Am primit de la un cititor al site-ului această informație despre ruși, adică despre conducătorii ruși, la acest nivel trebuie să înțelegem informația pe care însuși John F. Kennedy ne-o oferă. Nu avem voie să punem la îndoială …îndoiala rușilor, despre care se zice că ar fi rămas în posesia cadavrelor declarate a fi robii lui Dumnezeu Adolf și Eva… Însuși Stalin nu credea în versiunea oficială.

De la alt colaborator am primit revista HISTORAMA, numărul 286, din septembrie 1975, număr dedicat acestei întrebări: Une controverse: OUI ou NON   Hitler est-il mort dans le bunker de Berlin?

Sunt patru semnături imposibil de trecut la „și alții”, în frunte cu Jacques de LAUNAY, apoi Werner MASER, Roger DELPEY, General Hans BAUR. Redacția revistei apreciază că cei patru autori „au reflectat îndelung asupra subiectului”. Fiecare ajunge cu argumentele sale la aceeași concluzie: sinuciderea din bunker nu este dovedită prin probe concludente.

De Launay aduce și o informație care confirmă presupunerea – altminteri logică pe care am făcut-o de la bun început: bunkerul avea o ieșire secretă, de siguranță, știută de puțină lume din anturajul lui Hitler.

Vom reveni asupra subiectului când vom avea traducerea celor patru texte.

 

 

 

„Die Russen bezweifeln, dass Hitlter tot ist.”
JFK, „Prelude To Leadership – Tagebuch J.F. Kennedys, Sommer 1945”, Regnery Publishing, Washington DC, S. 74) – Die Welt, 21.11.2003, S. 10