Domnul Florin este invitat respectuos afară!

Am avut pe internet un schimb de mesaje cu Florin Croitoru. Iată-l:

Ion Coja
27 oct. 2019, 13:20 (acum 20 de ore)
Dle Florin, te rog să nu-mi mai scrii pe adresa de Email. E nevoie să explic?

Florin Croitoru
08:02 (acum 2 ore)
către eu

Învață, domnule, să te adresezi cuiva că ești om bătrîn. Ce e aia „Domnule Florin”? Numele meu de familie este Croitoru. Sint născut la 15 feb 1949 in Raionul Nicolae Bălcescu, București. Eu nu m-am adresat cu „Domnule Ion”.Văd că e nevoie să explic deși v-am mai explicat asta. NU ați fost corect.. Ați scris porcăria aia care se numește „Te pui cu prostul”, unde prostul este dacistul, adică eu, Săvescu, Vinereanu ș.a. Eu arăt că este exact pe dos, adică prostii sînt Iorga, Rosetti, Iordan, Graur, Chihac, Coja ș.a.
De ce nu discuți etimologie cu mine pe sait? De ce nu vii să discuți cu Vinereanu? Ți-e frică. D-ta ești tare la catedră și în alte poziții de forță. Dacă e vorva de discuție liberă d-ta dispari.Sînt prea tare. Nu îți dă mîna să discuți cu mine.

*****

Cred că am atins limitele răbdării mele față de numitul Florin Coitoru. Ignoranța sa agresivă nu mai este nici măcar amuzantă. Vrea cu tot dinadinsul să fie băgat în seamă. Își imaginează că la dînsul m-am referit prin titlul articolului „Te pui cu prostul”! Nu, domnule Florin! Te consideri din aceeași echipă cu domnii Vinereanu, Doxin, Săvescu și alți daciști! Nici vorbă! În comparație cu dumneata cei pomeniți sunt oameni serioși, care au ieșit în public cu texte închegate. Poți să nu fii de acord cu părerile lor, dar părerile dumnealor sunt susținute cu o minimă logică și argumenteție! Pe când dumneata nu faci decât să afirmi cât ești de deștept și de informat, și cât sunt alții de proști! Fără niciun text care să te reprezinte!
Află că dl Mihai Vinereau pregătește o ediție nouă a dicționarului său etimologic și m-a invitat să-i scriu prefața, știind bine care este poziția mea de latinist. Știind bine cât de mult respect munca și rezultatele domniei sale! Cât poți să fii de obraznic și de nerușinat să-ți afișezi numele alături de „daciști” ca domnul Mihai Vinereanu”! Nu ai nici urmă de măsură în ce scrii și în părerea de sine pe care o ai!
Nu-ți pot îngădui domnule Florin atacurile de om incult la adresa unor mari savanți și profesori ca Iordan, Rosetti, Graur! Așa cum nu te pot îngădui pe acest site cu propaganda atee pe care o faci din când în când.
Decid, pentru viitorul acestui site, să nu mai accept atacuri la religie, atacuri la biserică, la ierarhii acesteia. Textul publicat recent pe acest site, semnat de Procurorul General al SUA, m-a convins că purtarea civilizată cu indivizi ca numitul Florin Croitoru are numai consecințe nefaste în opinia publică! Nu trebuie acceptat atacul nătâng la adresa Domnului în numele toleranței și al dreptului la opinie! Site-ul acesta își propune să apere anumite valori afirmate de multă vreme, valori care au mlădiat sufletul părinților noștri, al strămoșilor noștri. Valori care ne definesc ca ființe umane, ca membri ai unei comunități etnice. Cine nu recunoaște aceste valori și e gata să le ia în derîdere este liber s-o facă: să deschidă un site în care să-și afirme credința sau necredința lor. Dar pe siteul www.ioncoja.ro nu va mai fi loc pentru mesajele lor nerușinate, prostești!
Ai înțeles, domnule Croitoru?! Prezența dumitale nu mai este dorită pe acest site. Am mai vrut să te exclud din comunitatea noastră, dar te-am iertat și rău am făcut. Probbil că voi accepta un ultim text din partea dumitale, ca drept la replică sau la pocăință, cum vrei s-o iei! Cu condiția să fie un text corect, cu argumnte, nu cu invective!
Dar mai departe drumurile noastre se despart în mod irevocabil! Umblă sănătos!

Ion Coja