Am cenzurat cu comanda „delete” comentariul de mai jos:

Olanda, inamicul nostru cel mai eficient! Cel mai periculos!
LD ANTICAP 6 hours ago

”Olanda, inamicul nostru cel mai eficient! Cel mai periculos!” – Acesta este un raționament tipic rumînesc, gen Capra Vecinului! Inamicul Rumîniei nr.1 este chiar poporul rumîn. Din el se trag politicienii, afaceriștii, specialiștii, ziariștii, etc… Așadar problema trebuie rezolvată în interior, nu în exterior!”

*

Un comentariu iresponsabil și, să-mi fie cu iertare, imbecil! A face asemenea afirmații bazate pe faptul că dintre români  „se trag politicienii, afaceriștii, speciliaștii, ziariștii etc.” este o prostie. Din poporul român te tragi și dumneata, domnule LD ANTICAP. Și din această împrejurare eu nu trag nicio concluzie cu privire la poporul român! Nu conchid că poporul român este un popor imbecil, iresponsabil, tembel! „Politicieni, afaceriști, specialiști și ziariști” corupți ori trădători plini de păcate, găsești pretutindeni, la toate popoarele,  în toate țările! A acuza poporul român că a dat naștere la asemenea rebuturi umane este o tâmpenie!

Genul ăsta de deșteptăciune cu care se afișează tot soiul de neica nimeni, care nu au făcut nimic pentru poporul român, pentru țara noastră, dar asta nu-i oprește să arunce vorbe grele și nedrepte la adresa românilor, a „poporului român”, mi-e arhi-cunoscut. Se logodește foarte bine cu practica de a nu semna textele denigratoare! De a te ascunde după un pseudonim!

Site-ul ăsta este gândit pentru identificarea dușmanilor României, ai Neamului românesc! Nu-i nicio noutate să afirmi că sunt printre români o mulțime de ticăloși! Și dumneata, ca vechi comentator știi foarte bine că ne-am ocupat de acești nemernici! Nu i-am menajat!… Știm bine cât de mare este răul care ne macină din interior forțele. Numai că în momentul de față România este agresată și din exterior, mai agresată ca oricând! Și dumneata vii să abați atenția de la identificarea acestor agresori externi pe motiv că sunt și printre români multe secături?! Ne spui vreo noutate?!

Despre Olanda, cât este de perversă și de periculoasă pentru români, s-a scris prea puțin! Ne-am ocupat de Ungaria, de Rusia, de America, de UE, de evrei, ca surse ale primejdilor care ne pândesc! Și prea puțin am vorbit de Olanda! Prea puțin în raport cu răul care ne vine din acea direcție! Acest rău l-am resimțit chiar dinainte de 1990: ambasadorul Olandei a fost cel mai activ dintre ambasadorii de la București în manevre și mașinațiuni care au urmărit destructurarea României și victoria „revoluției”. Imediat după 1990 am primit informații despre acest pericol și am scris despre interesele Olandei de a se insinua în stăpân teritorial în România!… Repet: teritorial!

Dacă este adevărată povestea cu încălzirea globală și cu ridicarea nivelului oceanului planetar cu circa 3 m urmare a topirii ghețarilor de la poli, Olanda este cea mai amenințată țară să dispară sub apele oceanului. E de înțeles să fie interesați olandezii de Țara noastră, prin variate proiecte și strategii! Nu întâmplător firmele din Olanda sunt pe primul loc ca investitori în România! Nu o fac de dragul nostru! Iar povestea cu Rotterdamul, confirmată la cel mai înalt nivel politic, dovedește cât cinism, de câtă rapacitate sunt capabili blânzii și civilizații olandezi!…

E de neînțeles cât de puțin s-a vorbit în mass media despre pericolul olandez, despre golăniile acestora și despre intențiile lor, atât de primejdioase! Și de odioase!

Pe acest site s-a pus acum, pentru prima oară, problema Olandei, cât este de nocivă, de periculoasă pe termen scurt și pe termen lung. Și te repezi dumneata să mă pui la punct! Că nu trebuia publicat acest text! Dar ce să public? Vreunul din textele pe care nu mi le-ai trimis?!

De ce te-a deranjat textul scris de un comentator de bună credință, care este deja un nume în presa patriotică, naționalistă? De ce, individule, le ții parte agresorilor?! De ce, anonimule?!… De ce nu semnezi cu nume de om? De ce nu-ți asumi  părerile și intervențiile?!

Nu generalizez și știu bine că folosirea unui pseudonim nu este un semn de lașitate! Dar cu o condiție: să nu te dai după acest paravan și să acuzi pe alții de lașitate! Așa cum mă acuzi pe mine că dacă ți-am sters comentariul mizer am dovedit că sunt în cârdășie cu vânzătorii Țării! Ce ai făcut dumneata împotriva acestora?! Ce ai făcut dumneata pentru această Țară?! Ajută-mă să aflu că nu ești un terchea-berchea, un neica nimeni, așa cum te arată ultimele două comentarii!

Dovedește-mi că m-am înșelat și-ți voi fi recunoscător!

Dacă nu ești în stare să faci dovada serviciilor importante aduse României, nu este nicio pagubă să despărțim drumurile noastre!

Ion Coja