Pe scurt, despre acest subiect:

  1. De ani de zile Johannis refuză să discute acest subiect, asta după ce a făcut inițial câteva declarații pe care nu le poate adeveri. Preferă să tacă, să nu fie prins cu minciuna.
  2. Problema se pune mai întâi omenește: a mijlocit înfierea a circa 20 de copii și nu mai știe de soarta lor nimic, nu poate da adresa acestora etc. Indiferență inumană!
  3. Inclusiv față de copiii din Rășinari, care, foarte probabil au nimerit bine în familia Lallande. Mirarea noastră este că Johannis nu i-a adus în campania sa electorală să-i arate întegii țări! Ar fi câștigat multe procente din simpatia electoratului. De ce n-a făcut-o? Ce risca?
  4. Bănuiesc că teama lui Johannis era și este să nu se afle că a câștigat bani frumoși din această poveste, iar legea interzice asta! A interzis încă de la început! Orice contact cu familia celor care au înfiat este un pericol pentru Johannis. El nu poate controla declarațiile acestora!
  5. Am ajutat și eu să se facă o înfiere. Eram senator și fostul meu coleg de liceu și coleg de clasă cu frate-meu, dr. Anton Varsani din Germania, m-a rugat să-l însoțesc la nu mai știu ce birou din clădirea Consiliului de Miniștri (Palatul Victoria) și să girez moral pentru persoana sa. Dacă, așa cum se știe că a făcut Johannis, aș fi primit astfel vreun beneficiu material, probabil că aș fi ținut și eu ascuns acest detaliu din activitatea mea de senator… E drept că în 1986 dr. A.V. m-a găzduit câteva nopți la Stuttgart, dar nu știu dacă se poate încadra asta la primirea de beneficii materiale…. A făcut-o din prietenie, așa cum a mai făcut-o și cu alți constănțeni. Iar la Stuttgart am stat mai mult pe la Geta și Nicholas Hochscheidt…
  6. Din punct de vedere juridic, înfierile în care a fost implicat Johannis și soția sa au încălcat legislația în mai multe feluri! Orice anchetă corectă ar descoperi acest lucru.
  7. TEama că acești copii, unii dintre ei, ar fi putut ajunge la o bancă de organe este justificată. Dacă s-a întâmplat așa ceva, eu sunt convins că nu s-a întâmplat cu știința lui Johannis. Dar faptul că el nu mai știe de soarta copiilor nimic, că nu a păstrat legătura cu părinții înfietori, nu-l onorează, iar penal, dacă, Doamne, frește, s-a întâmplat o nenorocire cu vreunul din acei copii, îl bagă pe dl Johannis la omor prin imprudență!
  8. CRed că adversarii lui Johannis ar trebui să se ocupe mai strâns de acest subiect, ca și de celelalte acuzații care i se aduc neamțului nostru! Povestea cu aeroportul, de pildă! Le știe pe toate dl Albin Marinescu, de la „Justițiarul”!
  9. Ion Coja