Legionarii hăituiți și azi de iudeo-comuniștii din Parlamentul României

2020-10-16T19:19:40+03:0016 octombrie 2020|Legionarii în eternitate, Textele altora|

S-a votat! Suferința, discriminată pe criterii politice în Parlament. Urmașii deținuților politici nu primesc drepturile dacă părinții au fost legionari

detinuti politici suferinta

Modificările aduse Decretului Lege 118/1990, prin care se acordă unele drepturi bănești urmașilor de gradul 1 ai luptătorilor anticomuniști au fost adoptate de plenul Camerei Deputaților marți 13.10.2020.  Proiectul legislativ PLx 615 / 2020 cu amendamente, venit să aducă noi modificări DL118/1990 fusese susținut în ședința Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților din Parlamentul României luni 12.10.2020, obținând raport de adoptare.

Cea mai importantă modificare o constituie cea introdusă de Silviu Vexler, deputat din partea minorității evreiești și președinte al Federației Comunităților Evreiești din România. Prin această modificare, sunt excluși de la drepturile prevăzute de actul normativ urmașii celor care au fost deținuți politici dar au făcut parte din Mișcarea Legionară.

Articol 13 al Decretului-Lege 118 / 1990, după modificările aduse la intervenția deputatului Vexler, arată astfel : “Prevederile prezentului decret-lege nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă și/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora.” (subl. n.)

După votarea în plen a proiectului de lege, care s-a făcut foarte repede, deputatul Silviu Vexler a mulțumit colegilor săi că au susținut amendamentele sale.

Din informațiile pe care le avem, subsecretarul de stat cu problemele luptătorilor anticomuniști, dl Octav Bjoza, nu a fost consultat deloc în legătură cu aceste amendamente, aduse fără știrea sa. De asemenea, nici Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, al cărei președinte este, nu a fost invitată la dezbaterile din Comisia de muncă pentru a fi consultată.

Noile prevederi instituie o evidentă discriminare între suferința a două categorii de urmași, așa cum a declarat președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, dl Coriolan Baciu, care și-a exprimat speranța că legea nu va fi promulgată în această formă.

Paradoxul constă în faptul că, după 1990, toți legionarii care efectuaseră detenție politică sub regimul comunist au beneficiat de indemnizațiile aferente DL118/1990. Câteva cazuri răzlețe, în care casele de pensii teritoriale respinseseră dosarele unor foști legionari, au fost rezolvate în Justiție. Instanțele au constatat că Mișcarea Legionară nu poate fi considerată fascistă, nefăcând parte din organizațiile declarate astfel de organele de anchetă ale Tribunalului de la Nurnberg. Cazurile au fost relatate și în presă (vezi foto). Astăzi în schimb, deși au suferit fără vină represaliile regimului totalitar, copiii legionarilor sunt pedepsiți de statul român pentru politica făcută de părinții lor.

De altfel, statisticile din arhivele fostei Securități arată că legionarii au reprezentat categoria politică net majoritară în temnițele regimului comunist, iar Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului de sub egida Academiei Române aprecia, în 2015, că ponderea legionarilor în Rezistența anticomunistă a fost de peste 70%. De asemenea, tot ei au constituit majoritatea elementelor parașutate în România de aviația militară americană, între 1951 și 1953, pentru a lupta împotriva comunismului.

Prin modificarea adusă de liderul Comunității Evreiești, majoritatea urmașilor de deținuți politici ar putea fi practic excluși de la drepturile prevăzute de DL118/1990.

Mai mult decât atât, în perioada 1948-1964, toate sentințele în procesele politice erau dinainte dictate de Securitate, iar rechizitoriile îi indicau ca legionari pe mulți dintre opozanții cei mai dârji ai regimului, fără ca aceștia să fi făcut parte din această mișcare. Este de înțeles că există pericolul să fie excluși de la drepturi și o mare parte a urmașilor celor neimplicați în mișcarea legionară.

Copiii legionarilor, ca de altfel toți membrii familiilor acestora, au suferit persecuții cumplite din partea regimului comunist, indiferent de vârsta la care se aflau. Dați afară din locuințe, din licee și din facultăți, ori ostracizați în școlile primare, aceștia au fost nevoiți cel mai adesea să renunțe la urmarea studiilor superioare. Marginalizați profesional și social, supravegheați asiduu, conform directivelor conducerii comuniste, ei au suferit traume severe, întinse de-a lungul deceniilor. Indiferent de culoarea politică a părinților, se cuvenea ca statul român să aducă acestor urmași reparațiile morale și materiale firești în orice stat care s-a rupt de totalitarism.

Proiectul legislativ PLx 615 / 2020 a fost introdus la începutul acestei luni în Camera Deputaților, după ce anterior fusese adoptat și de Senat. El a amendat unele prevederi ale legii de modificare a DL118/1990 inițiate de deputatul minorității sârbe Slavoliub Adnagi și adoptat de Parlament astă vară. Prin acest act normativ, sunt introduși ca beneficiari ai DL118/1990 și copiii deținuților politici, dar și fiii celor care au căzut în luptă cu Securitatea ori au fost executați sumar de organele represive în timpul rezistenței armate ori răscoalelor împotriva colectivizării. De la început, legea a prezentat inechități în evaluarea cuantumului indemnizațiilor. Spre exemplu, urmașii celor  împușcați sau morți în detenție vor primi câte 500 de lei, în timp ce urmașii celor ieșiți din pușcării primesc 50% din cuantumul indemnizației care s-ar cuveni defunctului părinte.

