„ „Popoarele indigene și persoanele au dreptul de a nu se lăsa supuse la o asimilare forțată sau la distrugerea culturii lor.”

Scrisoare deschisa domnului Iulian Fota, fost consilier pe probleme de aparare nationala, adresata si celorlalti 40 de semnatari ai unei scrisori indoielnice (ce poate fi citita la adresahttps://ioncoja.ro/lista-netreb… )

Domnule Iulian Fota,

Ati publicat pe Ziare.com un lung articol, in care ne explicati de ce ati semnat o scrisoare in care cereati, alaturi de alti 40 de „intelectuali“ (asa cum singur declarati in articolul mai sus citat: Link: http://www.ziare.com/media/rea… ), ca PNL sa-si retraga propunerea ca doamna Oana Stanciulescu sa devina membra a Consiliul de Administrare a TVR.

Pe mine m-a deranjat atat superficialitatea de care au data dovada toti semnatarii scrisorii, cat si incercarea autorilor ei de a manipula adevarul. Nu-mi pot explica acest gest nefericit de a seemna acest document, decat prin lipsa unor cunostinte referitoare la istoria Romaniei. Refuz sa cred ca ati semnat cu rea credinta o scrisoare care denatureaza istoria si chiar face afirmatii care incalca legile logicii si a principiilor care guverneaza informarea corecta si obiectiva.

In primul rand, eu n-am auzit de „camasi negre“ romanesti. Am auzit de „sumane negre“ si de „camasi verzi“. Se pare ca, asa cum scrie in scrisoarea pe care, semnand-o, v-ati si insusit-o, ati ramas in continuare socat de vestea respectiva, ceea ce pentru un fost consilier pe probleme de aparare ridica mari semne de intrebare. Sper ca intre timp v-ati revenit si raspunsul de peziare.com l-ati scris in deplina cunostinta de cauza.

Iata cum incepe nabadaioasa scrisoare: „Am fost şocaţi de ştirea desemnării doamnei Oana Stănciulescu, la propunerea Partidului Naţional Liberal, ca membră a Consiliului de Administraţie a Televiziunii Române. Oana Stănciulescu s-a făcut cunoscută ca foarte activă în cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreapta din istoria culturii româneşti.“

Domnule Fota si cei 40 de ucenici, ati citit bine aceasta fraza? Ar fi trebuit sa va sara in ochi, daca nu cumva ati fost socati inca inainte de a o citi. Eu am citit-o si nu gasesc absolut nici un motiv de a o incrimina pe doamna Oana Stanciulescu. E vorba de „PERSONALITATI si VALORI de extrema dreapta din istoria culturii romanesti“. Domnule Fota, daca erau valori ale culturii romanesti“, ce importanta mai are daca erau de dreapta sau de stanga? Aceste personalitati trebuiesc cunoscute si nici decum sterse din istorie, asa cum pretinde scrisoarea pe care ati semant-o. Daca e sa vorbim cinstit, orientare de dreapta, chiar extremista, a avut si Eminescu. Cred ca nu trebuie sa amintesc unor „intelectuali“ ca dvs. chestiuni de cultura generala, dar o fac pentru cititorii care nu sunt „intelectuali“:

„Bulgaroi cu ceafa groasa, grecotei cu nas subtire“. Ce parere aveti, domnule fost consilier pe probleme de aparare, vajnic aparator al valorilor „europene“, dusman declarat al fascismului si legionarismului,dar care inghite orice afirmatie referitoare la Holocaust, daca o serveste atotstiutorul institut „Elie Wisel“, fara ca sa se intrebe, ca romanul intelept, oare asa o fi? Deci, domnule Fota, daca acest insititut ar cere ca Eminescu sa fie interzis pe motiv de „apartenenta la idei extremiste si xernofobe“, ar trebui, ca sa ramaneti consecvent, sa semnati si o astfel de scrisoare!

Apoi, de ce sa ne uitam doar la dreapta si nu si la stanga? N-au fost scriitori mari care au scris opere literare prin care au facut apologia comunismului? N-a fost condamnat comunismul in Romania ca o ideologie barbara si antiumana? Atunci, de ce scriitori ca Arghezi, Sadoveanu, Camil Petrescu sa nu fie si ei incadarati ca „extremisti“? De ce sa avem numai o lege antilegionara si nu si una care sa condamne in acelasi timp si ideologia de stanga? Ati comparat vreodata numarul crimelor infaptuite de Legiune cu numarul crimelor comise de regimul comunist din Romania? Nu ati facut-o probabil, dar eu stiu cate crime pot fi puse in carca Legiunii, in 13 ani de existenta, la un numar de membri ce a pornit de la 7 insi in 1927 si a ajuns la un milion in 1941: 69 de crime! Daca comparati aceste cifre cu crimele regimului comunist, de sute de mii de oameni in 45 de ani de dictatura, ma mira din cale-afara grija dvs. si a celor 40 de semnatari pentru democratie, parca ati fi cu totii niste monstri numai un singur ochi, pus pe partea dreapta.

