Comentariu iresponsabil trimis la lada cu gunoi
Eu cred ca „democratia”, ca si societatea „multiculturala” , dar si cea financiar-industrializata si-a atins limitele. Adica, a ajuns in impas si nu mai poate rezolva problemele pe care ea insasi le creeaza. Societatea industrializata nu mai stapaneste problemele de mediu (poluarea), cea financiara a scapat de sub control economia si finantele, de asta vine cate o criza financiara care darama tot, iar societatea multiculturala este una fara identitate si fara cultura.
In acest talmes-balmes, nu mai are importanta daca Merkel sau altcineva este la putere, fiindca in fapt, nu se schimba nimic. De asta trebuie nu cosmetizat sistemul, ci daramat complet si pus pe alte baze, mult mai sanatoase.
Ce mare progres poate sa reprezinte faptul ca ai alimente in surplus, dar toate sunt poluate, pline de reziduri chimice, precum antibioticele si fertilizatorii solului, aerul e poluat atat de mult in tarile industrializate, incat oamenii nu mai pot iesi in strada decat cu masti de protectie, etc.
Eu presonal cred ca solutia este: nationalismul, care sa aduca in posturile de conducere oameni devotati neamului si total dezinteresati de partea materiala a lumii. (O sa ziceti ca unde ii gasim pe acestia? Eu va raspund: peste tot! Ati vazut oameni care si-au sacrificat viata in incendiul de la Colectiv ca sa salveze pe altii? Daca am vazut asta, atunci trebuie sa existe si unii care sunt cinstiti si patrioti:)
Apoi, renuntarea la drumul „civilizatiei” europene, care este un drum inchis. Eu sunt fericit ca Romania este un stat „inapoiat”, adica unul care n-a ajuns in stadiul Germaniei sau al Angliei.
Una din marile mele dileme, atunci cand am citit Biblia, a fost o propozitie, care a fost „piatra mea de poticnire” si care m-a framantat mult, pentru ca oriunde am cautat un raspuns, acesta nu m-a satisfacut. Propozitia aceasta suna asa: „Cei din urma vor fi cei dintai!”
Aceasta propozitie a fost cel mai des interpretata vulgar, adica in sens material: „Noi, cei flamanzi si saraci, vom ajunge odata si odata sa infulecam noi bunatatile de pe masa bogatanilor iar ei, vor ajunge sa flamanzeasca!”. Un fel de logica comunista rudimentara, care nu avea ce cauta in Biblie.
Sensul pe care l-am dat eu acestei propozitii este acesta. Fiindca omenirea merge pe un drum fals (asta nu o spun eu, sunt mari somitati ale culturii si stiintei care au tras de mult semnale de alarma), inseamna ca atunci cand se va da semnalul de schimbare a directiei de dezvoltare, cei din urma, adica tarile cele mai putin dezvoltate, atunci cand vor face toate natiunile stanga-mprejur, vor ajunge sa fie printre primele!
Imaginati-va ce inseamna o tara care nu mai are paduri, ape curate, flora si fauna salbatica… unde au disparut albinele si fluturii, unde jumatate de tara e beton si sosele, unde inundatiile fac ravagii si din 6 in 6 luni ii viziteaza cate un tornado de toata frumusetea. (Un astfel de stat este China si pe urmele ei, SUA). Eu ma astept ca in China sa se produca un cataclism planetar, care va ucide miliarede de chinezi si cei care vor ramane, vor veni spre Europa. Atunci sa vedem pe unde o sa scoatem cu totii camasa!
Ce produce „civilizatia occidentala”? Crime, boli psihice, stress, oameni haituiti, nelinistiti, bolnavi, obezitate, familii fara copii, familii de pederasti, oameni fara credinta, care fug doar dupa valori materiale si satisfactii trupesti. In Germania cresc exponential costurile medicale, societatea imbatraneste si deja nu mai are forta de munca suficienta ( ca sa produca mai departe substante toxice si poluante). De asta Merkel a primit 1 milion de imigranti, cu speranta ca acestia sa revigoreze natiunea germana cu material genetic proaspat. Calculul nu este gresit, teoretic privind, dar nemtilor nu le surade ideea de a primi nelimitat oameni de alta cultura si de alta religie, desi nemtii, la drept vorbind, nu mai au nici una.
Asa ca, cinstit vorbind, Germania a ajuns in impas, UE este depasita, Spatiul Shengen nu mai exista, de acum incolo fiecare tara trebuie sa-si cam rezolve singura problemele.
