Stimate Domn Ion Coja,

Aveti perfecta dreptate in ce ati scris in fiecare propozitie. Exact asa am gandit eu la vremea respectiva, in 2006, cand s-a iscat acel scandal. A colabora cu politia politica turnand colegii pentru opinii politice easte una, iar a da informatii despre unii straini, studenti in cazul respectiv, este altceva. Banuiesc ca in toate tarile se practica mai mult sau mai putin acest mod de control din motive de securitate nationala.
Cel mai tare m-a deranjat atunci celebra scrisoare deschisă a lui Gabriel Liiceanu, in care o desfiinta ca om pe Mona Musca si o injosea, incepand cu fraza: „Cata decadere in fiinta asta umana!” (adica MM). Ca si cum el ar fi puritatea imaculata in persoana cu dreptul moral la asemenea judecati. De atunci mi-a devenit profund antipatic.
Tot el si-a permis sa-l balacareasca pe Radu Beligan in 2014, pentru faptul ca l-a sustinut pe Ponta ci nu pe Johannis. Pentru ca s-a exprimat :” Îl susțin pe Victor Ponta, pentru că țara aceasta are nevoie de un Președinte tânăr și energic! „, Radu Beligan a fost total desfiintat ca persoana de catre filozoful scriitor. Desi, ca mare psiho-filozof, ar fi trebuit sa stie ca in democratie fiecare are dreptul sa sustina si sa voteaze candidatul sau preferat, opinie care trebuie respectata, nicidecum injurata persoana pentru alegerea sa. A balacari un om, pentru ca a ales alt candidat decat cel preferat de tine, este o tactica dictatoriala, de genul : cine nu-i cu noi, este impotriva noastra, deci hai sa-l desfiintam. Asta este, se pare, si mentalitatea domnului Liiceanu, cel care a infierat-o pe Mona Musca.

*

NR. N-am știut că haimanaua de Liiceanu a „dat” în doamna Mona Muscă și în domnul Radu Beligan!… Eu i-am dat după 1990 o șansă, creștinește, și l-am iertat pentru măgăriile dinainte de 1990. Așa că n-am spus tot ce aveam de spus!… O s-o fac acum, când știu că secătura mai are obraz să iasă în lume cu sfaturi și admonestări! Am stat o singură dată de vorbă cu generalul Pleșiță, la cererea acestuia, invitat acasă la fostul său subaltern M.B. A pomenit destul de des numele mai sus numitului derbedeu. O să încerc să-mi aduc aminte care era predicatul!…

Mulțumesc doamnei Doina Munteanu pentru comentariul dumisale! Poate mă ajutați cu infamul text să-l amintim tuturor.