Titus Filipaș despre moartea lui Gheorghe URSU

 

Moartea lui Gheorghe Ursu

Nu prea cred eu că era vinovat Nicolae Ceauşescu pentru moartea lui Gheorghe Ursu. În principiu, Nicolae Ceauşescu se opunea omuciderilor (nu şi Elena Ceauşescu : vedeţi moartea naivului genial Marin Preda, cerută de ea, pentru că acesta se pregătea să deschidă un dosar amănunţit al patriotismului lui Ceauşescu, în care Marin Preda credea, dar Elena Ceuşescu ştia mai multe despre filiera belakunistă, vedeţi romanul „Nepoţii oltenilor” scris de Nagy István). Gheorghe Ursu era patriot român – tot atât de mult cât Nicolae Ceauşescu –, a refuzat în constant să fabuleze şi să inventeze pe tema „holocaustului din Basarabia” aşa cum i se cerea din exterior – lăsatul liber în străinătate a fost nefast pentru el, pentru că a fost pus în asemenea situaţii de liber arbitru-, şi acest refuz i-a determinat pe cei din străinătate să-i dicteze moartea, folosind serviciile unui tip complet dezaxat, închis împreună cu el. Cred că fiul lui Gheorghe Ursu merge pe o pistă greşită. Nici măcar greva foamei nu te ajută „să avansezi” pe o pistă greşită.
Titus Filipas

 

Nota Redacției  Mai exact spus mirarea mea: Ce legătură are Gheorghe Ursu cu „holocaustul”? A fost cu familia deportat în Transnistria?

 

Într-adevăr, nu se confirmă niciuna dintre crimele care i se pun lui Ceaușescu în cârcă. În privința lui Marin Preda, nu sunt motive de a-l considera periculos pentru regim. Se vorbea, imediat după moartea sa, că ar fi fost momit cu promisiunea unei candidaturi bine susținute la premiul Nobel… Și că și-ar fi dat seama de jocul murdar urmărit: să nu se dea cu aripa naționalistă, cu „protocroniștii”! Să facă echipă cu cei de la Europa Liberă și „oamenii lor” din România.

Textul dlui Filipaș cere multe explicații suplimentare. Sper să ni le dea dl Filipaș cât mai curând!

Nota bene: întâmplător am aflat un detaliu, care merită a fi verificat de fiul lui Gheorghe Ursu, dl ANDREI URSU:

La operația în urma căreia bietul om a murit, a participat un medic anestezist care avea cerere de plecare din țară. La câteva zile după operație, a primit aprobarea de plecare definitivă din țară! Repet: trebuie verificat!

Ion COJA