Ce datorii de recunoștință are Franța față de Ungaria ?

2018-11-25T16:19:29+02:0025 noiembrie 2018|Amestecate|

Înfrângerea Franței în 1870-71 a fost cea mai traumatizantă înfrângere din istoria Franței!” Ce amestec a avut Budapesta ?

*

Când m-am documentat pentru cartea Transilvania Invincibile Argumentum am găsit următoarea informație:

Austria avea o înțelegere cu Franța să se ajute între ele dacă Germania / Prusia ar agresa-o pe una dintre ele. Când s-au tras sforile pentru instaurarea dualismului austro-ungar, Bismarck a avut un rol important, sprijinind interesele zănatece ale Budapestei. A avut și o înțelegere secretă cu liderii maghiari, cu Gyula Andrassy în mod deosebit, prin care s-a asigurat că Austria nu va interveni într-un eventual război dintre Prusia și Franța! Război pe care cancelarul prusac îl pregătea.

Cu alte cuvinte, Viena nu a sărit în ajutorul Parisului așa cum se angajase, iar acest act de trădare propriu zisă a fost săvârșit prin intrigile lui Andrassy în interiorul guvernului imperial de la Viena…

Nu mai țin minte la ce autor am găsit această informație pe care am și folosit-o în carte.

Dacă lucrurile chiar așa stau, e bine să subliniem cui se datorează înfrângerea Franței. Prusia a atacat Franța fiind asigurată că Austria nu va interveni. În felul acesta s-a plătit Andrassy pentru sprijinul dat de Bismarck la nașterea „compromisului” austro-ungar, mișcare politică sinucigașă pentru austrieci. Cu consecințe grave pentru stabilitatea politică a Europei!

Azi, când ungurii s-au decis să atace în mod oficial deciziile luate la Trianon și când își vor intensifica propaganda anti-românească pe la toate cancelariile din lume, măcar la Paris și pentru publicul francez este cazul să rememorăm cum au ajuns francezii să piardă războiul și să intre într-o epocă nouă a decadenței lor. Propun așadar să-i ajutăm pe francezi să-și cunoască istoria, să afle ce datorii de recunoștință au față de Budapesta.

Specialiști în intrigi și lovituri pe la spate, politicienii unguri încearcă azi din nou să facă istorie folosind minciuna și trădarea ca armă preferată în ultimii 500 de ani. De data aceasta, pentru viitorul cel mai apropiat, Ungaria umblă după sprijinul Moscovei. S-ar părea că deja contează pe acest sprijin. Ca și pe ajutorul dat de politicienii imbecili sau trădători care ne conduc după 1990.

Măcar sprijinul Franței să-l piardă! Sprijin pe care l-au avut de la Mitterand…

Ion Coja

*

Nota redacției: Apelez la colegii de site care au posibilitatea, să răspândească textul de mai sus în mass media franțuzească. Merci!…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top