Am primit scrisoarea de mai jos, din partea unui musulman stabilit în România sau în trecere. A mai comentat pe site-ul nostru. De data aceasta ne pune pe gânduri cu cererea sa, atât de cinstită, adresată în primul rând mie și colegilor care comentând pe site și-au mărturisit credința în bunul Dumnezeu. O să-i răspund domnului Hamura, dar las ca înaintea mea s-o facă colegii care doresc. Deocamdată îl fac atent pe domnul Hamura că punctul său de plecare este fals! Știința și tehnica de azi  nu sunt pe cale să demonstreze definitiv inexistența lui Dumnezeu, ci dimpotrivă, au descoperit „particula lui Dumnezeu” în laboratoarele lor de la Geneva, cele mai performante din lume! Adică mari și indiscutabili cunoscători ai fizicii și biologiei sunt oameni religioși, mărturisitori ai lui Dumnezeu, ai lui Iisus Hristos, și sunt departe de a-I nega existența.

Cel mai simplu mod de a dovedi existența lui Dumnezeu sunt lanțurile de coincidențe care nu pot fi explicate ca rezultat al întâmplării, ci numai ca rezultat al unui proiect, al unei voințe care a fixat un scop noianului de evenimente din lumea înconjurătoare. Nu poți explica „științific” apariția vieții, de pildă. Avem de ales între (1) hazard (întâmplare) și (2) determinare, exercitarea unei voințe, identificarea unui scop care supra-ordonează lumea!

Fratele meu, care știa și citea mult pe acest subiect, cita pe un savant care spusese cândva: a gândi apariția vieții și a omului ca fruct al întâmplării este ca și cum am pune un cimpanzeu sau copil să se joace cu un morman de piese ale unui televizor demontat și am crede că din întâmplare televizorul acela va putea fi montat la loc!…

Unii savanți ar apela la matematică, ar face un calcul statistic și ar spune că după nu știu câte sute sau sute de milioane de încercări cimpanzeul acela va nimeri până la urmă să asambleze corect piesele!… Așa cum îi auzi de unii că există zeci de mii de planete asemănătoare cu Terra, ceea ce înseamnă că au demonstrat matematic existența vieții și pe alte planete, inclusiv existența unor ființe raționale ca noi, oamenii!..

Deci, domnule Hamura, un pas important pe care trebuie să-l faceți ca să demonstrați științific existența lui Dumnezeu, este să meditați la cele două concepte: coincidența și hazardul! Când avem de-a face cu coincidențe cu probabilitate mică, extrem de mică de a se produce, înseamnă că acele coincidențe au fost produse de cineva! A intervenit mintea cuiva care le-a preconizat, le-a planificat! La români, în situații de astea se zice că a fost „mâna lui Dumnezeu”. Am discutat subiectul acesta în Șeitanii, vol 2 și 3. Nu vă recomand această carte, este pentru cunoscătorii fără cusur ai limbii române! Dar preiau din această carte o idee: eu nu am nicio problemă cu Dumnezeu! „L-am văzut” de nenumărate ori, încă de când eram copil! Ce nu am reușit să conștientizez este domnul Dracu! Diavolul! Satana cel spurcat! Abia după 1990 am început să-i simt prezența și existența! Dar nu ca pereche a lui Dumnezeu!… Așa cum sunt PLUS și MINUS! Dumnezeu și Diavolul sunt „lucruri” diferite!

…Dar m-am întins la vorbă și promisesem să n-o fac decât după ce alți colegi vă vor răspunde ce au ei pe suflet și sub calota craniană!

Pe curând, domnule Hamura!

i.c.

Post scriptum – După câte știu eu Darwin nu era ateu, dimpotrivă! Vă spun un secret, mi-e rușine să-l fac public: eu nu cred în extratereștri!… Oricât ar fi Universul ăsta de nesfârșit!

 

*

În răspuns la Trimis pe
Hamura
9 aprobate
Profesore am o intrebare daca imi permiteți si daca o sa vedeți comentariul.stiu ca textul e cam vechi…sper sa-l citiți
Cum reusititi Va intreb cum reușiți dumneavoastra si foarte mulți oameni (nu doar creștini,ci orice relgie inclusiv cele politeiste si cele antice babiloniene,asiriene persane,egipteană greco-romană nu contează epoca sau panteonul ei) va intreb cum de aveti puterea si forta sa credeti nu e ironic sau lipsit de respect va intreb ca om care isi doreste enorm sa creadă (in orice religie nu contează)dar care gaseste irațional imposibil si contrar naturii si realității existenta lui Dumnezeu/Allah/Yahwe (Adonai) etc sau a lumii de apoi stiinta fizica matematica chimia experimentele dezvoltarea tehnologică în materia cercetării au anulat toate credințele si miturile spiritual-supranaturale..
Plus nu exista/nu avem nicio dovada concret a palpabilă a existenței lui Dumnezeu..dimpotriva..LCH din Elvetia este pe cale sa demonteze si ultimele supoziții religioase ..
Credeti-ma imi doresc enorm sa cred,va admir toți cei ce reusiti sa credeti aveti un sens un compas un drum si speranța voi dati vietii un sens un scop.
Singurul lucru pe care i l-am cerut cand m-am rugat a fost sa imi dea puterea sa cred.. sunt nascut musulman(pe hartie ma rog) Nu i-am cerut niciodata lui Dumnezeu avere putere succes noroc sau sanatate (astra am puterea inteligentă si forta sa le creez singur si mi se pare oribil sa ceri asemenea lucruri de la divinitate)
Si nu am ezitat sa merg si la Biserica sa ascult slujbe ortodoxe sa ma rog prin rugăciuni crestine…dar de crezut tot nu pot crede..in niciuna din credinte nu l-am gasit.
Multumesc frumos