textul de lege! Legea îi permite lui Ponta să rămână prim ministru până la noi alegeri parlamentare, până la constituirea unei noi majorității parlamentare…

 

Abia atunci, dacă căștigă Johannis, sub pretextul că se impune demisia lui Ponta sau chiar dizolvarea Parlamentului, vom asista la o escaladare a ieșirilor în stradă, tot mai violente, și se vor constitui două tabere antagonice, mai învrăjbite ca oricând, cu români din toate categoriile, care vor ajunge să se înfrunte în toate felurile posibile!… Se va ajunge ușor de tot la o situație de haos, de instabilitate, care se poate încheia în mai  multe feluri, inclusiv printr-un dezastru politic!

 

…Noi ne gândim cum să sărbătorim Centenarul Unirii. Dar alții, din țară și din străinătate, se gândesc foarte serios cum să ne strice ori chiar să ne împiedice sărbătoarea! Se gândesc și acționează în consecință! Pentru ca la orizontul evoluției noastre politice în locul Unirii definitive să apară spectrul dihoniei, al destabilizării, al dezmembrării teritoriale! Nu a învățat nimic din istorie cine nu pricepe că există forțe puternice care se concentrează pe acest subiect, încercând să producă momentul favorabil aneantizării pe veci a României Mari!

 

Aceasta este miza de votului de mâine…

 

Mai îngrijorat ca oricând,

 

Ion Coja

 

15 noiembrie 2014