HITLER KAPUT?

(Varianta neliterară, pentru traducere)

       Există mai multe contradicţii în versiunea oficială cu privire la moartea lui Adolf Hitler. Potrivit acesteia Adolf Hitler şi amanta sa, Eva Braun, s-au sinucis prin împuşcare în bunkerul subteran din Berlin, unde îşi petrecuseră ultimele luni de viaţă, sub asediul forţelor aliate. După sinucidere, conform instrucţiunilor lăsate de cancelar, cele două cadavre au fost stropite cu benzină şi li s-a dat foc, carbonizându-se. Armata Roşie, care a dat de cadavrele celor doi, le-a prelevat şi le-a dus în Uniunea Sovietică unde, după analize de specialitate, li s-a confirmat identitatea. Curând după încetarea războiului, autorităţile berlineze au acoperit bunkerul cu un strat de beton gros de câţiva metri, iar deasupra, se pare, au clădit cîteva blocuri….

Care sunt semnele de întrebare pe care le ridică această poveste?

Prima întrebare este legată de soarta bunkerului. De ce nu a fost conservat bunkerul şi transformat în obiectiv turistic, al turismului educativ, aşa cum s-a procedat la Auschwitz şi alte locaţii legate de infamiile nazismului?! Ce putea fi mai reconfortant pentru victimele nazismului decât vederea locului şi a modului mizer în care a sfârşit criminalul cel mai scelerat din istorie?!

În plus, exista un interes general pentru vizitarea şi cercetarea amănunţită la „locul crimei”. Criminalişti, procurori, istorici, ziarişti, opinia publică însăşi, cu toţii ar fi avut motive serioase să vadă în detaliu de unde a fost condusă luni de zile sângeroasa conflagraţie.

A doua întrebare este pricinuită de existenţa în subteranul Berlinului a unei vaste reţele de tuneluri, despre care nu se prea vorbeşte. Subsemnatul am luat cunoştinţă de această construcţie dintr-o emisiune pe Discovery Chanel. Detaliul care m-a pus pe gânduri: reţeaua de tuneluri din Berlin a fost construită din ordinul lui Hitler!… Însumate, tunelurile au o lungime de 500 (cinci sute) de km, iar lărgimea şi înălţimea lor este de asemenea impresionantă. Nu cumva reţeaua de tuneluri avea legătură cu bunkerul de maximă siguranţă în care s-a retras Hitler? Consider că este absurd să ne închipuim că bunkerul nu avea mai multe ieşiri de siguranţă, printre care şi una de acces la reţeaua de tuneluri!

A treia întrebare : la Berlin, printre ultimii care au luptat pentru apărarea oraşului, s-au numărat şi luptători francezi, cu simpatii pentru nazism. Au luptat „până la ultimul cartuş” în imediata vecinătate a bunkerului, dar nu au fost făcuţi prizonieri deoarece s-au salvat prin tunelurile din Berlin, care i-au scos la mare distanţă de oraş. Dacă acestor militari le-a fost cu putinţă să se salveze, să iasă din Berlinul ocupat de Armata Roşie şi să ajungă în Franţa liberi, înseamnă că existau şi pentru Hitler mari şanse de a se face dispărut și de a se salva. De ce nu s-ar fi folosit de aceste posibilităţi Hitler?

A patra întrebare: Hitler s-a sinucis, deşi putea să se salveze în vreun fel!, iar această împrejurare ar trebui cunoscută, bine verificată. Nu cumva ultimul gest al Fűhrerului capătă în aceste condiţii conotaţii pozitive, aproape eroice? Hitler are dreptul la adevăr. Acest drept nu i se poate lua nici măcar lui Hitler, oricât de mult rău ştim că a făcut omenirii!

A cincea întrebare: într-o carte samizdat apărută în limba germană şi intitulată Adolf Hitler – Fondatorul Israelului (sic!), penultimul capitol se încheie cu următoarele fraze: „La 7 mai 1945 armata Germaniei a capitulat. Hitler avea peste 50 de ani, dar era îmbătrânit de drogurile cu care îl otrăvise lent medicul său personal, evreul Morell. Un inginer de aviaţie, Josef Greiner, care se afla atunci pe aeroportul de la Tempelhoff, a publicat o carte după război, în Elveţia, în care afirma că Hitler, după ce a otrăvit-o pe Eva Braun, a părăsit aeroportul într-o direcţie necunoscută, la bordul unui avion în care se mai afla doar pilotul. Avionul fusese pregătit înainte de decolare pentru o cursă lungă.” Dincolo de mirarea că Hitler a fost îngrijit de un medic evreu, ne întrebăm : acest Josef Greiner a fost căutat de autorităţi şi anchetat în legătură cu mărturia sa, a depus mărturie oficială în legătură cu cele petrecute pe aerodromul de la Tempelhoff?

A şasea întrebare: recent, preşedintele comunităţii evreieşti din Bucureşti, dl Erwin Simsensohn, a declarat că „Israelul recunoaşte dreptul la emigrare în Israel oricărui cetăţean din lume care are cel puţin un bunic evreu. Este reversul legilor de la Nuremberg, potrivit cărora cine avea un bunic evreu avea sânge evreiesc şi atunci intra sub incidenţa legilor rasiale”. O asemenea definţie a evreului, incorectă în sine, este totuşi foarte convenabilă pentru interesele evreieşti şi e de mirare că legile antisemite date de Hitler le fac evreilor un serviciu atât de mare. Conform acestor legi naziste, Hitler, care avea un bunic evreu, poate fi considerat evreu?

 

                                                                                                                        ION  COJA

        

PS. 2013  Acest text, tot din 2010, îl ofer acelor vizitatori ai site-ului care s-ar osteni să traducă comentariul nostru, pentru o difuzare mai bună a ideilor. Ar fi util un asemenea demers.