„Prealuminaților, preaputernicilor și aleșilor domni a toată creștinătatea, cărora această scrisoare a noastră va fi arătată sau de care ea va fi auzită. Noi Ștefan Voievod din mila lui Dumnezeu, Domn al Țării Moldovei, mă închin cu prietenie vouă tuturor cărora vă scriu și vă doresc tot binele și vă spun domniilor voastre că necredinciosul împărat al turcilor a fost de multă vreme și este încă pierzătorul întregii creștinătăți și în fiecare zi se gândește cum ar putea să supuie și să nimicească toată creștinătatea. De aceea facem cunoscut domniilor voastre că pe la Boboteaza trecută, mai sus numitul turc a trimis în țara noastră și împotriva noastră o mare oștire în număr de 120.000 de oameni, al cărui căpitan de frunte era Soliman Pașa. Auzind și văzând noi acestea, am luat sabia în mână și cu ajutorul Domnului Dumnezeului nostru Atotputernic, am mers împotriva dușmanilor creștinătății și i-am biruit, pentru care lăudat să fie Domnul Dumnezeul nostru. Auzind despre acestea, păgânul împărat al turcilor își puse în gând să-și răzbune și să vie, în luna mai, cu capul său și cu toată oștirea sa împotriva noastră și să supuie țara noastră care e o parte creștinească și pe care Dumnezeu a ferit-o până acum. Dacă această poartă, care e țara noastră, va fi pierdută, atunci creștinătatea va fi în mare primejdie. De aceea ne rugăm de domniile voastre să ne trimiteți pe căpitanii voștri împotriva dușmanilor creștinătății până mai este vreme, fiindcă turcul are acum mulți potrivnici și din toate părțile are de lucru cu oamenii ce-i stau împotrivă cu sabia în mână. Iar noi, din partea noastră, făgăduim pe credința noastră creștinească și cu jurământul domniei noastre că vom sta în picioare și ne vom lupta până la moarte pentru legea creștinească, noi cu capul nostru. Așa trebuie să faceți și voi, pe mare și pe uscat, după ce cu ajutorul lui Dumnezeu Cel Atotputernic noi i-am tăiat mâna dreaptă. Deci fiți gata fără întârziere”.

Iata…o scrisoare de peste veacuri…pentru mantuirea noastra….De ziua Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, mesaj catre Europa, Europa crestina.

Ca Europa nu mai este crestina acum, nu e vina Binecredinciosului Voievod.
Ca Europa este ocupata si pradata acum, ca lupii la oi, de strainii de neamul popoarelor europene : atei, iudeomasoni, tradatori de vanzatori de neam, cozi de topor…..nu e vina Binecredinciosului Voievod.
Ca Europa este invadata acum de mahomedani fanatici indoctrinati cu religia varsarii de sange, nu e vina Binecredinciosului Voievod.
Ca in Europa acum apar state mahomedane, si sant bombardate tari crestine pentru aceasta, nu e vina Binecredinciosului Voievod.
Ca in Europa acum se construiesc cazarmi pentru soldatii mahomedani, sub forma de asa zise moschei, nu e vina Binecredinciosului Voievod.
„Prealuminatii” si „preaputernicii” domni ai Europei de azi, mereu gata de tradari si de vanzari, si nedemni de incredere, atunci ca si acum, se straduiesc din toate puterile sa submineze legea crestineasca, pentru care Binecredinciosul Voievod a luptat pana la moarte.
Asadar, vazand Binecredinciosul Voievod aplecarea spre tradari si vanzari, lacomia si parsivenia Europei, a purces la a incheia aliante matrimoniale si militare, atit cu Rusia Kieveana cat si cu Rusia Moskovita, ba chiar a indemnat pe urmasii sai sa inchine tara turcilor, numai catre Europa lacoma si parsiva, NU !
(asa cum, cu jumatate de veac inainte, Marele duce Notaras indemna pe compatriotii sai stramtorati de mare primejdie, in ajunul ocuparii Constantinopolulul de catre paganii turci, sa se supuna acestora din urma, si nu apusenilor, pentru ca turcii voiau aurul, in schimb apusenii voiau si aurul si sufletul)
Iata cata dreptate avea Binecredincios Voievod sa nu aiba incredere in apuseni, pentru ca a patit-o….la fel cum a patit-o si Binecredinciosul Voievod Mihai Viteazul de la apuseni, cum am patit-o noi ca popor incepand cu a doua jumatate a veacului al 19- lea, cu formele goale, fara fond, cu legiuiri straine(Eminescu stie mai bine)pana in ziua de azi : fara resurse, fara economie, fara paduri, fara pamantul stramosesc, toate in mainile strainilor, ale occidentului iudeomason, atacati in legea crestineasca pentru care Binecredinciosii Voievozi si-au varsat sangele, de „valorile” aceluiasi occident, prinsi in clestele parsiv al Europei babilonice, care transforma popoarele in populatii, si oamenii in neoameni coborandu-i mai jos decat animalele….
Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa mai trimita odata pe Stefan cel Mare si Sfant, pentru ca santem in mare primejdie, nu atit din partea pericolului mahomedan cat mai ales din partea „prealuminatilor” si „preaputernicilor” domni ai Europei apostate din ziua de azi ! Doamne ajuta !