Autonomia secuiască kaput!

2015-03-25T22:32:52+02:0025 martie 2015|Textele altora, Transilvania|

Adio autonomie! Consiliul Europei respinge

printr-o decizie autonomia ”Ținutului

Secuiesc”

tinutul-secuiesc

Cererea de arbitraj pentru autonomia „Ținutului secuiesc”, solicitată de mai multe consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș, a fost respinsă marți, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.

Președinta delegației României la acest congres, Ludmila Sfîrloagă, a declarat pentru AGERPRES că cererea a fost respinsă pentru că ‘nu este de competența Congresului și a Consiliului Europei’. Potrivit acesteia, tema în cauză face subiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare trebuie dezbătută în țară și nu la instanțele europene, titrează ActiveNews.

Cele 47 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obținerii autonomiei ‘Ținutului secuiesc’ au fost reprezentate la Strasbourg, printre alții, de către președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, se arată într-un comunicat de presă transmis marți AGERPRES de către secretariatul delegației României la Congres.

”Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franța, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova (…) Chiar dacă prezența unui grup de aproximativ 20 de persoane de naționalitate maghiară, condus de șefa delegației Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegației naționale a României, dna Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenția sa argumentată și hotărâtă, să obțină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanții „Ținutului secuiesc” cât și a posibilității ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalți membri ai delegației României’, se menționează în documentul citat.

Consiliul Național Secuiesc a cerut anul trecut celor 153 de consilii locale din județele Covasna, Harghita și Mureș să adopte câte o hotărâre în care să solicite crearea unei regiuni administrative autonome cu denumirea ‘Ținutul secuiesc’, care să fie ulterior înaintate Guvernului și Parlamentului României, forurilor europene și internaționale. La solicitarea acestuia 47 de consilii locale din cele trei județe au adoptat proiectul de hotărâre privind autonomia, însă hotărârile au fost atacate în instanță de către Prefecturi pe temei de nelegalitate, concret, pe motiv că crearea unei regiuni autonome pe criterii etnice contravine Constituției României.

Într-o adresă transmisă anul trecut autorităților locale de către Prefectura Covasna se menționa că aceste hotărâri promovează ‘separarea teritorială pe criterii etnice’ și exced competențele autorităților locale, printre atribuțiile acestora neregăsindu-se aprobarea de documente privitoare la politicile statale în materia organizării administrației naționale, organizarea administrativ-teritorială sau stabilirea limbii oficiale pe teritoriul statului român.

În urma frăţiei între Viktor Orban şi Vladimir Putin, U.E. s-a prins de şmecheria maghiară cu autonomia Ţinutului Secuiesc şi nu o mai acceptă.

NapocaNews

Material primit de la Anonimul Transilvan.

15 Comments

 1. Georgeta Lukacs 14 martie 2016 la 12:39 pm - Raspunde

  Tupeul extremistilor maghiari ,autonomisti pe criterii etnice,a fost sustinut de unele partide parlamentare romanesti ,care au incheiat trocuri cu UDMR-istii,permanent disponibili si chiar primiti la guvernare .

 2. filimon 27 martie 2015 la 9:15 pm - Raspunde

  Jos ungurii!jos klaus!!!
  http://Www.spy665.wordpress.com

 3. Zob Gheorghe 27 martie 2015 la 2:48 pm - Raspunde

  Motivul
  strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea pentru conferirea
  titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu – viitoarea
  înfrățire cu UDMR?

  Președintele Iohannis a respins legea
  pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu
  pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Este ipoteza emisă
  de deputatul Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită.

  Cu regrete tot de la:
  http://danielroxin.blogspot.ro/

 4. Zob Gheorghe 27 martie 2015 la 2:35 pm - Raspunde

  Morala subliminală a acestui articol este identică cu morala acțiunii Direcției Naționale anticorupție. După ce tot Americanii au creat corupția în România acum au dat ordin DNA-ului să îi aresteze pe corupți. Concluzia: Vai ce bun este capitalizmu american mă!
  După ce tot uniunea bruxeleză a creat regionalizarea și diversiunea criminală cu etniile conlocuitoare, unguri și romi etc acum ea uniunea bruxeleză este salvatoarea noastră interzicînd autonomia ținutului secuiesc. Concluzia: Vai ce bună este uniunea capitalistă bruxeleză!

  Papagalii dependenței României de Oligarhia occidentală nu au decât să mînânce fripte aceste prostii ideologice capitaliste. Cu noi însă… nu le merge.

  Sursa acestor texte maipulatoare este bună pentru că combină lingușitoria romanistă cu slugărnicia americanistă ca să ne dăm seama ce înseamnă napoca niuz.

  • surena 27 martie 2015 la 7:59 pm - Raspunde

   Americanii au creat coruptia in Romania? Delir total ….pai cum si- au cumparat domnitorii tronurile ? Nici nu exista SUA pe vremea aceea…de coruptia dinainte de ‘ 89 n- ai auzit?
   Ce vrei sa spui nene ca au venit americanii si l- au corupt pe nea Iliescu?
   Americanii sunt vinovati de cateva alegeri trucate de genul Iliescu- Vadim,Basescu- Nastase,Basescu – Geoana si Iohannis- Ponta dar cu coruptia n- ai prea nimerit- o .Chiar asa de cretini ii crezi pe romani? Trebuiau sa astepte sa vina americanii sa ii invete?

