.La TVR, post care este mai degrabă anti-național decât național, Ion Cristoiu a reușit să spună răspicat unul din marile adevăruri pe care toate televiziunile îl ascund sau în deformează: adevărul despre CORNELIU ZELEA CODREANU, despe legionari. Asta s-a întâmplat la emisiunea „Profesioniştii”, realizată de Eugenia Vodă. Ar fi interesant de știut dacă emisiunea a fost în direct sau înregistrată.

Cristoiu are multe păcate, iar pentru declarația de mai jos va trebui să-i iertăm câteva din greșeli, din păcate.

Cristoiu are și multe merite. Prin declarația despre Căpitan și-a mai adăugat un merit, probabil cel mai mare.

 

Revenim cu o întrebare: ce se întâmplă, domnule Cristoiu, cu cartea pe care ați scris-o despre Căpitan, despre legionari? Aveți nevoie de vreun ajutor ca s-o publicați? Să stăm de vorbă!… Gurile rele, rele și proaste, zic cum că v-a speriat Cahalul când a văzut că ați scris o carte cinstită despre Căpitan. Cu nimic nu-i puteți supăra pe liderii evrei ca Maximilian KATZ vestitul mai mult decât îi sperie ideea de a se afla adevărul despre Codreanu și „băieții” săi.

Iată declarația cu care dl Cristoiu a aruncat în aer propaganda anti-legionară:

„Am studiat 24 de dosare al Siguranţei interbelice despre Corneliu Zelea Codreanu şi în nicio filă nu am găsit informaţii compromiţătoare despre acesta. Şi credeţi-mă că Siguranţa ar fi făcut publice informaţii compromiţătoare despre Codreanu dacă ar fi găsit. Corneliu Zelea Codreanu a fost cel mai cinstit şi de onoare politician interbelic român, el nu a fost şi nu a putut fi manipulat, cum au fost ceilalţi politicieni, de către Carol al II –lea. Aşa se explică faptul că Corneliu Zelea Codreanu a fost urmat de către întreaga elită intelectuală interbelică: Noica, Cioran, Eliade etc.”. – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2015/09/10/ion-spanu-despre-dementa-antisemitismului-marca-katz-si-florian-ii-lista-neagra-a-reprezentantilor-celor-84-milioane-de-romani-antisemiti-parintele-justin-parvu-jurnalistii-victor-roncea-si/#sthash.Z8iXHrlz.ZLH4Xb78.dpuf

i.c.