Pentru Romania vad solutia in nationalismul de tip legionar si intr-o dezvoltare in armonie cu natura, prin producerea de alimente naturale, fara ingredienti chimici, prin impaduriri, prin mici intreprinderi satesti, care sa prelucreze materiile prime de la sate in mod traditoinal, asa cum s-a facut la noi dintotdeauna, pe cand nu existau frigidere si nici ingredienti chimici. Apoi, mici manufacturi, care sa produca tot ce are nevoie o gospodarie modesta, dar und traiesc oameni fericiti, fara griji mari si cu incredere in ziua de maine. Inca se mai gasesc asemenea sate, uitate de Dumnezeu, in care oamenii mai traiesc in acest fel.
Bunica mea dinspre mama a avut 12 copii, iar cea dinspre tata, 7. Bunicii din partea mamei au fost oameni mai mult decat modesti, cei din partea tatalui au fost oieri, si totusi au reusit sa creasca atati copii, cat cresc astazi 50 de familii la oras. Dupa cum se vede, vitalitatea neamului a scazut dramatic, e nevoie de schimbari mari, inainte sa fie prea tarziu.
Nota redacției: Are multă dreptate dl Kasper. Faptul că nu am avut fonduri ca să facem o agricultură intensivă, bazată de chimizare intensă, ceea ce a însemnat o producție mică la hectar, se întoarce în favoarea noastră, a unei agriculturi ecologice!… Din păcate, de această turnură favorabilă profită străinii cate au cumpărat jumătate din ternul arabil… Este marele nostru câștig după decembrie 1989.
Romania e de mult sub ocupatie SUA. Deci nu mai necesita invazie.
Pericolul imens pe care neprietenii l-au remarcat repede la legionari, a fost incoruptibilitatea. Oricat s-au straduit, nu i-au putut corupe pe Mota, pe Marin, pe Capitan si pe (aproape) nici unul dintre legionarii de frunte. (O exceptie urata din toate punctele de vedere a fost Stelescu.). Dar, afara de el, lacustele mondiale au constatat cu surprindere si cu o imensa ura si frica, ca a aparut o doctrina fata de care puterea lor a fost nimicita. Deci, domnule Dec, sa lasam lacustele in plata lor, ca oricum nu le putem influenta actiunile. Ce putem insa face, este sa ne imunizam la sistemele lor de coruptie si pervertire. (In asta consta puterea lor, bazata exclusiv pe slabiciunile noastre). Educatia legionara care incepuse sa creeze un om nou (teorie preluata de comunisti dar adusa in derizoriu), aratandu-si primele rezultate, au speriat pe toti neprietenii, care s-au unit si n-au avut alta solutie decat distrugerea fizica a Legiunii. Imaginati-va ce-a insemnat uciderea a 252 de conducatori legionari. Pai daca ar alege cineva din PSD sau din PNL 250 de insi si i-ar extermina fizic, partidul acela s-ar desfiinta de la sine! Ori Legiunea, substantial slabita prin aceasta decimare, a mai avut putere sa renasca si sa conduca tara sub Horia Sima. Nici comunistii nu s-au lasat mai prejos, au incercat sa-i zdrobeasca pe legionari in puscarii printr-o prigoana la fel de crunta. Deci, zic eu, nici o miscare politica din Romania n-a fost atat de prigonita. Si totusi, in conditii atat de vitrege, s-au aratata la inaltime, ceea ce dovedeste ca educatia legionara si omul nou legionar, care abia incepuse sa se infiripe, nu este o utopie. faceti va rog o comparatie: 13 ani de legionarism, supus unei persecutii continue, reuseste sa creeze caractere ce n-au putut fi infrante decat prin extermianre fizica, si 45 de ani de comunism, care in loc de om nou, a creat o starpitura ce stia bine sa minta, sa fure, sa mimeze devotamentul, patriotismul, dar care, in fond erau oameni de nimic.
CITAT : „Pentru Romania vad solutia in nationalismul de tip legionar si intr-o dezvoltare in armonie cu natura, prin producerea de alimente naturale, fara ingredienti chimici, prin impaduriri, prin mici intreprinderi satesti, care sa prelucreze materiile prime de la sate in mod traditoinal, asa cum s-a facut la noi dintotdeauna, pe cand nu existau frigidere si nici ingredienti chimici. Apoi, mici manufacturi, care sa produca tot ce are nevoie o gospodarie modesta, dar und traiesc oameni fericiti, fara griji mari si cu incredere in ziua de maine”
E bine sa traiesti in zona sentimentala a existentei – dar asta nu ofera solutii pentru ziua de maine.
