GANDIREA LIBERA
De CD

În istoria civilizației, politica a fost, de cele mai multe ori, o chestiune personala care te aduce de parte unui partid, a unei ideologii, a unui grup de interese.
Azi, intr-o lume bine dirijata de mijloacele mass-media cu formatori de opinie si mesaje subliminale, sansa de a capata informatii utile si date neutre este redusa la zero.
Nu mai ai datele necesare sa iti formezi o opinie, esti direct trimis direct la convingeri, gata modelate de guvernanti in variantele jucate de politica celor la putere, unde ai libertatea de a alege pe ce parte mergi, nu ai voie sa “stai” sau sa te “intorci”.

Din tot ce ti se serveste pe media nu conteaza faptele, nu poti aprecia adevarul, ci primesti concluzia prefabricata pentru “partea cu care esti’. O concluzie convenabila si linistitoare care te face si mai mult sa te bucuri ca esti de “partea cea buna”.
Realitatea este dimensionata de interesele guvernului, iar sensurile sunt dictate de ideologia “partidului cu care esti”.

In viata nu mai conteaza adevarul sau realitatea, ci doar “de partea cui esti”.
Ajungi sa-ti placa doar faptele, evenimentele care avantajeaza partea cu care esti, orice eveniment potrivnic starneste condamnari revolutiunare si atitudine devotat partinica.

De exemplu sunt multi oameni care desi nu au inteles ce s-a petrecut la protestul de la 10 August, desi ei pretend ca stiu ce a fost, nu pot uita acest moment si revin cu obsesie maniacala la toate detaliile ce se vantura inca in presa, cautand sa gaseasca un nou fapt in avantajul partii cu care ei sunt. Modelati de media formativa ei devin cautatorii unor adevaruri convenabile partii cu care ei sunt.
Aceasta performanta este cotata ca un exercitiu de gandire libera de care ei sunt mandri.