Text primit de la dl PUIU

 

În răspuns la 666(Cata).

“Eu de exemplu, daca stiu ca un lucru nu este adevarat nu am sa trag foloase din acesta pentru ca nu-mi permite constiinta. Nu voi folosi dublul stadard pentru a ma face ca nu vad si nici nu am sa ma ascund de raspundere.”
Am început răspunsul meu cu un citat din textul dumnevoastră pentru că-mi permit să vă dau un sfat: cu asemenea “ defecte” de caracter să nu vă apucați niciodată nici de politică și nici de diplomație. Veți fi sortit, de la bun început, unui eșec lamentabil !
Orice declarație politică este o bază sigură pentru… modificări sau încălcări ale ei !
Iată un exemplu concludent: în anul 1945, imediat după terminarea războiului, cei trei aliați învingători au dat o declarație comună care stipulează că toate tratatele sau convențiile semnate de Germania nazistă cu alte țări sunt considerate nule și neavenite ( deci și Tratatul Molotov-Ribbentrop, din august 1939 care a permis practic lui Stalin să ocupe Basarabia și nordul Bucovinei.).
Nu cred că este cazul să vă reamintesc care este situația la ora actuală.
Nu încerc să găsesc nimănui nici circumstanțe agravante și nici atenuante. Există o anumita realitate de care, vrem sau nu vrem, trebuie să ținem seama.
În anul 1947, într-un discurs în Parlament, Churchill dă o definiție foarte interesantă democrației: “ .nimeni nu a susținut că democrația este perfectă sau înțeleaptă. Democrația este cea mai rea formă de guvernare exceptând formele de guvernare care au existat până la ea”. Democrația înseamnă, în primul rând, libertatea de exprimare.
Așa cum am mai spus, președintele Peres, prin opiniile sale, a implicat statul Israel, ca entitate juridică. În Israel, ca de altfel în toate țările lumii, nimeni nu poate vorbi în numele tuturor cetățenilor pe care îi reprezintă. Și cu atât mai puțin în numele coreligionarilor care nu sunt cetățeni ai statului.

“ …Care credeti ca va fi reactia Israeluilui si a tuturor grupurilor de presiune? “
Nu știu domnule 666(Cata). Totul depinde, în primul rând, de interesele directe ale părților interesate, de situația internațională, de noi dezvăluiri istorice.
Sunt convins că acum înțelegeți mai bine sfatul pe care vi-l am dat la începutul textului meu. Cu alte cuvinte:
“ Nu cerceta aceste legi
Căci ești nebun de le-nțelegi”