Atrag atenția colegilor care comentează pe marginea textelor publicate pe acest site să se concentreze pe aceste texte, pe ideile propuse de autori, și să nu se angajeze în polemici puerile și grotești pe mize penibile, cu ceilalți comentatori, făcând schimburi de „amabilități”, adică de trivialtăți, insulte și injurii. Site-ul acesta nu a fost gândit ca spațiu de răfuială între persoane care nu se cunosc, care nu au nimic de împărțit între ele, dar care se simt bine clevetind spurcăciuni pe buza șanțului. Sunt probleme grave cu care se confruntă societatea românească și omenirea în general, dacă nu vă simțiți în stare să participați la dezbaterea acestor probleme, rămâneți pe tușă, în tribună, și nu coborîți în arena dezbaterilor doar ca să vă aflați în treabă. Arena este pentru luptători, iar nu pentru mahalagii.
Nu dau nume, dar mă gândesc la colegii care postează zilnic cu zeci de intervenții lipsite de importanță pentru cititorii site-ului, dar prin care își satisfac orgolii jalnice, țâfne muierești. Nu atitudini personale, stârnite din te miri ce, ci chestiunile de interes public, general sunt ținta acestui site. Îi invit să continue comentariile pe colegii capabili să evolueze în lumea ideilor, să le întoarcă pe toate fețele și să se situeze într-un unghi de vedere interesant, original dacă se poate.
Repet, idei, nu țâfne!
Voi șterge, începând de azi, comentariile care proferează injurii la adresa altor comentatori, transformând dezbaterea de idei într-o răfuială fără sens atâta timp cât ea se dispută într-un spațiu virtual, între persoane ne-identificate sau neidentificabile. Ceea ce este o formă de a-ți fura singur căciula, adică prostie curată. E lumea plină de proști, nu pentru ei a fost gândit acest site. Comentariile astfel sancționate vor fi înlocuite cu un semn de întrebare, spre cunoștința tuturor!
Fără supărare!
I.C.