VIDEO: Diana Șoșoacă apără memoria lui Nicolae Paulescu de la tribuna Parlamentului

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 16, 2022

VIDEO: Diana Șoșoacă apără memoria lui Nicolae Paulescu de la tribuna Parlamentului

 

Este neobișnuit să vezi că singurul parlamentar din România care a avut curajul să apere memoria descoperitorului insulinei este femeie. Totuși, trăim vremuri neobișnuite și misterioase sunt căile Domnului, cine suntem noi să le punem la îndoială? Diana Șoșoacă ne-a arătat o mostră de demnitate românească de la tribuna Parlamentului.

În urma vandalizării statuii lui Nicolae Paulescu pe motiv c-a fost “nazist”, Diana Șoșoacă a rostist o declarație politică prin care apără memoria marelui savant (de la minutul 7).

Totodată a condamant antiromânismul institutului Elie Wiesel.

Senatorul Diana Șoșoacă cere instituțiilor publice, în special Academiei Române, să prezinte scuze publice memoriei lui Nicolae Paulescu.

Iată fragmentul despre Nicolae Paulescu din declarația politică a Dianei Șoșoacă:

*

La data de 11 septembrie 2022 are loc un act abominabil împotriva descoperitorului insulinei: Nicolae Paulescu. Statuia din București a lui Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, a fost vandalizată. Dacă vă închipuiți că fenomenul neobolșevic, “cancel culture”, va ocoli România, vă înșelați,

Dar ce a scris Nicolae Paulescu încât să deranjeze la peste un veac după nașterea sa?

La data de 12 septembrie 2022, naționaliștii din București au curățat statuia și soclul, dând dovadă de conștiință națională și spirit civic. Felicitări!

Incidentul vine pe fondul unui veritabil atac la adresa statuilor și simbolurilor României din Transilvania, între care se numără Avram Iancu la TurdaMihai Viteazul și Mihai Eminescu la Oradea, tot Mihai Viteazul și Istoria României la Sfântu GheorgheEroii Armatei Române la Carei sau Crucea și Martirii ardeleni la Cluj Napoca și Crucea și Eroii Anticomuniști la Deva.

Această atitudine se înscrie în șirul lung de lipsă a recunoașterii valorilor românești, pentru că institutul Ellie Wiesel îi consideră pe românii noștri cetățeni de mâna a doua și îi acuză de anti-Semitism, deși la vremea când aceștia trăiau, termenul nici nu intra măcar în vocabularul nostru. Probabil că urmează Eminescu, al cărui spirit se chinuie să îl omoare de ani de zile.

Inclusiv Academia Română a comis un act de înaltă trădare când anul trecut, la Centenarul descoperirii insulinei”, la solicitarea aceluiași institut, Onor Academia l-a trecut în rândul antisemiților pe unul din cei mai mari inventatori ai acestei lumi și l-a condamnat la uitare. Ceea ce nu s-a putut și nu se va putea uita niciodată.

Evenimentul „Centenarul descoperirii Insulinei” a avut loc sub tutela Asociației Medicale Române, cea mai veche societate medicală din România (înființată în 1857 de profesorul Nicolae Crețulescu) și a treia din Europa, mai veche decât Academia Română, care a fost înființată la 1 aprilie 1866.

”La Congresul de Diabet de la Kobe din 1996, într-o discuție cu regretatul prof. Rolf Luft din Suedia (printre altele și fost membru în Comitetul Nobel), îmi spunea: „Nu fi necăjit (la acea vreme înca se mai vorbea despre decoperirea insulinei de către Banting și Best). Timpul lui Paulescu nu a sosit încă. Sunt convins că el va veni”. Polemică actuală declanșată în jurul lui Paulescu mă face să cred că acea vreme a venit. Nepăsarea și indecizia noastră, față de marea moștenire științifică a lui Paulescu, a luat sfârșit. Cer să se dea Cezarului ce-i al Cezarului, dar să i se lase lui Paulescu, ce-i al lui Paulescu.” – Acad. Constantin-Ionescu Târgoviște – Revista Certitudinea.

Pe această cale solicit tuturor instituțiilor din România, mai ales Academiei Române, să își ceară public iertare față de memoria întinată a ilustrelor noastre personalități, să desfidă categoric toate acuzațiile de anitsemitism care se aduc acestora, întrucît românii nu au fost, nu sunt și nu vor fi în veci antisemiți, să se reinstituie adevărul istoric, să se reînceapă reparația istorică a valorilor și reperelor noastre  morale, să fie descoperiți, anchetați și deferiți justiției toți cei care au profanat statuile și amintirea marilor noastre valori, astfel încât să repunem adevărul istoric la rang de cinste. Solicit tuturor academicienilor, oamenilor de știință, istoricilor să înceapă să aibă curaj și să se dezbată toate problemele pe care institute politizate le-au adus in sfera conspiraționismului, anatemizării și acuzațiilor gratuite, fără frică, fără teroarea dosarelor politice și cu demnitatea omului și românului de a-și fi îndeplinit datoria. Îi anunțăm pe cei care îi vor aruncați în uitare pe Avram Iancu, Eminescu, Paulescu, Goga și multe alte valori, că nu am uitat cuvintele celebre ale mărețului Decebal:

Atâta timp cât mă voi putea mișca, atâta timp cât va mai fi un singur dac care va vrea să trăiască liber, ne vom bate pentru acest pământ, bun și frumos. Dacă nu mai avem cetăți, ne vom bate în ruinele lor, și când va mai fi o singură palmă de pământ pe care să putem sta în picioare, ne vom bate pentru palma aceea. Aceasta-i legea, singura, alta nu cunosc. Ultimul drept pe care îl avem, este să ne dăm moartea, DAR ULTIMUL! AJUNGE! ÎNCĂLECAREA!”

 

Data: 14.09.2022

Vă mulțumesc!

*

Nota redacției – Din păcate, frumoasele cuvinte atribuite lui Decebal nu au fost niciodată rostite de mărețul rege dac. Sunt apocrife, imaginate de curând!