Comentariu iresponsabil trimis la lada cu gunoi
Calin Kasper 1 hour agocalin.kasper@gmail.com 79.218.156.213

Eu cred ca „democratia”, ca si societatea „multiculturala” , dar si cea financiar-industrializata si-a atins limitele. Adica, a ajuns in impas si nu mai poate rezolva problemele pe care ea insasi le creeaza. Societatea industrializata nu mai stapaneste problemele de mediu (poluarea), cea financiara a scapat de sub control economia si finantele, de asta vine cate o criza financiara care darama tot, iar societatea multiculturala este una fara identitate si fara cultura.
In acest talmes-balmes, nu mai are importanta daca Merkel sau altcineva este la putere, fiindca in fapt, nu se schimba nimic. De asta trebuie nu cosmetizat sistemul, ci daramat complet si pus pe alte baze, mult mai sanatoase.
Ce mare progres poate sa reprezinte faptul ca ai alimente in surplus, dar toate sunt poluate, pline de reziduri chimice, precum antibioticele si fertilizatorii solului, aerul e poluat atat de mult in tarile industrializate, incat oamenii nu mai pot iesi in strada decat cu masti de protectie, etc.
Eu presonal cred ca solutia este: nationalismul, care sa aduca in posturile de conducere oameni devotati neamului si total dezinteresati de partea materiala a lumii. (O sa ziceti ca unde ii gasim pe acestia? Eu va raspund: peste tot! Ati vazut oameni care si-au sacrificat viata in incendiul de la Colectiv ca sa salveze pe altii? Daca am vazut asta, atunci trebuie sa existe si unii care sunt cinstiti si patrioti:)
Apoi, renuntarea la drumul „civilizatiei” europene, care este un drum inchis. Eu sunt fericit ca Romania este un stat „inapoiat”, adica unul care n-a ajuns in stadiul Germaniei sau al Angliei.

Una din marile mele dileme, atunci cand am citit Biblia, a fost o propozitie, care a fost „piatra mea de poticnire” si care m-a framantat mult, pentru ca oriunde am cautat un raspuns, acesta nu m-a satisfacut. Propozitia aceasta suna asa: „Cei din urma vor fi cei dintai!”
Aceasta propozitie a fost cel mai des interpretata vulgar, adica in sens material: „Noi, cei flamanzi si saraci, vom ajunge odata si odata sa infulecam noi bunatatile de pe masa bogatanilor iar ei, vor ajunge sa flamanzeasca!”. Un fel de logica comunista rudimentara, care nu avea ce cauta in Biblie.
Sensul pe care l-am dat eu acestei propozitii este acesta. Fiindca omenirea merge pe un drum fals (asta nu o spun eu, sunt mari somitati ale culturii si stiintei care au tras de mult semnale de alarma), inseamna ca atunci cand se va da semnalul de schimbare a directiei de dezvoltare, cei din urma, adica tarile cele mai putin dezvoltate, atunci cand vor face toate natiunile stanga-mprejur, vor ajunge sa fie printre primele!
Imaginati-va ce inseamna o tara care nu mai are paduri, ape curate, flora si fauna salbatica… unde au disparut albinele si fluturii, unde jumatate de tara e beton si sosele, unde inundatiile fac ravagii si din 6 in 6 luni ii viziteaza cate un tornado de toata frumusetea. (Un astfel de stat este China si pe urmele ei, SUA). Eu ma astept ca in China sa se produca un cataclism planetar, care va ucide miliarede de chinezi si cei care vor ramane, vor veni spre Europa. Atunci sa vedem pe unde o sa scoatem cu totii camasa!
Ce produce „civilizatia occidentala”? Crime, boli psihice, stress, oameni haituiti, nelinistiti, bolnavi, obezitate, familii fara copii, familii de pederasti, oameni fara credinta, care fug doar dupa valori materiale si satisfactii trupesti. In Germania cresc exponential costurile medicale, societatea imbatraneste si deja nu mai are forta de munca suficienta ( ca sa produca mai departe substante toxice si poluante). De asta Merkel a primit 1 milion de imigranti, cu speranta ca acestia sa revigoreze natiunea germana cu material genetic proaspat. Calculul nu este gresit, teoretic privind, dar nemtilor nu le surade ideea de a primi nelimitat oameni de alta cultura si de alta religie, desi nemtii, la drept vorbind, nu mai au nici una.
Asa ca, cinstit vorbind, Germania a ajuns in impas, UE este depasita, Spatiul Shengen nu mai exista, de acum incolo fiecare tara trebuie sa-si cam rezolve singura problemele.
Pentru Romania vad solutia in nationalismul de tip legionar si intr-o dezvoltare in armonie cu natura, prin producerea de alimente naturale, fara ingredienti chimici, prin impaduriri, prin mici intreprinderi satesti, care sa prelucreze materiile prime de la sate in mod traditoinal, asa cum s-a facut la noi dintotdeauna, pe cand nu existau frigidere si nici ingredienti chimici. Apoi, mici manufacturi, care sa produca tot ce are nevoie o gospodarie modesta, dar und traiesc oameni fericiti, fara griji mari si cu incredere in ziua de maine. Inca se mai gasesc asemenea sate, uitate de Dumnezeu, in care oamenii mai traiesc in acest fel.
Bunica mea dinspre mama a avut 12 copii, iar cea dinspre tata, 7. Bunicii din partea mamei au fost oameni mai mult decat modesti, cei din partea tatalui au fost oieri, si totusi au reusit sa creasca atati copii, cat cresc astazi 50 de familii la oras. Dupa cum se vede, vitalitatea neamului a scazut dramatic, e nevoie de schimbari mari, inainte sa fie prea tarziu.

Nota redacției: Are multă dreptate dl Kasper. Faptul că nu am avut fonduri ca să facem o agricultură intensivă, bazată de chimizare intensă, ceea ce a însemnat o producție mică la hectar, se întoarce în favoarea noastră, a unei agriculturi ecologice!… Din păcate, de această turnură favorabilă profită străinii cate au cumpărat jumătate din ternul arabil… Este marele nostru câștig după decembrie 1989.