Erdogan nu apucă sfârșitul anului!

 

La conferința de presă a PRM, întrebat asupra situației din Turcia ce crede, profesorul ION COJA, în calitatea sa de „strateg” al PRM, a spus următoarele:

 

  1. Erdogan nu va apuca sfârșitul anului! Cariera sa va lua sfârșit, sper că nu și viața. Erdogan a făcut un lucru oriunde inadmsibil pentru un șef de stat: a umilit, a jignit, a batjocorit armata! Nu mai zic de alte instituții! Dar armata, mândra și puternica armată turcă, a fost pusă într-o situație dezonorantă pe care ceilalți ofițeri, rămași în libertate, nu au cum s-o accepte! Majoritatea ofițerilor turci aparțin unor familii de militari din tată-n fiu care au în spate multe generații de militari credincioși Semilunei!  Fideli tradițiilor miltare, acești ofițeri nu au cum să tolereze purtarea lui Erdogan umilitoare pentru toată Turcia, la urma urmelor! Un  comportament absolut nesăbuit!

 

  1. Imaginile palatului cu 1000 de camere, acum cunoscute de toată lumea, ne arată că Erdogan e nesăbuit de felul său, frizând patologia minții! Comparația cu Casa Poporului de la București îți vine în minte vrând-nevrând! Și constat mai întâi că „artefactul” numit Casa Poporului este o splendoare în comparație cu kitsch-ul lui Erdogan. Nu este vorba de „arhitectură otomoană”, cum au catalogat-o niște ziariști certați cu cartea. Arhitectura maură, arabă, orientală a produs veritabile capodopere ale artei universale, în vreme ce haloimăsul erdoganlîu are o singură calitate prin care atrage atenția: dimensiunile! Repet: nesăbuite! Cum să nu te apuce gândurile negre, ca patriot turc, față de spectacolul acestui dispreț total arătat Turciei și poporului turc, dispreț afișat de Erdogan fără nicio conștiință a pericolului la care se expune?! Vorba ceea: are cap, minte ce-i mai trebuie!

 

A consemnat PETRE BURLACU