În răspuns la
Trimis pe
Selectare comentariu Cata
0 aprobate
.
.
Exista vreo posibilitate de a afla numele judecatorilor si procurilor care au facut asta?

„Pe 6 mai 2008, judecătorii Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie au admis recursul Parchetului General împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care mareşalul Ion Antonescu şi fostul guvernator al Transnistriei, Gheorghe Alexianu, fuseseră reabilitaţi parţial.”

Acolo siguri se vor gasi cozi de topor pentru ca nu poti valida in veci o decizie a vreunui tribunal al poporului. In 2008 procuror general era Kovesi si ea a marsat la ce i s-a cerut de afara iar ICCJ s-a executat. Oare rusii nu sint implicati in aceasta mizerie, laolalta cu cei care doresc sa mentina pirghii de presiune asupra procesului decizional din Romania? Intreb pentru ca atunci cind e vorba de escrocherii, peste capul nostru, se inteleg toate puterile. Si gasesc suficienti dintre ai nostri care sa puna in aplicare comportamentul lor bestial.

RECUNOSTINTA ETERNA EROILOR NEAMULUI ROMANESC: ION ANTONESCU, MIHAI ANTONESCU, CONSTANTIN VASILIU, GEORGE ALEXIANU!

………………………………………………………..
În 5 decembrie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea în parte a Hotărârii 17 date în 1946, constatând că Protocolul secret 3 al Pactului Ribbentrop-Molotov, prin sferele de influenţă stabilite, a stat la baza gravelor agresiuni teritoriale suferite de România în anul 1940.

„A încălcat prin aceasta normele imperative ale dreptului internaţional de la acea dată cu privire la integritatea teritorială a statelor, respectiv articolul 10 din Pactul Societăţii Naţiunilor, fiind prin urmare nul”, susţinea judecătorul CAB Adrian Podar.

Mai mult, pentru faptele imputate – în ciuda existenţei Protocolului secret, despre care s-a vorbit de abia în timpul procesului declanşat la CAB în 2006 -, judecătorul Podar îi achită, alături de Gheorghe Alexianu, şi pe mareşalul Ion Antonescu, Mihai Antonescu – fostul ministru de Externe, Horia Sima – şeful Gărzii de Fier, Pantazi Constantin, Vasiliu Constantin, Dobre Gheorghe, Ion Marinescu, Traian Brăileanu, Dumitru Popescu, Petrovicescu Constantin, Danulescu Constantin, Buşilă Constantin, Mareş Nicolae, Petre Tomescu, Dimitriuc Vasile, Sturza Mihail, Protopopescu Ioan, Georgescu Corneliu, Papanace Constantin şi Iaşinschi Vasile.
…………………………………………………..

Instanţa supremă „admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, rejudecând în fond, respinge cererea de revizuire formulată de revizuentul Alexianu ca nefondată. Respinge ca nefondat recursul formulat de Alexianu”, potrivit sentinţei date marţi.

Astfel, cererea de revizuire a sentinţei din 1948 prin care Antonescu şi Alexianu au fost judecaţi a fost respinsă definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În octombrie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a început judecarea recursului la decizia instanţei inferioare de achitare a unor crime de război comise de mareşalul Ion Antonescu, de guvernatorul Transnistriei Gheorghe Alexianu şi de şeful Gărzii de Fier Horia Sima.

Aprobă | Răspunde | Editează rapid | Editează | Istoric | Spam | Aruncă la gunoi