De la Gelu Visan:

Ghicitorii cu Stele
In primul rând vreau să mulțumesc celor care aveți curaj să distrubuiți aceste postări.
Conținutul postărilor, inclusiv cel de azi, îmi aparțin în totalitate, iar responsabilitatea este a mea, ca cetățean al României, cu toate drepturile și obligațiile legale, cei care preiau postările mele neavând nici o responsabilitate privind afirmațiile pe care le fac.
Să începem .
În urmă cu ceva ani se desfășurau unele dintre cele mai importante alegeri de după 1989. Într-un anumit loc, pe care ulterior l-am făcut public, s-a format un fel de celulă de criză, coordonată de un militar de carieră, care analiza și monitoriza, și după cum o să vedeți, nu numai, rezultatul alegerilor. Din “celulă” făceau parte directorul SRI, adjunctul acestuia, Procurorul General, toți șefii de servicii secrete sau reprezentanții lor.
Mă întâlnisem cu cel care coordona acțiunea, în locația respectivă, cu o săptămână în urmă, însă în ziua alegerilor trebuia să fiu în Oltenia, acolo unde aveam responsabilitatea politică, in perioada aceea fiind Secretarul General al PD-L Dolj.
Am vorbit de multe ori la telefon în ziua alegerilor cu cei care coordonau, sau mai bine zis cu cel care coordona acțiunea, pe probleme tehnice, referitor la alegerile din Oltenia și România.
La ora 18:30, m-a sunat și mi-a spus că au plecat un număr de autocare cu votanți “turiști” ai adversarilor, din Slatina și Vâlcea, care urmau să voteze a doua oară în Dolj și Mehedinti, mi-a spus numărul autocarelor, locația unde vor vota și numărul de înmatriculare al fiecăruia, numărul de votanți “ turiști” și ora estimată la care vor ajunge. Două dintre autocare trebuiau să vină la Băilești, la secția “de la Gară”, în jurul orei 20:00, celelalte în Craiova, Drobeta Turnu-Severin, și în alte localități pe ai căror reprezentanți ai partidului i-am prevenit.
M-am dus la Băilești, am luat echipa de acolo și ne-am dus în fața secției pustii. La 19:45 au venit două autocare, noi eram vreo zece, ne-am dus la ei înainte de a coborî din autocare, le-am spus că știm cine sunt și să se întoarcă de unde au venit, că votaseră la ei acasă, că știm asta. Ne-am certat, ei au spus că sunt în excursie, le-am spus că primul care va vota e caz de Pușcărie, până la urmă au recunoscut și au plecat, le-am pus în spate o mașină care să se țină de ei până la ora 21:00, pentru a nu opri pe drum in altă localitate. La fel au fost monitorizate și celelalte autocare, pentru că țineam legătura atât cu cei din teren cărora le spusesem, cât și cu cei din celula de criză.
Să revenim însă la discuția de la ora 18:30.
La finalul părții tehnice, cu autocarele, l-am întrebat: “cum stăm”?
Mi-a spus să stau liniștit, câștigăm alegerile cu X,33% la o diferență de 60-70 000 de voturi, dar să fiu atent la votul multiplu și cu autocarele pe Zona Oltenia.
Știam că nu se joacă cu vorbele, l-am mai întrebat odată și mi-a confirmat. Era ora 18:45. Cum toată lumea ne dădea învinși, l-am sunat la ora 19:00 pe Dan Diaconescu și i-am spus să anunțe la ora 21:00, atunci când se vor face publice Exit pollurile, că am câștigat. Mi-a spus că o să se facă de râs, toatâ lumea știe că pierdem, am insistat, mi-am pus cuvântul jos, iar la ora 21:00, OTV și Dan Diaconescu au fost singurii care au anunțat că am câștigat.
La ora 23:00 am ieșit în Craiova cu tinerii de la partid, cu steaguri, să sărbătorim victoria, zicea lumea că suntem nebuni, după care ne-am dus la un restaurant în Craiova să sărbătorim. La sediul de partid era “ înmormântare”, toată lumea știa că pierdusem, o parte dintre cei de acolo au zis că am luat-o razna.
La ora 02:30 m-a sunat Elena Udrea care era la sediul central, auzise că e mare chef în Craiova, m-a întrebat de ce sărbătorim, i-am spus că am câștigat, mi-a răspuns că ei fac numărătoare paralelă și nu iese deloc așa, i-am spus să aștepte rezultatul.
La 03:30 m-am dus acasă și m-am culcat liniștit.
La 08:00 am dat drumul la televizor și peste tot se anunța cu stupoare rezultatul: Câștigasem cu X, 33% la o diferență de 70:000 de voturi.
Primul gând pe care l-am avut a fost să mă întreb de ce dracu am alergat eu după autocare cu votanți, dacă “ ei” știau rezultatul?

Această postare este un pamflet, o ficțiune, o poveste imaginată de campanie electorală.
Cei care vor însă să vadă urmarea poveștii, sigur se întreabă cum a putut cineva ști, în ziua alegerilor, cu două ore și jumătate înainte de închiderea urnelor, rezultatul exact, la sutime. Ori e Ghicitor, ori vede viitorul, ori…rezultatul a fost “ lucrat dinainte”. Și dacă e așa, cum a făcut?
Răspunsul, sper să o mai pot face, într-o postare viitoare, care se va numi “ Abacul”. Nu de alta, dar trebuie să știm și ce s-a-ntâmplat la alegerile din 26 mai 2019, nu?
Și ce se va întâmpla la alegerile prezidențiale?

Gelu Vișan
04 Iunie 2019