Iaca îndemn a zice şi eu, şi pentru că e posibil ca nu tot ce voi îndemna a scrie să şi placă, mă grăbesc a spune ( asta, trăgînd oarece nădejde că poate atîrna, aşa, măcar un dram în balanţă) că eu îs neam de basarabean.
Deci gîndesc şi găsesc ca fiind lăudabil la ce îndeamnă acei copii. Nu-i loc de tăgadă că cei de peste Prut, ce vorbesc româneşte, sînt români. Că se găseşte cîte un Iuda, taman ca Vasile Stati, e adevărat. Dar adevăr e şi faptul că au gura spurcată şi îndeamnă la împrăştiat minciuni.
Istoria, dar şi prezentul, ne spune că în hotarele României Mari, şi nici astăzi, cei din stînga şi din dreapta Prutului nu au avut şi nu au nevoie de translator pentru a se înţelege.
Asta ar fi una la mînă. A doua ţine de ce se întîmplă în ograda de dincoace de Prut, adică în graniţele României.
De la o vreme, jidănimea de la Bucureşti şi evident slugile lor, tot îndeamnă cu integrarea Republicii Moldova în Lagărul European. Ei, chestiunea ista, mie nu-mi pare a fi lucru curat şi nici cu folos pentru Republica Moldova.
Toată cîrdăşia cu Evropa ce a însemnat pentru România ? Oare nu ne-am ales cu îndatorare, cu jaf şi distrugere? Oare asta-şi doresc fraţii între ei? Oare celor din Basarabia le lipsesc bazele militare străine, baze cu care s-a pricopsit România?
Da, basarabenii sînt români! Asta nu înseamnă că e musai a păţi şi ei ce a păţit România.
Mie nu-mi tresaltă inima de bucurie cînd văd o jigodie ca Băsescu că poartă grija integrării basarabenilor în Lagărul European, ba din contră, mă-ncearcă o strîngere de inimă.
Păi nelegiuitu’ de Băsescu, în 2008, atunci cînd a „transpirat” în presă faptul că jidanii din Basarabia primesc cetăţenie română pe capete şi înaintea cererilor depuse de românii basarabeni, ce a făcut? Vă mai aduceţi aminte? Mai reţineţi faptul că în numele simplificării acordării cetăţeniei el a înlăturat posibilitatea verificării ordinii în care se aprobă cetăţenia? Eu n-am uitat nici acest episod şi nici altele.
Îmi bucură inima veşti venite din Basarabia, veşti asemenea celei ce face subiectul de faţă. Mă bucură faptul că tinerii din Basarabia îndeamnă a-şi afirma românitatea, dar nu-i doresc în Lagărul Evropei şi nici nu-i doresc acum a deveni parte a unei Românii Mari. Nu cred că toţi aceşti Feţi Frumoşi şi Ilene Cosînzene simt nevoia a fi discriminaţi, în cadrul unei Românii Mari, de prevederile actualei legi a învăţămîntului, lege care se sustrage prevederilor din Constituţia României.
Deci toată stima şi consideraţia pentru ei, dar şi îndemnul de a sta cît mai departe de Lagărul Evropei şi de România, nu pierd nimic şi rămîn tot atît de români ca şi pînă acum. Va veni şi vremea uniri, un act firesc şi pornit de la sine, în nici un caz cu ajutorul unei jidănimi mai ieri înregimentată cauzei comuniste iar azi, cu trup şi suflet, cauzei sioniste şi imperiului global.
Ista-i părerea mea şi are drept temei ultimul sfert de secol de jaf şi distrugere a României, jaf consfinţit legal de legile date de un aşa zis parlament al românilor şi promulgate de preşedinţi aşa zişi români.

 

Nota redației: Text preluat de pe blog, unde a apărut în comentariu la articolul despre Făt Frumoșii și Ilenele Cosânzene din Basarabia. Îl invităm pe Rasputin cu detalii despre povestea cu cetățenia română la care se înghesuie evreii din Basarabia