Îl votăm a treia oară pe Băsescu?!

Campania electorală se apropie de sfârșit. Un sfârșit greu de prevăzut! Cel mai mult mă intrigă situația lui Johannis! Este clar că justiția – adică judecătorii care au cântărit contestația depusă de ANI, au ascultat de o comandă, altminteri un comportament atât de tembel nu putea să fie „spontan”, adică dictat de conștiința și nivelul lor de competență. Cine putea să le dea o comandă atât de aiuritoare? Numai Băsescu! În ce scop?

Mi-e greu să pricep ce este în mintea lui Băsescu referitor la Johannis! Ce-mi este foarte clar este faptul că această candidatură neașteptată, a lui Johannis în locul lui Crin Antonescu, este manevra lui Băsescu, iar Crin Antonescu a fost scula, „omul” lui Băsescu. Încă dinaintea referendumului din 2013, încheiat așa cum s-a încheiat dintr-o „neglijență” a lui Crin Antonescu. La alegerile din 2009, în intervențiile publice, Crin a făcut mari deservicii candidaturii lui Geoană, a punctat împotriva acestuia, nu împotriva lui Băsescu.

Cunosc bine Tulcea, oameni importanți din oraș și județ. De la aceștia am înțeles că apariția și cariera politică neașteptat de rapidă a Crinului se datora unei calități pe care o au mai toți politicienii cu carieră asemănător de surprinzătoare: sunt persoane șantajabile! Nu mi-a fost greu să aflu, din urbea natală, păcatele cu care s-a încărcat Crin Antonescu pe vremea când nici nu-i trecea prin freză că va ajunge să candideze la funcțiile cele mai înalte din stat, el, un terchea-berchea, ca să nu folosesc cuvinte mai dure!

Crin Antonescu, dacă nu mă înșel, de câte ori a candidat, nu și-a depus candidatura în județul natal. Nici Băsescu nu a avut curajul să candideze la Constanța, din aceleași motive: îi cunoaște lumea ce e de capul lor!…

Este evident că USL s-a rupt numai și numai prin manevrele lui Crin Antonescu, șantajat de cel care a profitat cel mai mult de slăbirea și dispariția USL-ului: al dumneavoastră Traian Băsescu. Ce urmărește Traian Băsescu? E simplu: (1) să nu fie adus în fața justiției după 23 decembrie, ba mai mult, (2) să continue tot el să conducă țara, prin vreunul dintre interpușii pe care i-a lansat în campania prezidențială. Cine sunt aceștia?

Cap de listă ELENA UDREA! Ea, drăguța, chiar recunoaște, ingenuă ca niciodată, că acesta este statutul ei! Când și-a anunțat candidatura am zis că a înnebunit Băsescu dacă chiar o vede pe dumneaei că ar avea vreo șansă. Mai apoi am început să văd că a avut ceva în cap, mereu îi merge mintea, într-o neodihnă diabolică, cum să ne mai păcălească o dată, cu ce scheme la care mintea unui om normal la cap nu ar gândi nici măcar în vis, adică într-un coșmar, de felul celui pe care îl trăim noi de zece ani!

Asul din mâneca lui Traian, măsluitorul de alegeri, este însă JOHANNIS, căruia i s-a încropit o aură de neamț, din stirpea lui Carol I, cum îl prezintă propaganda mascată ce i se face! Am avut un președinte vinovat de morții din decembrie 1989, mulți dintre ei copii! Nu credeam că se va ajunge la ceva și mai deplorabil: un candidat, adică un prezumtiv președinte, vinovat de comerțul cel mai abject: comerțul cu ființe umane, cu copii! Asupra căruia planează și cumplita bănuială că dintre cei 20 de copii înfiați pe mâna lui JOHANNIS, unii n-ar mai fi în viață, ci au luat calea băncilor de organe. O bănuială, mai exact spus o acuzație care, dacă era neîntemeiată, lui JOHANNIS și năucilor care îl susțin le-ar fi fost atât de ușor s-o demonteze, s-o risipească, s-o infirme!…

Unde mai pui că, într-o discuție cu ziariștii, strâns cu ușa de aceștia, JOHANNIS recunoaște în 2000, când a candidat la primăria Sibiului, că au fost mai multe adopții, nu numai cea de la Rășinari, și că a primit de pe urma serviciilor sale unele „foloase materiale”. Suficiente, probabil, pentru achiziționarea celor „șase case”!

A treia persoană pe care o suspectez că face jocul murdar și disperat al lui Traian Băsescu este MONICA MACOVEI. Sunt mulți cei din cercul meu de cunoscuți care se gândesc s-o voteze. Mulți internauți, oameni destupați la minte, care se lasă cuceriți de discursul doamnei. Este convingător. Dar nu putem neglija aspectul esențial: MONICA MACOVEI este creația lui Băsescu, pe care l-a servit cu credință, niciodată n-a intrat în dezacord cu acesta pentru ilegalitățile și abuzurile la care s-a dedat marinarul! Șansele ei sunt inexistente de a ajunge în turul 2 măcar. Dar menirea ei este să fie o voce în plus care combate argumentele adversarilor lui Băsescu.

Poate că mă înșel. Dar dacă MONICA MACOVEI candidează „pe bune”, șansa ei cea mare era să se dezică de Băsescu, să-și facă mea culpa pentru sprijinul acordat acestuia ani de-a rândul, să-și pună puțină cenușă în cap!… Nici vorbă însă s-o vezi pe MONICA MACOVEI deplângând prestația iresponsabilă, maladivă, cu momente diabolice, a celui care i-a patronat cariera politică și, în mare măsură, a inventat-o! Ce fel de justițiară, care nu vede injustițiile patronate de același individ?! Injustiții cunoscute de o țară întreagă, bașca cele pe care le-ar putea descopei o anchetă penală corectă.

Nu exclud să mai fie vreun candidat scos din același buzunar. Cei trei, de mai sus, sunt candidații care contează, alături de ceilalți doi, Ponta și Meleșcanu. Așa că nu merg mai departe cu bănuielile mele. Și închei:

E destul să-i aveți în vedere pe cei trei, JOHANNIS, UDREA, MACOVEI! După părerea mea, orice vot dat unuia dintre cei trei este un vot pentru BĂSESCU, pentru ca acesta să mai rămână la conducerea țării încă cinci ani! Asta vă doriți?

Ion COJA

26 octombrie 2014