D-le Surena,

d-l Radu Ștefan v-a dat replica în mare parte. Din postările dvs. de pînă acum reiese că aveți o cultură vastă, dar, prin cele trei fraze scrise ați creat o nebuloasă formată, paradoxal, din propoziții care, luate individual, sunt sau par adevărate. Cum adică, cu țiganii, „de un secol jumatate avem o problema pe care o tot bagam sub pres”! După 1945, cînd Hannah Rabinsohn, alias Ana Pauker, a ajuns la putere, jidanii, țiganii și maghiarii au fost promovați în funcții de conducere, conform doctrinei staliniste de promovare a minorităților. Abia după accederea lui Nicolae Ceaușescu la conducere, în 1965, acesta a început eliminarea lor, treptată, că dintr-o dată nu se putea. Astfel, Nicolae Militaru, țigan care se numise Nicolae Lepădat, a ajuns general și ministru al Apărării; Paul Niculescu-Mizil, țigan și el, la fel, a ocupat de multe ori scaunul de ministru sau de alte funcții importante; cazul Valter Roman – tatăl lui Petre Roman – este notoriu ca să mai scriu despre el; și mulți alții mai puțin cunoscuți. După retrovoluția din 1989, s-a reinstalat clica jidano-țigănească la Putere, sub oblăduirea lui Silviu Brucan, rămas din vechea gardă de staliniști. Nepoata lui Mizil a ajuns în Parlament, via P.S.D., iar Marean Vanghelie, invocat de un coleg aici, a rămas, iată, în istoria politicii postdecembriste; Nicolae Păun, un escroc protejat de autorități, liderul „Partidei Romilor“, a ajuns în Parlament. Alt țigan – „metis” după autocaracterizarea sa –, Mădălin Voicu, ajunsese pedagog național la Antena 3, la concurență cu sociologul Marius Pieleanu. Acesta a rămas, dar Mădălin Voicu a dispărut ca măgaru-n ceață. Totuși, de la el a rămas o idee sociologică, spusă acum vreo 15 ani și repetată de cîteva ori, pe care „sociologul național“ Pieleanu o ignoră: anume, că „țiganii, din minoritate conlocuitoare, vor deveni, în cîteva decenii, majoritate înlocuitoare“! Vedeți și aici: http://www.samanatorul.ro/e… http://basarabialiterara.co…http://www.nationalisti.ro/… https://www.facebook.com/NE… http://www.sferapoliticii.r…
Deci, chiar dacă țiganii au fost „băgați sub preș“ – cum greșit afirmați –, au ieșit de acolo și ne-au buzunărit la propriu, dar și la figurat: indemnizațiile de naștere acordate țigăncilor care toarnă la puradei pentru a avea o sursă de venit constituie o dublă agresiune contra românilor, una economică, fiindcă le dăm bani degeaba, fără ca ele să fi contribuit cu ceva prin „munca“ lor – pe care nu au depus-o –, și alta demografică, pentru că măresc „bomba etnică“!
Apoi, vă îmbătați cu apă rece zicînd: „norocul cu natalitatea tiganilor? Durata redusa de viata a tiganilor comparativ cu romanii, dar asta nu poate dura la nesfarsit”! Și chiar vă contraziceți în ultima propoziție, anticipînd o nenorocire: „asta nu poate dura la nesfarsit”! Adică țiganii vor deveni majoritari, așa cum prorocise Mădălin Voicu. Într-adevăr, conform datelor pe care mi le-au furnizat oficialii din județul Călărași, în satul meu țiganii s-au înmulțit în PROGRESIE EXPONENȚIALĂ din 1990 încoace! Intenționasem să revin asupra studiilor mele despre țigani, folosindu-mă de acest eșantion țigănesc atestat oficial, dar agresiunile jidanilor din ultimii ani m-au determinat să mă concentrez pe ofensiva contra acestora, care, cum am mai arătat, este esențială (cf. https://www.petitieonline.c… https://www.incorectpolitic….