Europa d-nei Merkel

 

Jumatate din ajutorul social din intreaga lume se acorda in Europa, unde traiesc 7% din populatia globului, care produc circa o patrime din marfurile si serviciile din lume. Odata cu introducerea monedei unice € salariile au crescut in Italia cu 35%, Franta 27%, Spania 25%, Germania 5%.

 

Pensia e in Grecia 96% din salar, Spania 82%, Italia 68%, Franta 52%, Germania 39%. Cresterile se fac pe seama bugetelor capusate mai mult decat volumul impozitelor, asa ca state cu familii bogate sunt falimentare, iar familiile sarace se bucura de un stat puternic.

 

Dupa datele Bancii Centrale Europene, condusa de italianul Mario Draghi, averea medie a familiei din Germania e 51.400 €, Grecia 101.900 €, Franta 113.500 €, Spania 182.700 €, Cipru 266.900 €. Somajul tinerilor germani e de 7%, greci de 60%, spanioli 50%.

 

Aceste cifre le are in fata d-na Angela Merkel, 58, cand statele PIIGS cer ajutor financiar si este cateodata si santajata cu vina razboaiele mondiale pierdute. Presa exotica din Grecia si Romania pretinde ca Berlinul le datoreaza 160 respectiv 20 de miliarde € din vremea razboiului.

 

Manifestatiile contra d-nei Merkel cu mustata a la Hitler in uniforma Partidului National-Socialist al Muncitorilor Germani sunt spontane, nu-s inscenate, dar foarte bine mediatizate. Cine cauta pe goole numele Merkel & Hitler gaseste trei milioane de documente, foarte multe in romana.

 

Antigermanismul pe langa antisemitism devine o forme de antimodernism? Ce-i de facut? Sa se faca ordine in UE ca sub Bismarck si Hitler? Sa devina Merkel o cancelara de fier, ca Margaret Thatchers? Sa se compenseze fara conditii capusarea si lipsa de disciplina finanaciara a PIIGS?

 

Sa iasa Germania din € si sa lase sudul, estul UE rusilor, anglo-saxonilor, inflatiei, conflictelor? Sa se accepte moneda € Nord/ protestanta, € Sud/ catolica, € Est/ greco-ortodoxa? Sa devina Germania serviciul social al UE (pt. romanes) sau UE al lumi (africanii, asiaticii forteaza granitele unde pot)?

 

Ce va faca d-na Merkel in al treilea mandat de cancelar, dupa alegerile din sept.? Educata in RDG in spiritul tatalui, preot protestant, ea continua si profita de politica cancelarului Gerhard Schröder: ajutor social conditionat, Agenda 2010 si politica externa germana se face la Berlin. E suficient?!

 

Elita germana nu are o viziune privind depasirea stagnarii din UE. Ea vrea competitivitate in lumea globanizata si cere ca toti sa faca la fel. Oricum criza e numai un aspect minor al esecului din 1989, cand s-a ratat refacerea unitatii crestine si a inceput un blocaj spiritual si material de durata.

 

Din imperiile de la anul 0 a supravietuit numai Imperiul Roman, Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana. Acuma, cu EU-Acquis se spera depasirea atat a deficitul de unitate crestina, cat si cel atat de evident de deficit de democratie printr-o constitutie. Pana atunci totul se margineste la tratate intre guverne, care vizeaza in primul rand €, asa ca in UE nu se mai vade padurea de copaci.

 

Criza, blocajul actual va continua pana cand nu se va realiza unitatea crestina de la Vancouver la Vladivostoc si Europa unita va avea o constitutie unica, care sa se bazeze pe experienta a doua milenii de civilizatie si cultura, la indemana tuturora – literatura clasica greco-romana, biserica universala si dreptul roman – model de civilizatie pentru intreaga lume.

 

www.viorel-roman.ro

Bremen la 20 iunie 2013

 

 

Germanizarea Europei

Chestiunea Germana (1400-) si Chestiunea Orientala (1774-1923) sunt vechi, de aceea e firesc ca lumea in criza se intreba: Se germanizeaza Europa sau se europeizeaza Germana? Apartin greco-ortodocsii de Europa sau de Eurasia?

In Europa / UE piata neagra e de 50% din activitatea economica (PIB) la greco-ortodocsi, 25% la catolici si 10% la protestanti. Aceste decalajele de coruptie si moneda unica € agraveaza criza, in care fiecare trage spuza pe turta lui.

Se redeschide Chestiunea Germana, se urmareste din nou distrugerea Europei Centrale, €? Razboaiele, de treizeci de ani, 1618-1648, cele napoleoniene, 1799-1815, cele mondiale, 1914-1945, au reusit mereu distrugerea Germaniei.

Integrarea RFG in UE a inpiedicat reaparita Reich-ului. Cand, cu sprijinul Rusiei, Germania s-a refacut brusc, Anglia si Franta au fost inpotriva. Numai dizolvarea armatei germane in NATO si diluarea DM in € a potolit spiritele.

Slabiciunea PIIGS au inpins insa Germania, cu un export de 1.000 de miliarde de €/an, in fata. Se va degrada Germania, va disciplina ea Europa? Fara Rusia, Anglia, SUA nu pot prinde in cleste, pe doua fronturi, Germania, ca 1914-1945.

Germania incotro? La Atena se arde drapelul german si portretul d-nei Merkel e inpodobit cu sfastica nazista. Londra nu renunta la industria ei financiara non-UE. Italia si Spania sunt depasite de competitivitatea si fiscalitatea germana.

Romanii stau cu un picior in Europa si cu celalalt in Eurasia. Si cum Moscova intarzie refacerea unitatii crestine, moldovenii sunt din ce in ce mai mult asiatici si nici Bucuresti-ul n-are un proiect national sau european credibil. Moldo-valahii nu-s nici in caruta, nici in teleguta.

Integrarea romanilor in UE / NATO n-a rupt lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane care blocheaza emanciparea lor. Formularea e din perioada interbelica, cand ardelenii sperau ca moldo-valahii se vor coace. Dar Stalin lichideaza Unirea si ii integreaza pe toti intr-o satrapie euroasiatica, a caror urmari sunt si astazi evidente. Multi si-o doresc din nou!

Moldo-valahii au fapta unirii,1859,1918, dar ideea e a Scolii Ardelene. De aceea incercarea Partidei ortodoxe, FRN, PMR, PCR, FSN, PDSR, PSD, PNL, USL, de a-si insusi si ideea nationala e contraproductiva, iar folosirea in dialogul cu vestul a curentelor culturale, a masoneriei, a dinastiei si alte paleative sunt neconvingatoare, nu pot inlocuii imperativul: Toate drumurile duc la Roma!

Soarta romanilor depinde de meandrele Chestiunii Germane si Orientale, cu teluri diferite, chiar divergente. De aceea criza nationala se poate depasi numai prin dialogul inceput la Bucuresti de Fericitul papa Ioan Paul II si refacerea unitatii cu Roma.

www.viorel-roman.ro