O Romanie asa cum ati descris-o dvs exista acum – dar e de fapt imaginea unei Romanii-colonie, care nu rezista dincolo de nevoile imediate oferite de mica gospodarie sau afacere. Restul importam – iar asta nu e independenta ci colonialism.
Pe de alta parte nimeni nu a oprit romanul de rand sa-si dezvolte o agricultura bazata pe cooperare intre membrii unui sat – putini insa au acceptat asocierea.
La sate bantuie lipsa de cunoastere stiintifica a fenomenului agricol, invidia, lenea, barfa. Cu siguranta o sa fiu criticat pentru asta dar merg oricand, cu oricine, in orice sat si o sa vedem birtul plin de sateni sfatosi, gunoaie cat casa, in si imprejurul satelor, cursuri de apa imbuibate de tot ce arunca „sateanul” la gunoi, despaduriri vandalice, cu cioturi de copac, rumegus si crengi lasate in padure, noroi si lipsa de gospodarire – fie ca e ploaie sau zapada – scoli coscovite, spitale/dispensare parasite sau extrem de murdare si o agricultura facuta individual – cu calul si caruta, ogoare, vii si livezi care zac in ciulini si uitare, case darapanate cu garduri cazute de vant si lene.
DA, dar avem BISEICI, si cruci, si rastigniti la fiecare colt de strada.
Da, dar ce folos ?
Exceptiile nu fac decat sa intareasca regula.
Unde e „puterea obstei” ? unde e „visul de aur al satelor” ? asteptam sa vina, de la Bucuresti sau UE, „cineva” sa ne faca ordine in propria ograda ?? Unde sunt „gospodarii satului”, radacina aia sanatoasa de care tot vorbim, unde e „unirea” de care tot amintim (sub spectrul legionar sau altul – dar cu siguranta national ) ? unde e „predarea stafetei intre generatii”, ce am continuat si nu am distrus din ceea ce au lasat parintii, bunicii, strabunii nostrii ? Cine a furat si a distrus satele … fara ca nimeni sa nu stie ? Vorbiti de „asaltul dreptatii sociale” … care dreptate sociala cand nici gunoiul din strada – si nici cel din suflet – nu stim sa-l maturam ?
Vb cu disprety de germani sau UE… OK.
Numai ca germanii si-au vazut visul unirii implinit – noi inca mai traim cu pactul Ribentrop-Molotov in spate.
Germanii au tinut in spate o Europa prin munca lor – sperand ca asta va duce la unirea popoarelor ariene (sa lasam braileala cu karlegi deoparte – e un fals cat casa pe care-l inghitim ca sa devenim „independenti”)
Cu sau fara acest „plan Karlegi” ne autodistrugem cu succes.
– Ce insemna o Romanie agrara cu mica afacere in derulare ? O prada sigura pentru transnationalele care au bugete mai mari decat PIB-ul Romaniei.
Umbrela UE ne mai dadea o speranta de independenta, daca am fi stiut sa ne implicam asa cum au facut alte state care si-au facut auzita vocea in UE (ca Ungaria, de ex.) „Nu poti fura baaa cum vrei tu pt ca avem niste reguli europene”
Noi am invatat sa ne lasam mintiti si sa acceptam ca tot ce e rau vine din UE, pt ca asa ne-au spus politicienii atinsi la comisioanele din buzunare, comisioane venite de la transnationale – dar n-am citit si nici n-am aplicat nici o lege europeana (ex. legea aia cu interzicerea tranhumantei si „mulgatoare electrica” la stana e o „traducere” a guvernelor noastre la concepte europene, traducere care e la intoarsa 180 de grade pentru folosul „alesilor”. Ca si legea cu reducerea cainilor la stana, ca si taxa de clawback care ar trebui sa protejeze producatorii romani de medicamente …dar face exact invers protejand profitul farmaciilor, importurile si distributia de medicamente (straine) etc etc ).
De aceea cred ca inainte de a vedea un viitor sentimentalist-rural pt Romania ar trebui sa ne gandim ce lasam copiilor nostrii – o tara puternica, industrializata, agro-mecanizata, prinsa in vartejul dezvoltarii mondiale sau …o colonie marginalizat-pseudo-independenta, bazata pe o agricultura familiala de subzistenta, cu o industrie la nivel de mica afacere, o economie bazata pe cedarea de bogatii si resurse naturale (ca singura varianta de cooperare internationala), la mana variatilor de pret (foarfeca preturilor …interbelice) dictate de transnationale.
