—– Forwarded Message —–

To: ion coja <ionzcoja@yahoo.com>; ion coja <ionzcoja@yahoo.com>
Sent: Monday, April 29, 2013 4:05 PM
Subject: „Cotidianul” de azi. Răspunsul Doamnei Lucia Hossu Longin la atacul Bandei Celor Trei – Florian, Schafir, Muraru
„COTIDIANUL”, 29 aprilie 2013, 15:54

Dreptul la opinie
Lucia Hossu Longin: Nu e nevoie de clarificări, e nevoie doar de o minimă onestitate
Lucia Hossu Longin: Nu e nevoie de clarificări, e nevoie doar de o minimă onestitate
Apelul la clarificare pe care ni-l trimit reprezentanţii Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi ai IICCR nu atinge fondul disputei.
România, aşa cum „a decretat” „Elie Wiesel”: n-a avut rezistenţă armată în munţi, câtă ar fi existat a fost xenofobă şi antisemită, iar un erou ca Ion Gavrilă Ogoranu ar fi fascist. Aceasta nu e deloc o interpretare academică chiar dacă instituţiile care mi se adresează ar trebui să cultive interpretări strict ştiinţifice.
Dar distinşii semnatari ai Apelului vor să ştie (aceasta ar fi clarificarea) dacă opiniile exprimate aparţin calităţii mele de membru al C.A. al TVR. O cerere mai absurdă ca aceasta n-am văzut. Se clarifică de la sine prin ridicolul ei.
Am dreptul la opinie ca realizator al „Memorialului Durerii” pentru că, spre deosebire de distinşii semnatari, de 20 de ani am consultat arhivele Fostei Poliţii Politice şi am înregistrat supravieţuitorii din toate grupările importante: din Banat, Moldova, Munţii Apuseni, Făgăraş, Vrancea, sute de martori şi membri ai rezistenţei din munţi. Nicăieri n-am regăsit ideea că partizanii din munţi s-ar fi înfruntat cu evreii, i-ar fi prigonit. Lupta lor a avut în vedere securitatea şi regimul comunist. Afilierea politică a acestor grupuri era conform Direcţiei Generale a Securităţii Poporului următoarea: Din cei 804 arestaţi în mai 1949 (grupuri de partizani şi simpatizanţi) 56% erau neîncadraţi politic, 11% din PNŢ Maniu, 3% simpatizanţi Maniu, 10% Frontul Plugarilor, 2% din PNL – Brătianu şi 9% din mişcarea legionară (cifre publicate de Dorin Dobrincu în Rezistenţa armată anticomunistă la începutul Republicii Populare – Analele Sighet 1998, pag. 233). Şi pe care le-am folosit şi noi în cele 30 de filme consacrate rezistenţei din munţi.
Să ne amintim că în acea perioadă în care munţii României se transformaseră într-un front de luptă împotriva ocupaţiei sovietice, nicăieri în estul european, în nicio ţară din Estul European nu a existat o acţiune de protest de asemenea proporţii împotriva regimului comunist.
Gruparea din Făgăraş număra studenţi şi elevi: Andrei Haşu, student, Victor Metea, elev, Remus Sofonea, elev, Ion Gavrilă, student, Gelu Novac, student, Gh. Haşu, ţăran, Gh. Şovăială, student, Ion Chiuşdea, student, Ion Novac, student, Laurian Haşu, student, Ion Ilioiu, elev, Ioan Pop, pădurar.
Toţi aveau în jur de 20 de ani. În anul 1941, când mişcarea legionară a fost decapitată de Ion Antonescu, ei aveau 11 ani…
În concluzie, nu cred că precizările noastre au discreditat dezbaterea în chestiune; zecile de luări de poziţii au demonstrat că „Reconsiderarea critică a luptei din munţi” a fost un eşec, nefiind susţinută de argumente bazate pe realităţi istorice.
Se întâmplă asemenea erori şi la case mari. E nevoie doar de o minimă onestitate să le recunoaşti.
