.

SATANA URLA CAUTAND PE CINE SA INGHITA, INSA BISERICA, PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI, ORICAT SE VOR OSTENI SARMANII OAMENI CU INIMA IMPIETRITA DE URA IMPOTRIVA ADEVARULUI :

„S-a spus că sunt 18.000 de biserici şi 400 şi ceva de spitale. Păi sunt peste 20.000 de unităţi medicale în ţară, cu tot cu cabinete, şi aşa mai departe. Deci este întotdeauna o ostilitate faţă de biserică, foarte greu de înţeles. S-a ajuns la această situaţie pentru că o mare parte din această ostilitate este comandată şi numai faţă de biserica majoritară, nu faţă de toate cultele”.
„Avem nevoie de rugăciune mai multă, de calm, pentru că există acum un fel de tulburare care nu bucură sufletele celor trecuţi la Domnul. Pentru ca să se odihnească în pace, noi pe pământ trebuie să ne rugăm în pace, nu în tulburare şi în agitaţie. Dar se vede că trăim în agitaţie mai mult decât în pacea interioară, şi atunci noi ajutăm cu rugăciunea, dar şi cu fapta bună”
„Am respectat reculegerea. Nu toată lumea a dorit slujbe cu preoţi şi, când Biserica nu-i dorită în spaţiul public, în care i se arată ostilitate şi ură, atunci noi ne retragem în spaţiul liturgic al nostru. ca în timpul prigoanelor vechi, deci când biserica nu este dorită în spaţiul public, nu vrem să deranjăm, să ne impunem. De aceea, nu am vrut să deranjăm marşul tăcerii cu slujbe preoţeşti. Ar fi fost deranjaţi că de la începutul marşului tăcerii au avut lozinci potrivnice bisericii şi atunci nu dorim să-i supărăm şi mai mult cu prezenţa preoţilor”
“Nu învăţaţi dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învăţaţi mai bine ce-i credinţa ortodoxă. (…) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”
„Noi ne facem datoria după tradiţia şi rânduiala noastră. Nu învaţă Biserica să rupă liniştea şi tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă.
Astăzi au fost preoţi acolo şi au făcut slujbă. Nu vrem să se considere că facem spectacol”
„A trecut perioada de doliu naţional. Noi nu ne-am dus pentru trei motive. Mai întâi, că este spaţiu public, nu e spaţiu bisericesc şi i-am lăsat pe oameni, în tăcere, să se reculeagă. Unii chiar au spus că nu e nevoie aici de spectacol sau de slujbe, ci de reculegere în tăcere. Azi dimineaţă, însă, după ce a trecut doliul naţional şi a ajuns ziua înmormântării celor decedaţi au fost preoţi acolo de dimineaţă, au făcut o rugăciune. Şi acum, noi, în Biserică, şi apoi la cimitir. Locul în care noi pomenim nu sunt străzile sau locul unde a murit cineva, ci biserica sau cimitirul, la mormânt. Acolo este prezenţa persoanei în modul cel mai intens”
„Dacă te duci, zice că de ce vin preotii, dacă nu vin, de ce nu vin. Asta este atitudinea ostilă fata de Biserică, notați. Nu învățati dvs Biserica ce rol are ea. Invățați mai bine ce e credința ortodoxă. Asta este”
PF Daniel Patriarhul României.