Eu nu va contrazic, fiecare cu parerea lui, insa am judecat asa: daca ceva a existat si a facut parte din realitatea de zi cu zi, nu se poate ca acel lucru sa nu fie reiviat. Va dau un exemplu de legionar, Dan Ion, om harnic si primar mai multi ani in satul lui, care a stat in puscariile comnuniste mai multi ani. iata ce a gasit el acasa, cand a venit din puscarie:
„Aşa, după opt ani am ajuns acasă unde mă aşteptau alte surprize. Lăsasem o gospodărie cu un grajd plin cu bivoliţe, altul cu cai, oi, porci, stupi, maşină de coasă, maşină de scos cartofi, maşină de semănat, separator de unt, cazan de fiert cartofi, patru care, poduri pline cu cereale. Nimic nu mai era. Ai mei erau flămânzi. Soţia spunea că cumpărau o pâine neagră şi mâncau trei inşi o singură dată. Soţia era bolnavă, fiica mea Mărioara, dată afară din Şcoala Tehnică, ginerele, Mon, care era ofiţer, dat afară din armată. Peste tot necazuri, din cauza mea, pentru că luptasem ca poporul român să fie un popor mândru şi de caracter. În curte nu mai era niciun animal, doar un câine, care curând, a murit şi el.“
De ce credeti ca acest sistem nu poate fi din nou pus pe picioare? Eu am fost anul trecut trei luni in Romania ca voluntar si am lucrat pe casa si pe masa la o firma, in satul Hamba, la 8 km de Sibiu. In acel sat, a inceput deja sa functioneze acest sistem. Nu va ascund ca, sub un salcam, in fiecare dimineata, cum se deschidea magazinul din sat, se adunau betivii si-i prindea acolo apusul soarelui. Dar, satul avea si altfel de oameni: pe fiecare ulita existau cativa proprietari de tractoare, care luaseara in arenda terenurile celor care aveau pamant, dar nu aveau cu ce-l lucra. Pe o coama de deal, unul dintre „tractoristi”, mi-a aratat un ogor verde, pe care mi l-a descris ca fiind jumatate al lui, jumatate al vecinului. Acum, situatia se prezinta asa: dupa continutul comentariului, dumneata ai fi de parere ca satul Hamba este caracterizat de cei care pierdeau vremea, band bere sub salcam. Eu, ca nota ar fi data de oamenii care mucesc si cauta sa refaca, in mod poate inconstient, gospodaria taraneasca dinainte de razboi. Deci, putem fi amandoi fericiti, pentru ca fiecare din noi are partea lui de dreptate.
Eu nu am spus ca nu cred in aceasta idee, in acest concept – am spus doar ca nu e de ajuns, e prea putin pentru o Romanie care se vrea cu un viitor modern. Evident forta si taria unei natii, a unui popor se face in jurul unor astfel de idealuri – si aici sunt de acord, dragostea pentru pamant, pentru vatra satului e un ideal frumos, demn.
Primul defect al nostru este indiferenta sociala – degeaba avem 10 oameni in sat care muncesc daca 100 fura si distrug ceea ce au creat primii …fara sa-i vada „nimeni”. Degeaba avem cateva gospodarii frumoase daca inundatiile, zapezile sau seceta fac ravagii pentru ca nu s-a gasit nimeni sa uneasca satenii la curatarea santurilor de scurgere, la gospodarirea satului in intregul lui.
Intelectualii satului – medicul, invatatorul, preotul, si mai ales pensionarii, cu imensa lor experienta de viata si cu imensa lor disponibilitate de timp – nu sunt si n-au reusit sa ajunga nuclee de coagulare a obstii satului. Indiferenta (la nivel de grup), lipsa initiativei comune, eternul „l’as ca merge si asa” sau „mai bine ma fac ca nu vad” sunt teoriile economice ale satului romanesc.
Astea sunt bolile nemului romanesc care a fost invatat mediatic – timp de 26 de ani – dezbinarea pe orice plan (si inghite lectiile mediatice de dezbinare in continuare, cu o placere sadica). Nu exista o „predare a stafetei intre generatii” – ne dispretuim batranii, consideram ca tinerii sunt prea superficiali pentru a „pricepe mersul lumii”, iar pe cel de langa noi il iertam fara motiv – „fura si el saracu’, ca doar d’aia a juns in functie”.
