Text prluat de pe site, semnat de dl Călin Kasper, comentariu laBlogul nostru

De vreo doua luni m-am aciuat si eu pe acest blog, fiindca mi-au placut regulile si normele impuse de domnul profesor pentru comentarii, dar pe care dansul le respecta cel mai strict. Nu le veti gasi trecute in nici un statut, dar ele se vad, daca ai ochi pentru asta: linia adevarului, toleranta pentru opiniile altuia, chiar daca sunt contrare cu ale celui care “tine” blogul, inima buna, dragostea pentru Romania si pentru natiunea romana, decenta in exprimare si acea lege a onoarei care sa te faca sa-ti recunosti greselile sau opiniile gresite, daca altul vine cu argumente si-ti demonstreaza ca n-ai dreptate.

Cu toate aceste reguli bine stabilite, vad ca domnul profesor, de o saptamana incoace, inchide ochii la niste comentarii destul de jignitoare la adresa dansului, lipsite de argumente viabile, uneori chiar rau intentionate. Eu, pana m-am dat pe brazda si am descoperit regulile blogului, am fost tras de urechi de vreo trei ori pentru o vina mult mai mica. Vinovatilor insa, vad ca domnul profesor le cauta in coarne! Asta a starnit chiar unele comentarii care cereau indepartarea “intrusilor” si chiar indemnul de “ai face cherem”.

De ce tolereaza domnul Ion Coja asemenea exceptii? Pentru ca cei trei comentatori la care ma refer sunt…evrei: Marius, Shlomo si Corneliu! Vrea cumva domnul profesor sa se alinieze la recomandarile UE de discriminare pozitiva a minoritatilor? Sau “da bine” pe un blog “antisemit” existenta catorva evrei coltosi?

In primul rand, pe oricare nationalist convins, il doare de recomandarile UE, daca sunt contrare convingerilor lui, cat il doare motul de la basca. Dar, cativa evrei sunt ceva foarte pretios, pe care, ca sa-i pastrezi, merita sa faci sacrificii. Pentru ca contributia lor pe acest blog este de nepretuit.

Odata, pentru ca baga pumnul pe gat celor care pretind ca acest blog ar fi antisemit. Cum adica, blog antisemit cu evrei care comenteaza de mama focului fara sa fie “exmatriculati”? Au adica voie sa-si exprime liber ideile, gandurile, sa aduca argumentele lor, contributia lor la temele propuse? Au, zice domnul profesor! Fiindca este corect si omeneste ca atunci cand vorbesti despre evrei sa le dai si lor posibilitatea sa-si spuna parerea! Chiar daca aceaste pareri sar uneori dincolo de buna cuviinta?

Dar ce om este perfect si cine nu se infierbanta cateodata prea tare, cand e vorba de natiunea lui? De asta este poate timpul sa stam stramb si sa judecam drept unele din comentariile recente ale acestor vizitatori. Asa vom intelege de ce domnul Profesor nu-i cenzureaza, ca pe romani. Au mare noroc ca sunt evrei!

Iata ce scrie “Marius” intr-un moment cand si-ai iesit din pepeni: “Sa-ti fie rusine Dle.Prof Coja
Autoritatile romanesti nu au asigurat inmormintarile deportatilor evrei.
Tatal meu i-a inmormintat singur pe parintii lui in Transnistria.Vrei sa vizitam impreuna mormintele lor?Vrei sa-mi povestesti in fata mormintelor bunicilor mei ca tatal meu a mintit?Autoritatile romanesti nu l-au ajutat cu nimic.Cind a avut tifos exantematic nu a avut medicamente.Nu au avut nici apa de baut iar ofiterii rmani le vindeau piine pentru ultimele bijutierii.
Scrii numai minciuni si refuzi adevarul istoric.”