Vedeti deci in ce v-ati bagat? In punerea la zid a culturii si istoriei romanesti, de dragul unor principii si valori europene, goale de continut, fiindca sunt lipsite de certificare nationala. UE este o constructie gaunoasa, lipsita de viabilitate, care duce la distrugerea statelor nationale. Una din regulile EU prevede ca fiecare stat are dreptul (ma mir ca nu si obligatia), de a avea un buget deficitar, de 3%. Daca ar fi fost o constructie solida, ar fi cerut ca bugetele nationale sa fie pozitive! Ori asa, in 10 ani, fiecare tara ajunge la o indatorire fata de finanta mondiala de 30% din buget! Ce fel de strategie de aparare a tarii ati putut dvs. imagina, daca din ea lipseste independenta financiara? S-a vorbit de independenta energetica, dar cea financiara? Nu e importanta? N-ati vazut unde a ajuns Grecia? Va mai intreb, de ce poporul englez pune in discutie apartenenta lui la UE? Va spun eu: pentru ca din aceasta apartenenta castiga doar marea finanta, marile corporatii si totodata saraceste cetateanul simplu, in timp ce i se fura, la nivel de tara, toate bogatiile solului si subsolului.

Scrisoarea o mai acuza pe doamna Stanciulescu pentru afirmatia ca Radu Gyr, cunoscut poet legionar, este „un reper moral“ pentru dansa. Radu Gyr este intradevar un reper moral. Dumneavoastra ati fost membru PCR? Daca n-ati fost, au fost altii, care sunt repere morale reale, pentru ca apartenenta la o miscare nu trebuie sa fie folosita ca o stampila, care sa i se aplice pe spate oricarui membru al ei. Eu sunt de parere ca un om trebuie judecat dupa faptele lui si nu dupa faptul ca a apartinut unei miscari. In Miscarea Legionara au fost luptatori anticomunisti care au luptat in munti, precum Gavrila Ogoranu, pe care nu poate nici o lege, oricat de antilegionara ar fi, sa ni-l scoata din amintire. Sau vreti sa il taiem si pe el de pe lista personajelor despre care avem voie sa vorbim?

Evreii, toti evreii adevarati, fara exceptie, ar trebui sa-i fie recunoscatori lui Radu Gyr pentru ca, atunci cand a fost directorul teatrelor in guvernul national-legionar, a girat infiintarea teatrului evreiesc „Baraseum“, ceea ce este, dupa cate stiu eu, o premiera mondiala! Statul roman, daca ar fi „responsabil“, asa cum pretindeti, ar pune o placuta pe cladire, ca sa afle toti cei care nu stiu, cine a fost ctitorul acelui teatru care a functionat chiar si in timpul comunismului, sub numele de „Teatrul evreiesc de stat“ si care exista si in prezent. Deci, spuneti-ne si noua, de ce poate fi acuzat Gyr? Ca a scris textul imnului legionar? Poate fi asta o acuzatie, de vreme ce nu se face in scrisoare nici o referire la acel text? Era textul antisemit? Sau cum era imnul legionar? Nu ni se spune in scrisoare, ca si cum asta ar fi fost, se intelege, o mare crima! Si chiar daca ar fi fost, trebuia demonstrata! Eu va spun insa ca intre imnul actual „Desteapta-te romane“ si „Imnul legionar“ nu este nici o diferenta ideologica! Adica, „Sfanta tinerete legionara“ are tot ce-i trebuie pentru a deveni imn national! Sper ca ati inteles!

In raspunsul dvs. dat pe ziare.com scrieti: „Dupa 2002, Romania s-a inscris in grupul tarilor responsabile, alaturi de multe alte tari, inclusiv Franta, Germania sau SUA, tari care si-au recunoscut greselile din anii ’30 si care au initiat strategii nationale de informare si educare a opiniei publice.“ Domnule Fota, va dati seama ce scrieti? Stiti ce inseamna o strategie nationala de informare? Inseamna, printre altele, sa iei istoria Miscarii Legionare si s-o prezinti in fata natiunii, asa cum a fost, asa cum reiese din documente, fara deformari si fara manipulari. Asa ceva a incercat doamna Oana Stanciulescu sa faca!!! Ori tocmai legea antilegionara impiedica un asemenea demers intr-un cadru legal! Deci dvs., fara sa constientizati, doriti o strategie nationala, dar bazata pe ce? Nu pe istorie? Sau o vreti bazata pe minciunile si dezinformarile unora, fara a da posibilitatea ca Miscarea Legionara sa aiba parte de un proces cinstit, corect, bine informat, asa cum se cere cand e vorba de un lucru cu care nu se glumeste, asa cum este istoria nationala? Asa ca eu nu va pot intelege: ori vreti o strategie de informare corecta, care presupune prezentarea istoriei legionare asa cum a fost ea, dar atunci intrati in conflict cu scrisoarea pe care tocmai ati semnat-o. Va bateti, cu alte cuvinte, singur la popou!