 5. marisus 26 martie 2015 la 9:16 pm - Raspunde

  si daca nu o respingea Europa ce se intampla.
  Da ce noi suntem gluga de coceni sa faca hungurii ce vor in tara noastra.
  Mai bine pentru ei ca s-a intamplat asa.Dumnezeu i-a ocrotit.

 6. surena 26 martie 2015 la 6:26 pm - Raspunde

  Secuii nu sunt maghiari ei au fost maghiarizati si acum sunt manipulati,dacacin 2002 la recensamant erau doar 532 de secui acestia au ajuns dupa 10 ani la 500000.Secuii sunt si prosti pentru ca au autonomie locala,deci nu ii impiedica nimeni sa se dezvolte local ( ca nu au oameni si au niste mafioti maghiari care se dau secui asta e treaba lor) , au stema lor in stema Romaniei cu semiluna ( deci sunt decneam turcic si nu au nicio treaba cu maghiarii) si pasarea Tur.Referitor la Romaniei trebuie spus ca ea a fost facuta de un maghiar si la Transilvania apar numai semnele heraldice ale maghiarilor,sasilor si secuilor ( omul a gresit si s- a luat dupa heraldica cand exista ” uniom trium nationem” , adica fara romani.Ati vazut ori ati auzit sa strige romanii transilvaneni ca ei nu apar pe stema,ca sunt majoritari si nu sunt reprezentati in provincia istorica Transilvania?
  Ati auzit de vreo actiune sa se modifice stema Transilvaniei ? Nu. In timp ce ei secuii tipa cu limba de moarte ca nu isi pot arbora insemnele.
  Va dati seama ce leahmite li s- a facut la europeni cand i- au auzit pe cretini vaicarindu- se ca nu au drepturi,ca nu isi pot afisa insemnele si alte aiureli cand in Toata Europa Romania este un exemplu in ceea ce priveste drepturile minoritatilor.
  Daca prin absurd secuii ar pleca in Ungaria va pot spune ca in maxim 5 ani maghiarii i- ar obliga sa treaca la ” oficiala” si sa renunte la toate arhaismele si regionalismele lor si sa isi ia adio de la stema si steaguri secuiesti.

 7. Gabriel Flavius Socol 26 martie 2015 la 5:54 pm - Raspunde

  Daca Ungaria avea puterea Rusiei…facea ca ia! Oricum nu le-a iesit asa o sa incerce altceva.

 8. Enneea Hanzzy 26 martie 2015 la 3:50 pm - Raspunde

  Dumnezeu mai intoarce capul si spre noi Romani

 9. Overmind 26 martie 2015 la 2:35 pm - Raspunde

  Care ‘tinut secuiesc’ ?
  Numai cine habar nu are de istorie poate folosi o astfel de denumire.
  La recensamantul de acum cativa ani erau 800 de secui in toata Romania.
  Acum au rasarit foarte multi doar in acte. E clara treaba.

 10. A.D.D. 26 martie 2015 la 10:20 am - Raspunde

  Doamne ajuta!
  Dar n-ai sa vezi ca ceea ce n-au obtinut de CE au sa primeasca de la cozile de topor din tara.Mai ales ca dumnealui Ponta e strans cu usa din toate directiile si cauta cu limba scoasa sprijin politic.E de ajuns sa-i promita ungurii ceva ajutor din rasarit via Budapesta si „micul Titulescu” scoate tot Ardealul la mezat.

 11. la cigale 26 martie 2015 la 2:24 am - Raspunde

  Mi-am facut semnul crucii si am multumit lui Dumnezeu doar citind titlul! Câta absurditate si neobrazare la unii maghiari!

 12. Emil 26 martie 2015 la 12:20 am - Raspunde

  Suntem un popor mult prea bland

 13. radu Stefan 25 martie 2015 la 11:30 pm - Raspunde

  Strasnica veste!
  Multumim Anonimului Transilvan!

 14. Zob Gheorghe 25 martie 2015 la 10:40 pm - Raspunde

  Potrivit lui Nathan Smith, statul Texan nu mai vrea sa finanteze un
  buget militar enorm, cum este cel al Statelor Unite, si sa ”tolereze”
  dictatura presedintelui Barack Obama. ”Avem nevoie sa fim independenti
  pentru ca noi suntem diferiti (…) Noi nu suntem de acord cu politica
  guvernului federal american(…) Pentru ce texanii trebuie sa finanteze un
  buget militar astronomic, cum este cel al Statelor Unite? Nu suntem de
  acord cu aceasta politica, a indicat Nathan Smith, aflat intr-o vizita
  la Moscova, urmare a invitatiei lansate de Alexandr Ionov, conducatorul
  Miscarii antimondialiste din Rusia.

  Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/news/texas-s-a-saturat-de-sua-466620.html/#ixzz3VQcYLXAF

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top