Socialul in ceea ce numim welfare state consta in „housing” (preluarea platii chiriei si taxei locuintei (intretinerea, cum ii spunem noi) ), bani de trai, gratuitati pe mijloace de transport si tot ansamblul care alcatuieste acel „free stuff”. E lesne de inteles ca cei ce imigreaza intr-un welfare state si au pregatire precara sau/si chef de munca care tinde spre zero, acest „free stuff” e o afacere buna si pentru aia se duc acolo. Cei care au pregatire/calificare si au curajul de a lua viata de piept, aceia vor sa intre pe piata muncii, pentru ca acolo vor face mai multi bani decat ar face din welfare. Acestia aduc plus-valoare. La primii mentionati, e invers, nu se vor pe piata muncii, pentru ca niciodata nu vor castiga comparabil cu socialul oferit, prin urmare, solutia rentabila pentru ei e statul degeaba si traitul pe acel social.

Cat despre ce vor politicienii vestici actualmente la putere (stangisti, cam in mod invariabil), despre ce se intampla cu occidentul in general (atat Europa occidentala cat si America) si care e tendinta in conditiile ramanerii acelorasi politicieni la conducere, de ce fel de oameni au ei nevoie pentru a le asigura ramanerea la putere si perpetuarea politicii lor, de ce vor cu tot dinadinsul anumiti imigranti iar fata de altii au, daca nu ostilitate, relativa indiferenta (nu este ceea ce le trebuie pentru scenariul lor), mai precis, de ce au o preferinta aparent inexplicabila pentru imigranti din lumea a treia, cred ca lucrurile sunt greu de explicat mai clar si mai exact (mai cu date concrete) decat aici:
https://www.youtube.com/watch?…

Este perfect valabil, bineinteles, si pentru occidentul european.

Asa cum am mai spus in prima parte a acestei suite de articole, orice om poate ajunge sa aibe la un moment dat nevoie de social. Atata timp insa cat nici un handicap fizic sau mental nu-l opreste sa munceasca, acel social ar trebui sa fie mai limitat si acordat pe perioda mult mai scurta (ceva de genul, intreg in primul an, apoi reducerea sa cu 25% cu fiecare an care trece, ajungandu-se la 50% in al treilea an, la 25% in al patrulea si suspendarea completa in al 5-lea) pentru a nu stimula nemunca, parazitismul. Si poate ritmul de scadere e chiar prea lent.
Cat despre unii din acesti asistati, nu returneaza nici o minima recunostere pentru grija care i se poarta de catre de statul welfare… poate lua o mostra de aici:

http://www.dailymail.co.uk/new…

imigreaza in UK, copii multi, primeste 44.000 de lire sterline pe an welfare, i se ofera pentru extindere de la locuinta cu 3 camere, un maisonete cu 5 camere in valoare de un sfert de milion de lire sterline, i se platesc studiile (9000 de lire x 3 ani), iar el striga in gura mare ca nu i se da o locuinta cu 6 dormitoare duble si ca primaria vrea sa-i faca viata grea.