În publicația „Ziare.com” a apărut un text semnat de Daniela Rațiu intitulat

DOCUMENT Cum il urmarea Securitatea pe Cornel Dinu. Fostul fotbalist si antrenor avea numele de cod „Dramaturgul”

Textul continuă chipurile investigația făcută de Gabriel Andreescu cu vreo doi ani în urmă, ocazie cu care îl acuza pe Cornel Dinu că m-ar fi dat pe mâna Securității. Faptele au fost în realitate următoarele: i-am propus lui Cornel Dinu să scoată din țară manuscrisul unei piese scrise de mine, piesă care nu avea nicio șansă să fie jucată în România. I-am dat manuscrisul lui Dinu, care se afla în cantonament și urma să plece într-o deplasare în Occident. Urmare a unei imprudențe săvârșite de mine Securitatea a interceptat o discuție telefonică a mea cu Dinu din care a înțeles despre ce este vorba și l-a luat la întrebări pe Dinu. Dinu a trebuit să le predea plicul cu manuscrisul. Când s-a întors din deplasare, Dinu l-a contactat pe Conți Bărbulescu, prieten comun, și l-a făcut atent să mă avertizeze că Securitatea a intrat pe fir și voi avea de dat socoteală de intențiile mele. Precizez deci: Cornel Dinu nu m-a turnat la Securitate, ba chiar a riscat atunci când mi-a transmis prin Conți ce făcuse Securitatea. Un gest prietenesc și riscant. 
Autoarea textului este însă de o neglijență crasă. Nu Dinu a avut numele de cod „Dramaturgul”, ci eu. Așa scrie pe coperta celor trei dosare ale mele de la CNSAS. Cu câtă grijă le-a citit se vede din acest detaliu major!
Textul domnișoarei/doamnei Rațiu conține și alte inadvertențe, inclusiv presupunerea că Securitatea nu m-a băgat la închisoare ca să se folosească de mine pe lângă Constantin Drăgan! În felul acesta eu devenind din urmărit un urmăritor! Adică turnător!
Mă voi interesa dacă nu ar fi cazul s-o chem în justiție pe D.R. să dea socoteală pentru ce scrie. M-au mai acuzat de colaborare cu Securitatea și alți așa ziși ziariști: Cristian Tudor Popescu, Gabriel Andreescu și  Ion(?) Zubașcu, i-am dat în judecată și au pierdut. Dar am făcut greșeala că nu le-am cerut daune morale, care să-i atingă la buzunar. Parcă de data aceasta aș fi mai eficient. Îi ofer autoarei Daniela Rațiu un răgaz de o lună de zile în care să revină aspra subiectului și să-și ceară iertare. Dacă n-o va face o invit la tribunal. M-am săturat să fiu cumsecade cu cine nu merită.
Dixi!
Ion Coja