Zice domnul Marius, plin de indignare, ca autoritatile n-au asigurat inmormantarile deportatilor evrei. Ori, de vreme ce mormintele exista si azi, e clar ca un “detinut din lagar” nu putea sa-si ingroape parintii daca autoritatea nu-i dadea voie sa iasa din “lagar”, sa-i dea loc de morminte, etc. Deci, evreii se miscau liber in cadrul “lagarului”, care nu era inconjurat cu garduri de sarma ghimpata cu curent in ele, si nici cu caini dresati, care sa-l sfasie pe cel care ar fi indraznit sa “evadeze” din incinta lagarului. Marius totusi pretinde ca autoritatile romanesti nu l-au ajutat pe tatal lui cu nimic! De unde a luat atunci lopata? De unde a luat aprobare pentru inmormantare? De unde loc pentru morminte? Nu de la autoritatile romanesti? Apoi, eu stiu ca evreii au la inmormantare ritualul lor, cu trupurile puse intr-un cearsaf alb, cu cioburi pe ochi, etc. Nu era normal ca fiul evreu sa-si ingroape parintii dupa ritualul religiei lui? Dar, Marius uita lucrul cel mai important. Sa ne spuna din ce cauza au murit bunicii lui in Transnistria! Fiiindca intr-un lagar de exterminare se moare violent. Ori, bunicii lui Marius au murit nu de glontul romanilor, nici schingiuiti, nici gazati, ci probabil de moarte buna, sau de boala, dar in nici un caz din cauza romanilor! Fiindca daca era asa, Marius n-ar fi uitat sa ne-o spuna! Ar fi fost argumentul cel mai zdrobitor ce l-ar fi putut aduce in favoarea teoriei lui!

Dar Marius este un om cinstit, care nu vrea sa-si incarce sufletul cu o minciuna. Asa ca mai bine tace! Ne spune insa ca tatal lui n-a avut medicamente cand a fost bolnav de tifos! Ii raspundem ca n-au avut medicamente nici romanii, nici ofiterii romani, nici soldatii romani bolnavi de tifos. Asa a fost in razboi, lipsuri si necazuri. Altfel pentru “ultimele bijuterii” ar fi primit in loc de paine medicamente.

Dar, intamplarea asta cu “ultimele bijuterii” este contributia esentiala a lui Marius in aflarea adevarului. In ce lagare de exterminare au avut detinutii dreptul ca sa posede bijuterii? Si culmea, avand bijuterii, faceau troc cu paznicii lor: unii le aduceau paine in schimbul “ultimelor bijuterii”. Deci, in lagar familia lui Marius a avut voie sa aiba bijuterii, cu care faceau mic comert, fara ca paznicii romani sa le confiste pur si simplu bijuteriile, asa cum ar fi facut orice paznic din orice tara unde au fost inchisi evrei in lagare. Si ar mai fi fost si impuscati pe deasupra pentru nedeclararea lucrurilor de valoare! Numai bietii romani, atat de huliti, le aduceau paine detinutilor, pe langa ratia pe care o primeau acestia in lagar, pe care si eu o baniuesc ca era insuficienta.

Marius, cel care nu cred ca nu cunoaste legea Talmudului din Babilon care spune ca “n-ai voie sa imprumuti un goi fara dobanda”, ar fi vrut insa ca pazncii lagarului sa le dea evreilor paine pe gratis! Painea pe vremea aia, mai ales in Transnistria se gasea greu iar trocul se facea la mica intelegere. Deci, prin buna invoiala. De ce se revolta atunci Marius, cand paznicii ar fi putut pur si simplu sa le ia bijuteriile fara sa le dea nimic in schimb? Iata cum, din nou, prin grija lui Marius, ni se descopera dintr-o data in fata ochilor omenia romaneasca cat si conditiile de semilibertate pe care evreii deportati in Transnistria o aveau. Aceste informatii, venind de la un evreu, sper ca nu le va contesta nimeni! Pentru asemenea adevaruri fundamentale merita sa inchizi un ochi la niste reguli ale blogului.

Datorita lui Shlomo, care aduce harnic argumente ca Oculta Mondiala nu exista, m-am hotarat si eu sa ma las convins ca are dreptate. De acum inainte o s-o numesc Oculta Romaneasca.

Sporadic, apare si un “Corneliu”, tot evreu, dupa propria lui declaratie: “Da, Perez are dreptate sa multumeasca. Ii poate multumi chiar si lui Antonescu ca a lasat neexterminati 400.000 de evrei si ca s-a multumit numai cu exterminarea evreilor din Bucovina, Basarabia, Odessa, Iasi, Dorohoi si inca a “catorva” dintre evreii regateni. Multumesc, maresale, ca te-ai milostivit macar de o parte dintre noi…”

Corneliu il ia peste picior pe maersalul Antonescu pentru ca, zice el, ar fi lasat 400.000 de evrei sa plece din tara, adica pentru ca nu i-a omorat pe toti! Eu insa am vazut articole extrem de laudative la adresa unuia sau altuia, care a salvat de la moarte o familie de evrei, ascunzand-o in pivnita, sau au salvat cativa evrei, ducandu-i peste granita in portbagajul unui autoturism. Iar lui Corneliu, salvarea a 400.000 de suflete i se pare un lucru de saga, pe seama caruia se poate glumi!

