*

„Este bine să se știe că Mihai Eminescu este un proto-legionar, ideile sale stau la baza ideilor politice ale lui Cuza, Nae Ionescu, Codreanu și Sima.”

Am sters comentariul dlui Nicu Cohen, care habar nu are ce vorbește când vorbesște despre legionari! Ideea că legionarii și naziștii ucraineni ar fi comparabili, ar fi „tovarăși de idei” și de arme este o idee pe gustul propagandei anti-legionare, de care dai cu nasul la tot pasul. Legionarii nu au ucis niciun evreu, domnule Nicu! Poți să scrii împotriva legionarilor, dar cu bun simț și dovedind că cunoști subiectul! Să știi că Ana Pauker a dumitale avea o părere foarte bună despre legionari. Nu și vice-versa… Situl acesta intenționează să facă o breșă în propaganda omniprezentă anti-legionară, promovând adevărul. Mai greșim câteodată, dar nu mințim! Cum se minte pe seama legionarilor de aproape 90 de ani!

AKRITAS • 2 hours ago

„…Despreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională…”

„…am fost meniti sa ajungem zilele acestea de ticalosie, în care tara se înstraineaza pe zi ce merge în gândire si-n avutul ei…”

„…Caci acest tineret s-au fost dus într-o tara bolnava în privirea vietii sociale: Clasele superioare putred de bogate au ajuns acolo la o rafinare de placeri nemaipomenita…”

„…Bãtrânii aveau gurã de lup si inimã de miel; au venit liberalii cu gura de miel, plinã de cuvinte amãgitoare, dar cu inima de lup…”

„…Am admis legiuiri străine? Ei bine nu le-am admis pentru român, cu trebuinţele căruia nu se potriveau.Am creat o atmosferă publică pentru plante exotice,de care planta autohtonă moare…”

„…Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine…”

pentru a vedea cat de „legionar” a fost Eminescu