Ce boli vindecă țuica cu slănină și ceapă.
Află ce spun doctorii  despre acest remediu  românesc
Sfatul medicilor: 50 ml țuică sau palincă cu slănină și ceapă întrec orice medicament!
S-a dovedit că slănina întăreşte sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului
arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte  funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.
Dacă la toate acestea adaugăm ceapă, care doar ea conţine 36 de componenţi din tabelul lui Mendeleev, plus tradiţionala ţuică sau pălinca plină de vitamine şi cu puţin alcool cu efect vasodilalator, obţinem un cocktail de
minerale, vitamine, acizi, baze şi alcool care devin, împreună mai puternice decât orice medicament, bineinţeles, consumate cu ponderaţie.
Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular.
Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puţină slănină, datorită faptului ca ea conţine seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse
de ţigări se reduc parţial.
Slănina încetineşte şi întoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în
intestin, unde, totuşi, va fi absorbit treptat.
Țuica sau pălinca făcută din prune au efect asupra digestiei și a metabolizării grăsimilor.Cercetătorii americani au descoperit  o enzimă în țuică, care este responsabilă cu reducerea depunerilor de colesterol de pe vasele inimii. Dacă bei zilnic un păhărel de țuică de prună, vei ține la distanță bolile de inimă cauzate de arteroscleroză.
Așa că dacă ai toate aceste ingrediente naturale la dispoziție, nu ar fi rău deloc să te tratezi natural ținând departe bolile.
Poftă bună și sănătate!
*
Text primit de la dl profesor CORVIN LUPU