Germania are cu adevarat o strategie de informare si educare, privind istoria recenta, foarte bine pusa la punct. Din aceasta strategie face parte si editarea cartii lui Hitler, „Mein Kamf“, care a aparaut la o editura din München in ianuarie 2016. Daca tot sunteti un adept al acestei strategii, spuneti-mi si mie cand o sa apara in Romania „Carticica sefului de Cuib“ si „Pentru legionari“ ambele scrise de Corneliu Zelea Codreanu, fara de care nu se poate intelege ce a fost, ce este si ce va fi Miscarea Legionara. Sau din strategia dvs. de a ne asuma istoria face parte doar istoria Holocaustului, despre care scrieti cu mandrie, ca si cum ar fi o realizare la care ati pus si dvs. umarul: „Nu este o intamplare ca prima institutie din Romania care a inceput predarea istoriei Holocaustului a fost Colegiul National de Aparare.“

Daca Germania are un asemenea program, in care isi recunoste greselile din anii 30, as vrea sa va spun ca are si de ce! Noi, cei de azi, referitor la Miscarea Legionara, nu avem ce sa ne reprosam si nici sa ne educam. Pe cand Tribunalul din Nuerenberg condamna nazismul german si toate celelate miscari nationaliste din Europa, incepand cu Degerelle in Belgia, Crucile cu sageti maghaire, ustasii croati, Miscarea Legionra nu a fost interzisa de acest Tribunal, pentru ca nu a fost nici antisemita si nici nazista! Daca nemtii trebuie sa-si puna cenusa in cap, noi de ce s-o facem? Nu avem de ce, domnule Fota! Multi legionari au fost inchisi in lagarele naziste, alaturi de evrei. Iar in timpul celor patru luni de regim national-legionar nu a fost omorat nici un evreu! Iar Legiunea se poate lauda ca a atras in randurile ei intelectuali de marca, precum Eliade, Cioran, Noica, Petre Tutea. Sunt lucruri importante, pe care trebuie sa le stie natiunea romana! Ori sunteti de alta parere?

Domnule Fota, a studia „istoria Holocaustului“ este o tampenie nemaiauzita, daca nu chiar o manipulare grosolana, la care „intelectuali“ ca dvs. ati aderat de parca nici n-ati fi avut creier. Cum poate cineva preda o istorie a holocaustului, rupta de istoria nationala? Sa cauti cu lumanarea niste crime infaptuite de romani asupra evreilor, fara ca, in acelasi timp, sa vorbesti despre crimele evreilor asupra romanilor? Se preda cumva in „Istoria Holocaustului“ la Celegiul national de aparare si faptul absolut real, bine documentat istoric, petrecut in 1920, cand trei evrei; Max Goldstein, Leon Lichtblau si Saul Osias au comis un atentat cu bomba in Senatul Romaniei, soldat cu trei victime: episcopul unit din Oradea, Demetriu Radu, senatorul Spirea Gheorghiu si ministrul justitiei, Dumitru Greceanu? Ce ziceti, daca as dori un monument pentru aceste victime nevinovate ale terorismului evreiesc, as fi socotit antisemit sau nu?

Ne povestiti ca domnul presedinte Johannis a fost in Israel. Sper ca a venit de acolo, adanc impresionat de nationalismul evreiesc. Va puteti imagina ce ar face Israelul azi, daca 3 palestinieni ar detona o bomba in Knesset? V-as putea spune eu, fara sa fiu expert in probleme de aparare, daca cumva tema interventiei mele ar fi Israelul. Deci, cum puteti prezenta o istorie reala a Romaniei in cadrul „Istoriei Holocaustului“ fara a prezenta si acest atentat la siguranta nationala al unor evrei, in legatura cu agentura comunista de spionaj de la Odessa, condusa tot de un evreu, Grünberg pe umele sau? Pot eu sa spun ca erau rusi, daca ei erau evrei?

