Primim de la neobositul STAN PĂȚITU comentariul de mai jos:

Nu-i pot numi com-patrioți pe acești derbedei
Stan Pățitu 4 hours agostanpatitu1963@gmail.com 124.188.21.132

nu degeaba prezidiul congresului american e străjuit de două fascii romane, iar pe tavanul cupolei se află uașintăn însoțit de două zeițe: Roma și Venus. Cred că evreii au preluat de la romani, mai ales divide et impera, iar de la traci sistemul federativ de organizare statală, precum și constituția de la tracii licieni, din care s-a inspirat și Aristotel. Din păcate dubla secure a fost a minoanilor și au conservat-o frigienii, pînă a ajuns la romani, iar mai tîrziu la evrei.

*

La rândul nostru comentăm:

De unde „sistem federativ de organizare statală” la traci, tracii care, deși au fost cei mai numeroși, nu au reușit să aibă un stat al lor, închegat pe ideea solidarității naționale trace?!

Care constitiție a tracilor licieni? O constituție de care a avut habar chiar și Aristotel, ba chiar s-a inspirat din ea, ceea ce ar însemna că toată lumea modernă ar avea datorii de recunoștință față de autorii traci ai acelei constituții?!

Nu afirm vreo competență a mea în materie de istorie antică, dar măcar de atâta îmi dau seama: că afirmația potrivit căreia tracii ar fi conceput o constituție și un sistem de organizare statală nu poate fi expediată în două fraze. Ea merită și totodată reclamă un raft întreg de volume, cu o condiție simplă: afirmația respectivă să corespundă realității!

Așadar, Stane, te rog să ne pui la dispoziție textul constituției și dovada că autorii ei sunt traci de-ai noștri!

În caz contrar, te rog să ne satisfaci măcar curiozitatea de a pricepe cum de ți-au trecut prin freză asemenea trăznăi! De unde și până unde, bre, omule?!