Comparația dintre Ponta și Johannis, corect făcută!

 

 

Mă somează unii, cunoscuți și necunoascuți, să explic de ce nu-l atac și pe Ponta, pentru plagiatul său! De ce îl atac numai de Johannis?…

 

Pe site-ul meu am publicat o mulțime de texte și de comentarii anti Ponta. Nu am cenzurat pe nimeni! Deși nu mi-a fost greu să bag de seamă că majoritatea textelor vădeau că făceau parte dintr-un scenariu de denigrare bine pus la punct!

 

De pe același site mi-am dat seama că foarte mulți concetățeni de-ai noștri, care duminică se vor prezenta la vot să decidă cine să ne fie președinte, nu conștientizează gravitatea păcatelor cu care Johannis se prezintă dinaintea noastră! Le vorbești oamenilor de copiii, peste 20 la număr, pe care Johannis și familia sa i-a expediat în necunoscut, despre faptul că nu avem niciun control asupra soartei copiilor „lui Johannis”, nu avem nicio siguranță că n-au ajuns într-o „bancă de organe”, iar ei îți răspund: dar Ponta n-a plagiat?!

 

Și oameni care au această replică aiuritor de tembelă au și ei dreptul să voteze!…

 

Deci, înainte de a spune ce cred eu despre doctoratul lui Ponta vreau să subliniez diferența dintre ce a făcut Johannis și ce a făcut Ponta! Fapta lui Johannis, de a organiza o filieră de trafic de copii, de pe urma căreia s-a îmbogățit, este în fapt o crimă, o practică de o abjecție totală! Chiar și comerțul cu sclavi sau cu femei este mai …uman.

 

Îi întreb pe cei care au de gând să-l voteze pe Johannis: câți profesori, câți colegi de-ai domnului Johannis s-au mai implicat într-un asemenea negoț? Câți români, câți oameni dintre cei pe care îi cunoașteți, știți că au intrat în asemenea rețele de traficanți și au făcut astfel avere?!

 

Să zicem că Ponta a plagiat! Nu am nicio obiecție să fie considerat plagiator! Acuzație gravă! Dar cât de gravă?! Se poate compara cu acuzația de trafic de copii adusă lui Johannis? Cu acuzația de indiferență totală față de soarta copiilor?!

 

Accept că într-adevăr a plagiat și că o asemena faptă este degradantă! Dar Ponta s-a îmbogățit de pe urma plagiatului? A făcut avere în felul acesta?!…

 

Acuzația care i se aduce lui Ponta s-a mai adus până acum la zeci și sute, la mii pe persoane. S-a adus unor scriitori celebri! Firește, în alte condiții, dar nimeni dintre cei care au formulat asemenea acuzații nu ar putea susține că pericolul social reprezentat de un plagiat se compară cu negoțul de copii!

 

Johannis a aranjat peste 20 de înfieri. Nu vrea să dea niciun detaliu în această privință! A recunoscut singur că au mai fost și alte înfieri, pe lângă celebrele înfieri „de la Rășinari”! Se cunoaște bine numai acest caz, cazul Rășinari. Și ce denotă acest caz în mod indubitabil? Denotă faptul că pe Johannis nu l-a interesat absolut deloc soarta copiilor înfiați pe mâna lui!

 

Nu a ținut să aibă nici cel mai mic control asupra a ceea ce urmează să se întâmple cu copiii înfiați, deși toată lumea știe că foarte mulți copii înfiați ajung la abatorul de ființe umane căruia i se spune eufemistic „bancă de organe”. O invenție diavolească a ultimilor ani!

 

Indiferența, indiferența lui Johannis pentru soarta copiilor de pe urma cărora s-a îmbogățit, este principala acuzație pe care i-o aduc lui Johannis!