Mari intelectuali ai Romaniei s-au stins din aceasta lume purtand povara dispretului multimii pentru o ratacire sau o strategie a tineretii ce te putea face sa traiesti demn, sprijinindu-i si pe altii sa traiasca demn in cumplita perioada stalinista, sau in pup-in-curismul generalizat din ultima perioada ceausista. O poezie, un articol jurnalistic, o piesa de teatru comandata de partid, o aparitie televizata in anii ceausismului etc etc au sters sub dispretul multimii toti anii de munca si tot bagajul de cunostinte pe care un mare OM putea sa-l lase mostenire generatiei viitoare.
Uitati-va la atacurile venite spre dl Coja – poti sa nu fi de acord cu domnia sa, pt ca e din alta generatie, cu alta viziune de viata, poti sa contrazici argumentat unele concepte, unele strategii, unele viziuni mondiale, pt ca polii puterii s-au schimbat, s-au diversificat – dar nu poti dispretui, nu poti acuza de tradare, de „plasa de fluturi” pt patriotii romani. E sub nivelul de manifestare a unui om ce se vrea OM, in viitor.
Si mai ales nu poti nega si refuza o experienta de viata de un asemenea calibru – daca esti destept, ceva, ceva, tot vei gasi ca poti invata din aceasta experienta.
Dra sa ne intoarcem la Calin Georgescu (alt om contestat pt ca a juns prea sus. Daca n-ajungea nimeni acolo… sigur aparea intrebarea publica „da’ de ce romanii sunt asa prosti si nu pot sa ajunga in functii de conducere mondiale” ?) Iar asta e alta boala a romanului – NU STIE sa-si apere liderii care merita. Pentru romanul dresat mediatic toti sunt prosti, ticalosi, hoti… pt ca numai asa, cu ganduri si fapte necurate poti ajunge acolo sus.
Calin Georgescu incurajeaza dezvoltarea economica a nucleului familial, mai ales la sate, pt ca 2-4 milioane de gospodarii individuale, sau asociate, care nu numai ca s-ar autosustine dar ar da si ceva economiei nationale inseamna un „respiro” necesar refacerii macro-economiei romanesti, care s-ar vedea degrevata de obligatia de sustine – iata, cu sume din ce in ce mai mici – viata a aproape 10 milioane de suflete.
Altfel putem sa ne imprumutam extern cu o datorie pe care o vor plati si 10 generatii urmatoare – risipa si proasta gospodarire va face sa se aleaga praful de orice efort financiar.
In putine locuri am vazut o scoala, un dispensar, o gradinita, o primarie refacuta, reconsolidata, modernizata prin forta obstei.
Pierit-au mestesugarii satelor ?
Nu mai putem face un WC pentru copii, nu mai putem schimba o chiuveta sparta, nu mai putem schimba tigla de pe case, nu mai putem varui si matura, nu mai putem repara o banca, o tabla scolara, un leagan de copil, nu mai putem grebla iarba si pune o floare, nu mai putem spala geamurile si perdelele – decat daca vine o firma „specializata” platita cu bani de la buget ??
Zeci de miliarde de euro de la mult hulita Uniune Europeana zac nefolositi pentru ca nu indeplinim o conditie simpla – 30% din valoarea lucrarii trebuie facuta prin munca voluntara.
Sa nu ma ia nimeni cu „nu dai spaga…nu ai” ca sunt manager de proiecte UE. Un proiect bine facut si bine argumentat cionform conditiilor primeste aprobare, mai devreme sau mai tarziu. Intelectualii satului trebuiau de mult sa se implice in asta si sa fac specializari in domeniu – incepand cu preotii, care au o structura profesionala extrem de bine organizata si distribuita pe suprafata tarii. Asta ar fi insemnat pt mine „legionarism si credinta nationala” – Implicarea in functionarea mecanismelor financiare internationale, implicare facuta in folosul TARII – nu milogeala pt un ban in plus de la bugetul si asa sarac.
Un proiect superficial, facut la comanda politica, are nevoie insa de „indulgente” pentru a trece spre finantare, si apare „procedura” : ce-mi dai ca sa ma fac ca nu vad ca e superficial. In trecut unii au dat spaga – acum DNA-ul le da si catushe.
Va multumesc pentru rabdarea de a fi citit pana la sfarsit aceste randuri – dar daca domnul Kasper m-a provocat la analiza, am oferit un alt fel de analiza.
Normal ar fi ,sa castige la alegerile locale si parlamentare din 2016,romani care -si iubesc tara si poporul roman,care nu sunt straini de interesele romanilor de orice origine, etnie,varsta, stare sociala,fizica, psihica, orientare politica, sexuala ,profesie de oriunde s-ar afla acestia!