Petre Lupşac, un minuscul şef de Fisc,

jefuit de 500.000 de euro!

de Mihai Pâlșu
Marţi, 29 ianuarie 2013, s-a furat o jumătate de milion de euro dingarajul unei familii care îşi petrecea concediul în Thailanda. Ştireaeste de fapt divers, păgubiţii având domiciliul în micuţul oraşOţelu Roşu. Informaţia devine însă interesantă când aflăm cinesunt perdanţii: Petre Lupşac, director al Finanţelor Publice locale,şi soţia, Cristina, patroana unei firme care face afaceri cu fiervechi.
  Ştirea capătă conotaţii explozive pentru omul de rând, iar informaţia devine mană cereascăpentru lumea interlopă. Pentru cei din sistemul fiscal, incidentul este de-a dreptul periculos. Raţionamentul este foarte simplu: Petre Lupşac este mare şef înDGFP Oţelu Roşu, iar firma soţiei obţine returnări ilegale de TVA, după cum acuză primarul oraşului, Luca Mălăiescu.
  Binomul bugetar-particular a fost prădat de exact 370.000 de euro, 200.000 de lei şi o jumătate de kil de bijuterii din aur. Iată cum s-a produs furtul: hoţii au spart mai întâi seiful mic din casă, de unde au luat cheile de la garaj, apoi au atacat seiful cel mare. Totul s-a desfăşurat în cea mai mare linişte, iar spărgătorii au dispărut cu prada – un seif de o tonă -fără să fi fost deranjaţi de faptul că sunt filmaţi de camerele de supraveghere!
  Aşadar, dacă un amărât de şef de Fisc de orăşel are în garaj un seif plin cu o jumătate de milion de euro asezonat cu aur, atunci câţi bani şi diamante ar putea avea “onorabilul domn” Blejnar în subsolul casei sale? Sau autosuspendaţii comisari ai GF – Sorin Florea, Dragoş Rusu sau Robert Rusu – ce valori or ascunde prin apartamentele din Precupeţii Vechi? Ori alţi şefi de Fisc sau de GF de prin Constanţa, Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Timişoara, Arad, Târgovişte, Maresalul Gabi Oprea si metresa prezidentiala Udrea, etc.?
  Sunt întrebări care îi frământă în acest moment pe capii interlopilor. Practic, hoţii din minusculul orăşel Oţelul Roşu au ridicat ştacheta foarte sus. Mănuşa a fost aruncată. Onoarea mafioţilor din marile urbe a fost terfelită în public. Ei trebuie acum să-şi spele ruşinea prin lovituri grandioase, date marilor personaje din lumea Fiscului care se dovedesc nababi, nu bugetari decenţi!
  Simultan, ştirea i-a băgat în sperieţi pe toţi “fiscaliştii” care oferă protecţie grupurilor infracţionale ce se ocupă cu evaziunea fiscală. Sorineii, Robertinii, Petrenii şi Dragoşenii de prin ANAF şi GF sunt în alertă de gradul zero. În ultimele 24 de ore şi-au verificat de trei ori sistemele de alarmă, au schimbat din congelator în rezistenţa de la boiler locul banilor, au săpat gropi false, au pus momeli cu sticlă pisată, au “spălat” seifuri, iar documentele le-au separat de euroi precum gloanţele de puşcă.
  Şi, ca să nu fiu acuzat degeaba că sunt cârcotaş, hai să pun nişte întrebari: De unde are un minuscul bugetar atâta bănet nedepus la bancă?Care este provenienţa leilor, valutei şi bijuteriilor? Prin dosirea banilor în seif, directorul a încercat să evite Oficiul Pentru Spălarea Banilor? Năzdrăvanii de hoţi vor trimite presei documentele găsite în seif, carneţelul cu notiţe ale lui Lupşac, în care apar nume ca ale unchiului său, mare şef la PDL – Simi Iancu -, sau conturile bancare de prin alte ţări? În caietul cu plăţi şi încasări, la rubrica “achitat”, va apărea oare şi numele lui Sorin Frunzăverde?