 

I se mai aduc lui Johannis și alte acuzații. Penale, majoritatea. Indiferența arătată de Johannis nu are însă caracter penal, legea nu-ți interzice să fii lipsit de omenie, să fii o brută insensibilă, așa cum s-a arătat Johannis față de bunica Maria Iliuț! Iar eu fac din indiferența lui Johannis, pe care o numesc indiferență criminală, deși legea n-o sancționează, fac din această nepăsare sordidă principalul motiv pentru care îi sfătuiesc în jurul meu pe toți cunoscuții să nu-l voteze pe monstrul Johannis!

 

Monstru am zis, deși, ca filolog, mă declar neputincios să găsesc cuvîntul potrivit pentru forma cea mai abjectă de negoț, de înavuțire și, mai ales, de nepăsare, practicată de Johannis!

 

*

 

Mai sunt și alte motive pentru care Johannis nu trebuia să ajungă în postura de prezidențiabil! Vestitele ilegalități comise la retrocedările din Sibiu! Care și ele au produs multe suferințe celor care s-au trezit aruncați în stradă!…

 

Întreb: cine a suferit de pe urma doctoratului pe care Ponta și l-a luat așa cum și l-a luat?! Care sunt victimele lui Ponta? Viața cui a devenit un coșmar de pe urma a ceea ce a făcut Ponta!

 

Desigur, plagiatul este ceva ilegal și imoral! Ilegal și imoral este și ce a făcut Johannis! Dar dacă folosim aceleași cuvinte, ilegal și imoral, pentru faptele în discuție, asta nu înseamnă că ele sunt comparabile și că am avea motive să nu fim prea siguri în privința vinovăției, a cui este mai mare?!

 

Cum poți să stai și să te întrebi pe cine alegi?! Între acuzația formulată mai sus la adresa lui Johannis și acuzația de plagiat adusă lui Ponta distanța este enormă și nu aveți, fraților, niciun motiv să mai stați la îndoială!…

 

Repet, indiferența arătată de Johannis față de ce s-a întâmplat cu copiii duși pe apa Sâmbetei în Occident a fost dovedită atât de convingător în cazul copiilor de la Rășinari, ca și în cazul celorlalți copii, despre care Johannis nu mai știe nimic și nici n-a vrut să știe! Cine consideră că acest comportament este acceptabil din partea unui om, a unui profesor, a unui lider politic, atunci să-l voteze pe urmașul lui Irod! Eu mai mult nu pot să mai zic ori să mai fac ceva!

 

Adaug însă următoarele, în chip de concluzie:

 

Prin votul lor, cei care-l vor vota pe Johannis vor dovedi că nepăsarea lui Johannis este și nepăsarea lor! Păcatul lui Johannis devine astfel și păcatul a milioane de români!… Iar asta mă înspăimântă de-a dreptul!… Căci păcatul indiferenței, al nepăsării, este antonimul iubirii pentru semenii noștri, iubire care constituie porunca cristică, dumnezeiască, cea mai fierbinte primită de om!

 

Dacă ne merge așa de rău  cum ne merge de 25 de ani este și pentru că păcătuim de 25 de ani prin indiferență!

 

Am păcătuit prin indiferență față de morții martiri din decembrie 1989! Nu ne-a interesat prea mult identificarea vinovaților, a criminalilor din decembrie!

 

Nepăsători ne-am arătat și pentru sutele de mii de avorturi, care au ucis viața exact când înmugurea și începea să palpite!…

 

Toate aceste crime capătă o dimensiune mistică prin atitudinea noastră. Indiferența ne face mai vinovați chiar decât făptuitorii omorurilor! Iar asta ne va costa tare mult! Nu numai pe noi, ci și pe urmașii nevinovați de mâine!

 

În aceeași situație ne pune și indiferența față de soarta copiilor înfiați prin filiera Johannis sau Stoica sau a altui mafiot de cea mai joasă speță! La care se adaugă vinovăția instituțiilor statului care nu și-au făcut datoria față de acei copii care, mai înainte de orice, sunt copiii Domnului!… Nu ne-a păsat de ei! Și nu ne pasă nici acum, în măsura în care ne dăm votul și ne încredințăm viitorul unuia ca acest Johannis…

 

 

ION COJA