Anunț

 

În atenția celor care vizitează acest site și doresc să comenteze textele publicate:

 

1. Mă văd nevoit să opresc, pentru o vreme, publicarea comentariilor. Nu mi-am atins scopul. Speram să fac din site-ul acesta un loc public de discuții serioase, decente și la obiect, pe temele abordate. Discuții libere, fără nicio cenzură ideologică și politică. Am sperat, precum boierii de pe vremea Regulamentului Organic, care au refuzat să introducă cenzura în țările românești, că este suficient respectul față de „relighiune și moralul public”! Din păcate, prea multe comentarii în ultima vreme sfidează „relighiunea și moralul public”. Îi compătimesc sincer pe comentatorii care mă obligă la acest gest, dar nu mi-am propus să le ofer pe site-ul meu terapia de care au nevoie. După ani de zile constat că nu le-a folosit la nimic îngăduința totală arătată de mine și de ceilalți vizitatori ai site-ului.

 

2. Oricine este liber să-și facă un site pe Internet! Nu-i mai pot lăsa pe domnii X sau Y să supraîncarce site-ul cu variațiuni pe aceeași temă și cu mereu aceeași lipsă de bună cuviință, cu mereu aceeași lipsă de idei, aceeași lipsă de măsură! Am suportat să fiu personal injuriat și calomniat – nu m-a deranjat!, dar nu pot pune acest site la dispoziția celor care înjură orice, pe oricine, care nu au nimic sfînt, nu respectă nimic decât propria lor inconsistență guralivă. Internetul trebuie să fie ferit și protejat, să nu devină spațiul în care poți face să răsune oricât de tare golul din sufletul tău, din mintea ta. Pentru așa ceva este bună și o tobă de tinichea!

 

3. Site-ul meu are o secțiune intitulată Textele altora. Am pus-o și o pun în continuare la dispoziția comentatorilor capabili și dispuși să întocmească texte de sine stătătoare, cu cap și coadă. Selectarea textelor o voi face după criteriul enunțat mai sus: respect pentru Dumnezeu și pentru bunul simț!

 

4. Studiez posibilitatea tehnică de a alcătui un grup de persoane care deja s-au exprimat prin comentarii cum se cade pe acest site, în grija cărora să las selecția comentariilor care să apară în viitor pe site. Îi rog pe cei care se oferă să se angajeze la acest serviciu voluntar să-mi comunice această intenție pe adresa mea de Email. Până atunci, comentariile se suspendă. Îmi arog acest drept, ca liniștea și tihna zilelor de Crăciun să nu mi le strice lipsa de măsură și ne-săbuința unor comentarii descalificante pentru autor, dar și pentru suportul mediatic. Din fericire, este vorba de numai câteva persoane, mereu aceleași, fără niciun Dumnezeu!

Repet: cine crede că are de spus ceva foarte important și foarte adevărat și nu va mai încăpea pe acest site, să facă efortul de a deschide un site propriu. O mulțime de comentarii m-au făcut în ultima vreme să mă simt „căpușat”! Îmi cer iertare de la cei ale căror comentarii mi-au bucurat deseori sufletul! În curând comentariile dumnealor vor reveni pe site. Lor în primul rând, dar și celorlalți, vizitatori  și comentatori, tuturor deci,

 

CRĂCIUN FERICIT!

                                                                                                          Ion  Coja