Daca insa ar sta sa judece un pic, ar trebui sa se intrebe: cum e posibil ca un om, acelasi om, in acelasi timp, cu aceeasi minte si constiinta, fara sa fie nebun, poate salva evrei pe de o parte si ucide evrei, pe de alta? Exista un astfel de om in toata istoria omenirii? E posibila o asemenea dedublare a constiintei unui om, conducator de stat, ca Antonescu? Cum se poate ca el sa fi ucis evrei si apoi, cand a auzit de tragedia vasului Struma, plecat prin decembrie 1940 din Constanta cu aproape 800 de evrei la bord, aflat in deriva in Marea Neagra (fiindca englezii, prietenii evreilor, nu le-au permis sa treaca prin Dardanele, iar turcii, nevrand sa se puna rau cu englezii, i-au remorcat inapoi in Marea Neagra, lasandu-i in plata lui…Allah?) sa dea ordin remorcherului Istria sa mearga sa aduca vasul inapoi la Constanta? Adica, un antisemit convins, ucigas de evrei, care nu putea dormi noaptea de ciuda ca inca nu i-a exterminat pe toti din Romania, se lasa induplecat de soarta a 800 de evrei si cauta sa-i salveze? Ce-a fost cu el? Regrete tardive? Si daca l-au apucat regretele in februarie 1941, cum de i-au trecut asa de repede? (Apropo, vasul Istria nu si-a putut indeplini misiunea, pentru ca un submarin rusesc avea sa scufunde vasul Struma cu o torpila). Deci rusii, englezii, turcii si evreii (cei de la Bucuresti, care, luand de la alti confrati de-ai lor 1000 de dolari, i-au urcat intr-un vas de tranportat vitele pe Dunare.) Ei, si tocmai “antisemitul” Antonescu, dupa ce i-a lasat sa plece si apoi, auzind ca sunt abandonati pe mare, fara apa, caldura, alimente, cu motorul vasului stricat, plutind in deriva, da ordin unui vas al marinei romane ca sa infrunte pericolele si sa-i salveze pe acesti oameni napastuiti de la moarte!

Aceste lucruri si multe altele se pare ca le stia Simon Peres, care a avut in viata lui lunga ocazia sa intalneasca multi evrei veniti din Romania si sa le auda povestile. Si fiindca are peste 90 de ani, a dobandit intelepciunea acelor oameni care, stiindu-se destul de aproape de Dumnezeu, s-a hotarat sa spuna adevarul pe care-l cunoaste si pe care atat timp l-a tinut nerostit. A fost un act de dreptate fata de el insusi, un act prin care si-a eliberat sufletul de pacatul ce-l pandea: sa plece din lumea asta fara sa spuna adevarurile pe care le stie. Se pare ca putini oameni au reusit sa-i inteleaga mesajul.

Vazand deci ca evreii nostri de pe blog nu reusesc totdeauna sa fie la inaltimea misiunii pe care singuri si-au asumat-o (au declarat ca scopul lor este acela de a impiedica ca istoria sa se repete), am vrea sa-i ajutam cu tot ce putem. Fiindca nici noi nu vrem ca istoria sa se repete!

Ca asta sa nu se petreaca, e nevoie s-o cunosti exact, asa cum a fost istoria, fara infrumusetari artificiale, fara idealisme, fara preconceptii. Logica si adevarul trebuie sa primeze, credinta in Dumnezeu si inima buna. Observ la evreii nostri ca se situeaza, uneori fara sa vrea, pe pozitie partizana. Ei nu recunosc alta ipostaza a evreului decat cea de victima inocenta si tot ce li s-a intamplat rau, li se pare a fi “antisemitism”. Am demonstrat ca faptul ca familia lui Marius detinea bijuterii in “lagar” in Transistria dovedeste faptul ca nu prea erau in lagar. Apoi, ca aveau statut de semilibertate, ca erau tratati ca “parteneri de afaceri” si nu ca detinuti, de catre paznicii lagarului. Marius vede in schimbul bijuteriilor contra painii ca o jecmanire a parintilor lui, fiindca nu cunoaste valoarea painii in conditii dramatice. Aceasta incapacitate a lui de a intelege “istoria” il va face sa n-o poata impiedica sa se repete, asa cum intentioneaza.