Reamintim că în anul 2019, Parlamentul a respins proiectul de lege inițiat de Octav Bjoza, subsecretar de stat pentru problemele luptătorilor anticomuniști, care prevedea pentru toate categoriile de urmași ai deținuților politici și deportaților o indemnizație fixă echivalentă cu salariul minim pe economie.

7 Comments

 1. VLAD DOINA 29 ianuarie 2021 la 10:44 pm - Raspunde

  parlamentari COMUNISTI

 2. Sorin 7 decembrie 2020 la 9:45 pm - Raspunde
 3. 1955m 18 octombrie 2020 la 11:21 am - Raspunde

  : … @[*Iulian MARES 18 octombrie 2020 la 7:29 am – 1955m, nu toti soldatii legiunii primeau dreptul sa-si intemeieze familii, ci numai cei romani! Ceilalti, doar la iesirea „la pensie”.
  Iulian MARES 18 octombrie 2020 la 7:17 am – Condamnati si in viitor!!??
  Bine ca se aplica legi reparatorii GEG-ului!!*]


  _”Marius Iulian”, … Eu, stiind ca „vorbesc in concordanta si conformitate cu Scripturile” _ Fapte 3/22, …deci, „implicit in pilde / codificat” (vezi) _ Matei 13/13-15,(16,17),34,35, …

  daca aveti ceva de completat / confirmat, …va recomand sa o faceti „direct / deschis”, …
  NU cu notiuni pe care nu le gaseste nimeni, nicaieri (cum ar fi „GEG”-ului, sau cum ati scris „despre”: -*soldatii legiunii*, …”iesirea la pensie” …?!!!!!!!!!!!!!!!!

  = Cu stima. -1955 = „Mesia / Moise / Mielul” (coroboreaza) [_ Daniel 12/4,9,13] … & … _ Revelarea / Apocalipsa 5/1-9; 22/13; _ Iesirea 4/(1,10),11-16.

 4. Iulian MARES 18 octombrie 2020 la 7:29 am - Raspunde

  1955m,
  nu toti soldatii legiunii primeau dreptul sa-si intemeieze familii, ci numai cei romani! Ceilalti, doar la iesirea „la pensie”.

 5. Iulian MARES 18 octombrie 2020 la 7:17 am - Raspunde

  Condamnati si in viitor!!??
  Bine ca se aplica legi reparatorii GEG-ului!!

 6. Jan 17 octombrie 2020 la 5:53 pm - Raspunde

  Parlament mizerabil,dar votat de oameni slabi de inger.

 7. 1955m 17 octombrie 2020 la 5:01 pm - Raspunde

  : … @[* *].


  -1) _ @[*Puțină erudiție nu strică*], …-„Si, daca este mai multa, cu atat mai bine”;

  -2) _ @[*CD / denitsoc@gmail.com – O perspectiva avocateasca (.)*]: …

  {[o fi vorba despre avocatul Diavolului ?!!!, sau al lui Satana ?!!!, …pentru ca al lui Dracul nu poate fi, pentru ca inca nu l-ati cunoscut / nu aveti cei 30 de Arginti, pe care sa-i dati pentru a Ma vinde /”El este dintre cei 12 Apostoli” (vezi) _ Ioan 6/70,71]};

  Deci, …legionarii romani se casatoresc cu bastinasele tinere {[cele batrane nu mai faceau copii la indigo, …si nici macar la imprimanta, …si nu era descoiperita metoda „in Vitro”]},

  si se formeaza limba si poporul Roman. … {[format „in forma de *cozonac*?!!!!]},

  Insa mai degraba femeile i-ar invata pe legionari limba lor, …

  {[care „legionari” mai „CD” ?!/ vezi ca sint unii / multi, carora le este frica de „legionari”, …ca „ei nu stiu ca sint vegheati si aparati de Arhanghelul Mihail” (vezi) _ Daniel 12/1,(9),[13],10,3 ]};

  Desigur ca au fost si exceptii in istorie {[?!!!]} cand lucrurile au diferit un pic. …{[?!!!]},

  Cand Senatul Roman a fost sa aleaga limba oficiala a Imperiului Roman {[?!!!]} a fost simplu, nu dupa majoritatea celor care vorbesc un anumit dialect, ci limba pe care o vorbesc oamenii politici ai imperiului la Roma, pe care au invatat-o de la doicile aduse la Roma din Latium, deci Latina. {[?!!!]};

