Parlamentul României
SENAT
Biroul Senatorial nr 231/96

Declarație

Ca simplu cetățean și alegător, mă simt agresat sufletește de insistența cu care unii candidați la președenția României, în mod deosebit Petre Roman, amestecă biserica în bâlciul campaniei lor electorale.

Petre Roman a înțeles greșit îngăduința cu care publicul românesc cât de cât informat asupra biografiei sale a tolerat să-l vadă transformându-se peste noapte dintr-un slugarnic propagandist comunist în lider democrat anticomunist ! Depășind însă orice măsură a bunului simț, Petre Roman s-a pus pe botezat și cununat în stânga și dreapta, dovedind că pentru a-și realiza ambițiile politice este în stare de orice, inclusiv să uite și de mamă și de tată ! Lepadându-se de credința părinților săi, Petre Roman oferă întregii țări spectacolul trist al lepădării de propria sa demnitate ! L-am lua în serios pe Petre Roman și ne vom cere iertare pentru declarația de față dacă numitul Petre Roman ne va spune pe cine a mai botezat și a mai cununat înainte de 22 Decembrie 1989 ! Nu m-aș mira deloc să aflu că Petre Roman nu este nici botezat și nici cununat religios. Un asemenea comportament este scandalos și pentru atei, și pentru credincioșii de orice religie!

Vinovați însă de sacrilegiul acestor simulacre consider că sunt și acei preoți care îngăduie în sfânta biserică mascarada unor astfel de botezuri și cununii propriu-zis fictive, neîmplinite ca taină a credinței noastre strămoșești.

Ion Coja
Senator de Constanța

București, 15 octombrie 1996

**************

Nota redacției – Text recuperat din Arhiva Ion Coja. Cred că a fost publicat la data respectivă la Păunescu sau Vadim.