Din istorie trebuie sa stii sa si inveti. Nu numai altii au de invatat din istorie, ci si evreii. Si chiar si evreii nostri. Ei refuza sa creada ca unii evrei au fost in stare sa lumineze cu lanternele noaptea, ca sa semnalizeze avioanelor rusesti unde sa-si arunce bombele asupra Iasului. Naivitatea asta sau refuzul de a accepta ca printre evrei ar putea sa existe si ticalosi, este de inteles intr-un fel. Eu le-am dat intr-un comentariu exemplul celor trei evrei teroristi care au aruncat in aer Senatul Romaniei in 1920. Apoi, in timpul lui Carol al II-lea a fost un politist sau jandarm evreu, Otto Hahn, care a impuscat pe nu stiu care legionar drept in frunte, din sadism si in mod ilegal. Dupa cate stiu, acesta s-a aflat printre cei 64 care a fost pedepsit de echipa legionara, la inchisoarea Jilava. A idealiza deci, este lucrul cel mai grav pe care-l poti face istoriei. Fiindca istoria se face cu oameni de toate felurile, si buni, si rai, si ticalosi.

Dar, istoria, si asta ar trebui s-o stie evreii cel mai bine, este vegheata de sus. Cand caruta istoriei o ia la vale prea tare, intervine Dumnezeu si o readuce pe drumul cel bun. Dumnezeu e cel care da victoria intr-o lupta, asa cum i-a dat-o lui David contra lui Goliath si tot el te duce in robie, cand tu, ca popor, o iei razna. Asa ne invata Vechiul Testament, pe care nu noi, romanii, l-am scris.

Daca suntem atenti la evenimentele istorice, vom observa multe lucruri ce dau de gandit. De exemplu, acum doua zile am citit un articol aparut in Jurnalul National in care un evreu din Baia Mare povestea cu cata bucurie i-au primit evreii pe “eliberatorii maghiari”, atunci cand a fost cedata Ungariei Nordul Ardealului. Se pare ca evreii nu erau multumiti cu administratia romaneasca. Bucuria unia a fost atat de mare, incat a facut infarct si a murit! N-au fost multumiti de administratia romaneasca? Au trecut la cea maghiara, care le-a facut Ghetou la Baia Mare si a exterminat aproape 100.000 dintre ei! Apoi, evreii au fost cei care au inventat ideologia comunista. Mii de scrieri dovedesc asta, nu cred ca e nevoie sa insist. Apoi, originea evreaisca a comunismului e dovedita si de faptul ca nu exista revolutie comunista in care ei sa nu fi fost in frunte. Ce au vrut promotorii comunismului in realitate? Sa conduca lumea (nu trebuia comunismul sa fie “groparul” capitalismului?) si sa-l darame pe Dumnezeu.

Ca sa-l negi pe Dumnezeu e un pacat pe care nici Vechiul Testament nu si l-a putut imagina! (Acolo se spune ca sa nu te rogi altui Dumnezeu!). Deci comunistii nu puteau sa nu-l manie pe Dumnezeu. Si l-au maniat atat de tare, incat dintr-o data, comunismul a inceput sa-si devoreze proprii lui copii. Victimele au fost bineinteles cei din frunte, adica foarte multi evrei. Ca sa ma exprim scurt, au primit ce-au cautat.

Dar, se observa ca incet incet, apare printre evrei tendinta de a adopta o pozitie realista fata de Romania. Una din ele a fost cea cu parasutistii cazuti prizonieri la romani si care, unii dintre ei evrei, s-au intors sanatosi din prizonierat acasa si altul este declaratia lui Simon Peres, care a gasit de cuviinta sa multumeasca poporului roman pentru pozitia lui umana fata de evrei. Iata ca speranta ca istoria nu se va repeta nu este de tot pierduta.

 

Nota redacției: Dacă ștergeam comentariul lui „Marius” pentru injuriile ce mi le aducea, pierdeam restul, povestea cu mormitele bunicilor. Ați sesizat foarte corect: acele morminte dovedesc, indirect, dar convingător, că în Transnistria nu afost genocid. Adversarii, mai ales când îi știi că mint, trebuie lăsați să spună tot ce vor, căci din când în când mai scapă câte o „perlă” cu care se dau de gol că mint!