  -{[*Eu, presupun ca a fost atat de simplu cand au ales *dand cu „Zar’urile”, dupa ce l-au deposedat de „Zar’uri” pe *Ce’Zar*, posibil facandu-l „Eu’nuc”, …zicand: -„Alea Jacta Est”]}, …si, uite asa, …

  cum ai zis / scris: … – *renuntand la „limbile lor i’legale”, ale timpurilor*, …adica „limba Proto Indo Europeana.”, …au ales (ce sa vezi ?! / ce sa auzi ?! / ce sa crezi, si ce sa mai zici ?!), …

  {[taman „Limba Latina”/”Geto -Traco – Dacica”, [„Cea *Nobila*, pe care „Vativanistii”, cred ca pot sa o tina sub „obroc” /(in „arhive / catacombe / subsoluri”) „vorba MARE’lui *Noica Constantin*, prin „Robul lui D-zeu Ion COJA” ]}, …

  care era „cea mai veche” _ Geneza 11/1, …pentru ca atunci cand „au aruncat Zarurile”, si au zis „Alea Jacta Est!”, erau cam ametiti de „vinurile Stra-Vechi luate / „agonisite” abuziv din pivnitele „Geto-Dacilor”, din Moesia, …ab’uzand de „Veritas’ul” venit din ameteala vinului baut (vezi) „E’dictonul: -*In Vino Veritas!*, … in loc de *Limonada din Otet fara Zahar – revigorant’a*, …

  {{cum zicea „CD / denitsoc@gmail.com: -„Si indata unul din ei a alergat de a luat un burete l-a umplut cu otet (natural, de 9 grade / din Vin) l-a pus pe o trestie si l-a dat sa bea.”; … [(si v-or fi zis, asa cum este scris: …-„Mintuieste-Te pe Tine insuti si coboara-Te de pe cruce!” _ Marcu 15/30)];
  Precizare, in antichitate apa cu otet se bea ca o limonada fara zahar, era ceva deosebit de racoritor si invigorator.”}}, …

  au zis: …-„Daca bem vinurile vechi ale Geto- Dacilor”, atunci „Limba pe care o vom vorbi in Imperiul Roman”, …sa fie „la fel ca Vinul Vechi” (caci este Cel mai Bun) deci, la fel ca cea mai Veche Limba, adica „Latina”/*Ra’Daci’na tuturor limbilor de pe Pamant* _ Geneza 11/1, …
  si, uite asa, cand s-au trezit ei din ameteala, nu-si mai re’cunosteau „limbile lor ILEGALE”, …adica, „care nu aveau nici o legatura cu Taina Dumnezeirii” _ Geneza 1/1; _ Revelarea 10/7, …

  dupa care, au inceput sa vorbeasca doar in Limba Latina, prin „Parlament / Senat”, inclusiv prin „birouri”, …dar nu si prin „scoli” si nici pr’in „justitie”, batindu-si joc de „Dreptul Roman”, care a ajuns asa ca „o poveste, de’spre”, …astfel, ramanand pana in ziua de astazi (_ Romani’a 11/3-8; _ Isaia 6/13), „nemintuiti” _ Deuteronom 29/4,

  -„Limba Oficiala legala”/*Latina Vulgata*, …

  {[vorbita de mai bine de 40.000 de ani, acum in Roma’nia [luati Amin’te! _ Romani’a 1/14,15], …dar care, a fost scoasa din „Programul Scolar / Educativ”, de catre reprezentantii din toate *Dregatoriile Poporului Roman / Parlament, Senat / In’justitie, Presedintie, Acade’Mica 2/1-4; 7/1-4, …Romania ajungand de rasul si batjocura Lumii (vezi prorocii’le / coroboreaza) _ Fapte 3/22; _ Isaia 1/21-23; 3/12; _ Ieremia 5/26-31; 9/3-8; _ Mica 3/11; 7/1-4]},

  nu are nici o legatura cu *conceptul*/(„inventia”): -„Indo Europeana”/*Proto – Indo – European’a* (bla, bla, bla), …

  {[despre care v-am intrebat, dar nu-Mi raspundeti /”taceti ca scroafa-n papusoi”- „Proverb Roman’esc / Latin’esc – Ancestral”.


  – 1955m = „Mesia”: … _ Fapte 3/22; _ Deuteronom 18/15,18,(19): …

  -„Am incalecat pe-o șa, …și, v-am spus povestea a’șa /*povestea Mea, in Adevar*”_ Romani’a 5/14; 11/34; _ Isaia 53/1-11; _ Matei 11/19: -*Un om mancacios si bautor de Vin, un prieten al Vamesilor si al Pacatosilor!*; _ Luca 8/18; 18/(7),8; 19/10, …

  {[(coroboreaza) _ Matei 11/19; 13/57; 18/11; _ Marcu 6/4; _ Ioan 4/44; 8/42,43,(45-47)]}, …

  *șaua fiind pe Calul Meu din Fier*/[_ Matei 13/13-15,(16,17),34,35], despre care v-a vorbit si bulgaroaica „E’vanghelia Vanga”, pe care nu o credeti, …prin profetiile facute despre Romania, implicit despre Mine (vedeti siteul: „nu-Mi mai cenzurati / nu mai trunchiati mesajele, caci nu stiti cum lucreaza „Lumina”/*Ra’dia’tia Sola’ra* (vezi) _ Marcu 4/21-25.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top