Nu v-ati gandit niciodata ca Miscarea Legionara a fost prima care a luptat contra bolsevismului? A fost prima organizatie in apararea natiunii? Cum putea Legiunea sa lupte contra comunismului fara sa se atinga de evrei, cand purtatorii acestui virus erau aproape exclusiv din neamul lor? Stiti cati membri evrei avea PCR la infiintare? Nu stiti, ca in „Istoria Holocaustului“ pe care o laudati atata, nu scrie! Pe scurt, Istoria Holocaustului e o istorie trunchiata, in raspar cu adevarul, cu contextul istoric, este o ineptie! Pur si simplu e o rusine publica, un atac la adresa neamului romanesc. Pe scurt, este o aberatie, pe care, atunci cand fortele nationale vor ajunge la putere, o vor interzice, ca o incercare murdara de spalare a creierului. Numai comunistii mai faceau asa ceva, rupand-o din context si scriind o „Istorie a partidului comunist“ in care minciuna si dezinformarea erau la ele acasa. Nu va sare in ochi analogia? De asta „Istoria Holocaustului“ va ajunge sa se tina de mana cu „Istoria PCR.“ Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Scrisoarea se incheie tot cu o aberatie: „Să amintim că în istoria sa, PNL a ‘beneficiat’ de atenţia violenţei legionare, care l-a asasinat pe unul din liderii partidului, primul-ministru în funcţie, I. G. Duca.“

Luandu-ma dupa aceasta fraza ce frizeaza absurdul, as putea scrie si eu: „ Sa amintim ca in istoria ei, Romania a „beneficiat“ de atentia violentei evreiesti, care s-a manifestat cu un atentat cu bomba in anul 1920 in Senatul Romaniei, ucigand prin acest act samavolnic trei senatori.“

Dar, eu nu scriu asa ceva, pentru ca m-as cobora la mintea celor care au intocmit scrisoarea respectiva si careia i-ati dat, prin semnaturile dvs. o poleiala pe care o puneti sub semnul democratiei. Ori eu va spun un lucru simplu: daca puneti pe seama democratiei toate minciunile de ieri si de azi, nu ma mir de ce democratia dumneavoastra a ajuns un sac plin cu minciuni, in care nu mai poate crede nimeni. Eu am studiat logica ca stiinta, fiindca ea este o conditie a adevarului. Nu poti spune, daca vezi ca au trecut pe strada ta 3 masini rosii, ca „toate masinile din orasul tau sunt rosii“. Precum e cu masinile rosii, tot asa este cu evreii si cu legionarii. Daca trei insi, din intamplare evrei, sau din intamplare legionari, au infaptuit o crima, nu poti arunca acea crima asupra tuturor evreilor, sau asupra Legiunii in totalitatea ei.

Nu vreau s-o mai lungesc, pentru ca ce am vrut sa demonstrez, am demonstrat.

Deci, domnilor semnatari ai acelei scrisori ilogice si cu un puternic caracter mistificator: retrageti-va semnaturile de pe un document pe care l-ati semnat in necunostinta de cauza, daca aveti constiinta curata si doriti sa ramaneti credibili. Iar dumneavostra, domnule Fota, ca recidivist, fiindca incercati sa ne convingeti in articolul dvs. ca semnarea acelei scrisori a fost o dovada de mare inteligenta, va recomand sa cititi cartea mea „ De la inima spre cer“ in care am prezentat si totodata demontat toate minciunile si dezinformarile legate de Miscarea Legionara. Aveti mare nevoie de ea. Acolo veti gasi si niste lectii despre legile si regulile logicii, ce va pot ajuta ca sa deosebiti mai usor graul de neghina. Si inca un sfat: nu mai folositi prilejul dat de o polemica, pentru a va lauda cu trecutul dvs., atunci cand nu are nici o legatura cu polemica. Mi-ati dat cu acest prilej mai multe ocazii sa va atac cu propriile dvs. arme. E cumva acest fel de abordare un nou model de strategie de aparare, pe care eu, in marginirea mea, nu l-am inteles?

PS: Decat sa fi semnat o scrisoare in necunostinta de cauza, compromitandu-va, mai bine ar fi fost sa faceti o propunere constructiva, ca natiunea romana, careia i-a fost ascunsa istoria adevarata atata amar de ani, sa aiba posibilitatea sa ia cunostinta de ea. De exemplu, sa se organizeze mese rotunde cu marii specialisti ai Holocaustului si sa-i puneti pe toti la un loc, cotra unuia sigur: Ion Coja, cel care cunoaste cel mai bine istoria miscarii legionare si care, sistematic, este impiedicat de democratia dumneavoastra sa-si spuna parerea intr.-un talk-show televizat! Orice terchea-berchea care vrea sa-si dea cu presupusul in problema holocaustului romanesc are portile deschise tuturor televiziunilor, dar unui om care cunoaste amanuntit si care studiaza de ani buni istoria Miscarii Legionare, nu i se da voie sa-si spuna parerea. Abia cand acest lucru se va realiza, veti putea deschide gura ca sa laudati democratia actuala. Pana atunci, cum se spune in limbajul academic, mucles!

less