Stimați colegi,
Fac un apel la domniile voastre, sigur vă pricepeți mai bine decât mine să navigați pe internet în căutarea unui răspuns pentru mine foarte important: cu ani în urmă am cumpărat un album cu 20 de lucrări în aqua forte semnate JUAN TORITO, album intitulat VIVA ESPANIA. Trebuie (1) intrat pe internet și aflat mai multe adrese ale unor case de licitații de artă din Spania, ale unor asociații profesionale de plasticieni spanioli etc, pentru a afla cine a semnat cu pseudonimul JUAN TORITO.
După ce aflați aceste adrese (2) le trimiteți textul de mai jos, redactat în spaniolă, și așteptați răspunsul.
Eu vreau să pun la punct lucrurile pe care le las în urma mea și nu-mi dau seama de valoarea albumului. Atât pot să-mi dau seama că autorul este un meseriaș autentic, un bun desenator.
În așteptarea ajutorului, cu mulțumiri anticipate, prietenește
Ion Coja

*

Estimados Señores,

Les escribo desde Rumanía con la siguiente solicitud: hace años compré un juego-conjunto de aquaforte firmado por JUAN TORITO y titulado VIVA ESPAÑA. Son 20 dibujos de excelente cualidad, que pregonan la maestría indudable del autor. Desafortunadamente, me resultó imposible percatarme del nombre real del autor, siendo JUAN TORITO sólo un seudónimo. Espero que la identidad de este maestro del grabado les está harto conocida y me la puedan comunicar, incluso algunos datos sobre el mismo y el valor comercial de sus trabajos y del álbum VIVA ESPAÑA. Desde hoy agradezco su empeño y amabilidad y quedo su agradecido

ION COJA

tel. 0744 90 38 90

ioncoja13@gmail.com