Domnule Coja,

Cu permisiunea d-voastra reiau un comentariu scris de IV, ca replica la nemultumirea lui “gabi” ca statea la cozi pe vremea lui Ceausescu. Mi se pare ca merita sa stea mai la vedere acest comentariu, in care in esentza se arata ca Ceausescu a transformat cartierul Berceni dintr-unul de sandramale insalubre, intr-unul cu blocuri civilizate. IV vorbeste despre un cartier cunoscut personal de el, in copilarie, dar cred ca situatia poate fi multiplicata la n cartiere din Bucuresti si din toata Romania!

Daca totusi conteaza mai mult ca ne-a rationalizat mancarea (NU CREAUSESCU NE-A INFOMETAT, EL NU PUTEA FI UBICUU, IN TOATE LOCURILE IN ACELASI TIMP, NU I SE POT PUNE LUI IN CARCA TOATE MAGARIILE CELORLALTI RESPONSABILI, FIECARE PENTRU BUCATICA LUI), decat ce a construit pentru noi, atunci unii dintre noi avem niste dezechilibre serioase…

“Nu va suparati si va rog sa ma scuzati!, vorbesc cu o Doamna sau un Domn?, deoarece numele dumneavoastra nu imi da acest raspuns! Aveti nume de HERMAFRODIT, mai mojicule cum iti permit tu un nimeni sa-l critici pe Ceausescu? Te-ai uitat in oglinda sa-ti privesti fata ………… (Doamne iarta-ma)! Si asta o spune unul care NU a fost membru in partidul comunist, Ce a facut Ceausescu, nu a facut nimeni pentru acest popor, eream copil prin anii 64-65, bunicul ma lua pe bicicleta, mai punea 2 saci de spanac sau ridichi si la trei dimineata plecam la Bucuresti la piata, aveam cativa anisori, stii ce locuinte erau la acea vreme intre Aparatorii Patriei si BIG BERCENI (actuala Piata Sudului)? Iti spun eu, erau niste SANDRAMALE, asta erau, trebuia sa te apleci ca sa intri in ele, iar la prima ploaie de vara, apa era in case intrata, Ceausescu le-a demolat si pentru fiecare familie le-a dat cate un apartament, i-a facut DOMNI, iar ca rasplata a primit gloante si strigate prin Bucuresti Ole, Ole, Ceausescu nu mai e! Asta ti-o spune unul care NU A FOST COMUNIST. Cat despre cozi la carne si lapte eu pun o intrebare???!!! Oare occidentul nu a avut nicio influenta?, mai ales ca in Romania dupa fuga MARELUI TRADATOR pacepa (nu merita numele cu majuscula si el tot un evreu), cum spuneam?! Romania a intrat in declin, din acel moment occidentul a lucrat impotriva Romaniei. Este adevarat la acea vreme la cozi nu vedeai nici macar un sergent major de Militie sa stea, in schimb vedeai Ofiteri cu grad superior (Maior, Locotenent Colonel si chiar Colonel plin de armata ii vedeai stand la coada) vezi ei ofiteri cu grade superioare in armata nu le era rusine sa stea langa clasa muncitoare la rand, insa celor din Militie le era. Sa stii un lucru!, Doi MARI ROMANI CONDUCATORI au facut ceva pentru Romania primul a fost Ion Antonescu, care l-a pus pe Hitler sa plateasca la greu petrolul romanesc iar al doilea a fost Ceausescu, in rest Dumnezeu cu mila! Cei dupa 89 nu pot fi luati in considerare decat daca vreti ca hartie igenica (cur papier) sau cos de gunoi.”

Ca o constatare personala: Nu inteleg cum, la 25 de ani de la caderea regimului (cadere impusa din exterior in mod clar, chiar daca ne mai contrazicem intre noi din ce directie ne-a venit nenorocirea) si executia inumana si ilegala a lui Ceausescu, tot ii mai gasim lui vinovatie, nu vedem ce s-a intamplat dupa, ce se intampla cu Romania in zilele noastre, cand este in pragul destramarii si a desfiintzarii prin instrainarea teritoriului… In cazul asta, imi pare rau…dar daca sunt multi care gandesc asa, atunci romanii isi merita soarta! Imi aduc aminte cu aceasta ocazie ca si asta este unul din motivele pentru care am plecat…am simtit ca nu sunt ca majoritatea asta si ca nu vreau sa impartasesc aceeasi soarta cu ea!

Pacat ca unii dintre noi, poate neinformati, poate neavand destula capacitate de intelegere, poate platiti, tot mai arunca fumigene inspre Ceausescu si regimul lui, cand este clar ca lumina zilei, asa cum a zis si IV si multi altii pe aici, inclusiv domnul Coja, ca putini se pot compara in istoria Romaniei sau a Tarilor Romane cu Ceausescu si perioada lui: inflorire economica, ridicare a nivelului de trai, locuri de munca pentru toata lumea, drepturi cum altii nici nu viseaza nici in occidentul de azi (sigurantza locului de munca – generatii au iesit la pensie din acelasi loc de munca, concedii medicale, concedii platite, invatamant gratuit de toate gradele, facilitati sindicale etc…), asistenta medicala gratuita si un numar impresionant de doctori pe cap de locuitor (pana si in comune erau dispensare cu spitalizare a cazurilor mai usoare)…ce sa mai adaug?

MI-E RUSINE DE RUSINEA UNORA! PACAT!
Sa mai zic eternul DESTEAPTA-TE ROMANE??? SE AUDE???

 

Nota redacției: După cum se vede m-am conformat unei voci „din public”! Încep să cred și eu că sunt unii plătiți să posteze prostii despre Ceaușescu! Ceaușescu a făcut multe greșeli, dar nu cele care i se pun în cârcă! Am fost primul care l-a lădat după 1990, voi fi primul care voi spune cu ce a greșit îbtr-adevăr. Și o voi spune curând, atunci când corul criticaștrilor stupizi va înceta! Nu mai e mult!