Accesări: 368
Lucia Hossu Longin
Publicat acum 43 minute
 Comentarii
KOBA ÎN PERSOANĂ, 1001
15:54:21, 29 Apr 2013 6
Îndivizii în cauză – adunaţi din toate zările (Florian, Schafir, Muraru, Totok) sub … steagul lui Elie Wiesel – sunt veritabile scursuri ale „ştiinţei istorice” fondate de M. Roller şi urmaşii – şi, precum CĂPCĂUNII DIN POVEŞTI, nu văd în somn decât holocaustism, legionarism, antisemitism, naţionalism şi alte asemenea „isme”, ca pe vremea odioşilor Lenin, Stalin, Troţki, Beria, Pauker, Luca, Tismeneţki, Roman, Pintilie, Grunberg, Voitinovici, Brucan, Răutu, Kişinevski ori Burăh Teskovici. Răspunsul LUCIEI HOSSU LONGIN, o adevărată DOAMNĂ, este STRĂLUCIT, dovedindu-le tovarăşilor în cauză nimicnicia şi lipsa totală de profesionalism … Devine alarmant: DE CE Onor. GUVERNUL ROMÂN îi mai finanţează? Este clar: pentru că EL, Guvernul, se află sub control străin, la ordinul Washingtonului şi Tel Avivului sau al UE! Nu scriu mai mult, pentru că iar apare în text [editat] şi, cu asta, basta… Credeţi voi, Nenorociţi de Ioni Fără-de-Ţară, dar Europa în curând se va trezi şi veţi fi spulberaţi de vânturi … V-aţi pregătit o Nouă Internaţională? Şi aşa, de la Moscova, aţi trecut prin Budapesta şi Praga, apoi prin Varşovia şi Bucureşti, iar acum Washington, Bruxelles şi Tel Aviv … Drum bun – următoarea gară: POLUL NORD!!! Sunteţi aşteptaţi, gunoaie ale Istoriei!
ContraPro
0
Jinel
15:53:14, 29 Apr 2013 5
Ce onestitate doamna daca Horty are statuie si pe Antonescu l-au impuscat?Le-a facut ziare i-a dus unde a vrut muschi lor sa s educa s-a pus in strambe pana si cu Hitler pt o vreu roman,ca le- afacut teatru aveaau drepturi ca intr-un stat normal pe timp de razboi ca tara a aliata axei.Uite ala a mai trait mult si bine si mersi traversand toti prizonieri si detinutii prin Ungaria hortista via munca debolsevizare racolare vizand lupta sovieticilor in armata hitlerista contra lu Stalin sau exterminare daca nu corespundeau dpdv al spetei model exemplar a rasei naziste ariene in speta aci vb de e vrei .Au fost luptatori ai rezistentei romane impotriva bolsevismului.prima lupta adevarata pe plan mondial.Dupaia incepuse razboiu din Coreea cand separatia incepea sa se faca simtita pt 40 de ani .Aparea,Occident vs Stalinism *editat* manii asa cum erau nu mai apartineu partidelor sau ideologiilor de tip fundamentalist totalitar ,ei asta nu inteleg, ci apartineu Romaniei.
ContraPro
+1
anti z!0n
15:49:13, 29 Apr 2013 4
se pun zi0nistii sa distruga identitatea si sa denigreze Poporul Roman! dupa ce au cumparat tara asta la bucata si au pus marionetele lor in functii, acum cauta sa ne distruga credinta, spiritualitatea si identitatea nationala! m0arte ocultei globaliste!!! aceeasi care au facut comunsmul bolsevic, aceeasi care au facut nationalsocialismul, aceeasi care au facut ue, noul-urss. stim cine sunteti si ce va pot capetele diabolice! stim cui va inchinati si ne vom opune la fiecare pas! ant!hristul vostru inscaunat in templul lui solomon pe care il recladiti va fi INVINS! NUMAI IISUS HRISTOS BIRUIE! Asa sa ne ajute Dumnezeu! Amin.
ContraPro
+4
Nastratin
15:37:51, 29 Apr 2013 3
Bre , domnu’ Markus , te mai numesti cumva si Silberstein ?
ContraPro
+10
Aia fuse rezistenta ???
15:29:27, 29 Apr 2013 2
Daca aia se numeste rezistenta , cand Ogoranu cel Viteaz era fugarit de trupele de securitate prin munti ,atunci ne- am dat dracului ! A lipit vreun afis ,a scris pe un perete ,,Jos comunistii” ,a pus un fluturas cu ,,citeste-l si da-l mai departe” la WC-ul public de undeva , a executat vreun secretar satesc de partid ??? S-au jucat de-a Tom si Jerry cu securistii , in speranta ca ,,vin ei americanii ”, cum credeau toti idiotii . Hai sa fim seriosi : aia a fost toata rezistenta lor…..[Markus]
ContraPro
-14