ANDREI COLER bolșevicul criminal intrat sub protecția guvernului guvernului american

2013-04-13T09:16:57+03:0013 aprilie 2013|Amestecate|
cotidianul
Sâmbãtã, 13 aprilie 2013, 07:32

Eur: 4.3960 ▲ |  Usd: 3.3673 ▲

Dreptate
IICCMER investighează 35 de persoane suspectate că au comis crime în timpul regimului comunist
IICCMER investighează 35 de persoane suspectate că au comis crime în timpul regimului comunist
Bucureşti, 11 aprilie 2013 – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a declanșat procedura de investigații specifică în cazul a 35 de persoane care au deținut funcții de conducere în aparatul represiv şi care sunt suspectate de comiterea unor crime politice în timpul regimului comunist.
În urma cercetărilor desfășurate în ultima perioadă, IICCMER a identificat numeroase fapte cu posibile consecințe de natură penală comise de 35 de angajați ai Direcției Generale a Penitenciarelor în urma exercitării funcțiilor în perioada 1950-1964.
Există indicii temeinice cu privire la săvârșirea de către persoanele identificate a unor grave infracțiuni în penitenciarele ori lagărele și coloniile unde aceștia activau. În aceste cazuri, faptele celor 35 de persoane întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de omor deosebit de grav sau genocid.
Persoanele investigate au vârste cuprinse între 81 și 99 de ani și locuiesc pe teritoriul României.Totodată, IICCMER a intrat în posesia datelor de identificare, a numelor și adreselor exacte ale persoanelor în cauză.
În funcție de probele care vor ieși la iveală în cursul investigațiilor, cercetările privind prezumtivii făptași din sistemul carceral românesc din perioada comunistă se vor extinde și asupra altor persoane care au deținut funcții de răspundere în aparatul represiv.
În momentul finalizării investigațiilor, IICCMER va notifica organele de cercetare penală, urmând să transmită Ministerului Public toate datele și probele rezultate în urma cercetărilor.
În ultimele luni ne-am concentrat eforturile pentru identificarea torționarilor din sistemul penitenciar comunist. În acest sens, am demarat procedura de investigații pentru 35 de persoane pe numele cărora există indicii că au comis fapte de omor. În săptămânile următoare, ne vom adresa Parchetului cu solicitarea de începere a urmăririi penale.” a afirmat Andrei Muraru, Președinte executiv al IICCMER.
Potrivit cadrului legal de funcționare, IICCMER este abilitat să efectueze investigaţii științifice cu privire la crimele, abuzurile şi încălcările drepturilor omului pe întreaga durată a regimului comunist şi să sesizeze organele în drept.
***
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este un organism guvernamental care studiază, documentează și susţine conștientizarea publică a istoriei comunismului în România, prin proiecte de cercetare, educaţionale, editoriale și muzeale. Activitatea IICCMER analizează natura, scopul şi efectele totalitarismului din România în perioada 1945-1989, dar şi memoria acestui regim în exilul românesc şi în perioada postcomunistă.
Institutul coordonează câteva proiecte unice în ţară în acest domeniu, cum ar fi: șantiere arheologice de descoperire a victimelor Securităţii; Muzeul Memorial Râmnicu Sărat – fost penitenciar pentru deţinuţi politici; singura Universitate internaţională de Vară din România pentru studierea istoriei comunismului; primul manual de istorie a comunismuluiFototeca – cea mai mare bază de date online gratuită cu fotografii din timpul comunismului; primul master academic dedicat studiului istoriei comunismului;arhiva exilului românesc; proiecte mediatice de filme documentare.
IICCMER a devenit în timp un centru prestigios de cercetare la nivel european, prin intermediul căruia România își explorează, conștientizează și asumă trecutul comunist, își clarifică rolul în istoria europeană a secolului XX și promovează valorile democraţiei în societatea modernă.
Accesări: 2138
Publicat Vineri, 12 aprilie 2013
Garsoniere in RATE
In ansamblu rezidential langa Padurea Baneasa. Preturi de la 46.800 euro NEGOCIABILE. Rate la dezvoltator! Click pentru detalii
mail  print  Yahoo!  twitter  Facebook
Voteaza articolul
[DA]
[NU]
+10
24 Voturi
MFN 1983 si viitorul
03:12:03, 13 Apr 2013 32
MFN in 1983 si viitorul Romaniei pina si dupa 1989, legat de tortionarul romanilor Stefan Coler, colonel de securitate, sau cum se scrie adevarata istorie. Cautati articolul scris de Serban Andronescu. Mircea Malita a fost implicat in aceasta poveste fiind ambasador in US 82-84 „După depoziţia orală a guvernatorului Shapp, volumul expune declaraţia lui scrisă, o reiterare pe larg, pe mai multe pagini, a datelor de mai sus; copii în engleză de pe refuzurile primite de familia Coler; scrisorile în engleză ale familiei Coler către Congres; apoi depoziţiile în faţa aceluiaşi sub-comitet ale lui Richard şi Lumi Shapp. Celelalte pagini ale volumului cuprind zeci de declaraţii ale altor persoane, unele favorabile acordării statutului MFN, altele cerând anularea lui. Fapt este că guvernul american a reînnoit României statutul MFN. Cum am mai spus în altă parte, lovitura de teatru a venit când preşedintele Ceauşescu a refuzat, el, statutul pe de-a întregul când a constatat că prevederile lui sunt împovărătoare tocmai în domeniile unde România avea nevoie de ajutor, apoi a cerut românilor să facă un nou efort de a achita toate datoriile externe ale României.” Si asa a inceput perioada de mizerie in Romania 1982-1989. Si apoi distrugerile ulterioare de 23 de ani.
ContraPro
+1
diaspora romana anticomun
02:50:28, 13 Apr 2013 31
B.I.R.E. (Paris) nr. 774 din 1 apr. 1983: „Aflând de protestul trimis de Asociaţia Deţinuţilor Politici din România, dl. Vlad Stolojan (soţul scriitoarei Sanda Stolojan) certifică informaţiile despre Andrei Coler. „Felicit ADPR-ul, ne scrie d-sa, şi mă asociez acestui demers. L-am avut pe colonelul Coler comandant la închisoarea Aiud şi ştiu personal câte crime împotriva umanităţii are pe conştiinţă, ca de altfel şi coloneii Dulgheru, Albon şi Zeller cu care am făcut cunoştinţă la Canal. Din păcate, cred că demersul nu va avea urmări întrucât Andrei Coler este de pe acum în USA, un paşnic, prosper, civilizat cetăţean american”. CUVÂNTUL ROMÂNESC (Hamilton, Canada) din sept. 1982: „în faţa Camerei Reprezentanţilor (din Congresul american) a apărut dl. Milton Shapp, fostul guvernator al statului Pennsylvania. (…) Fiul său, Richard, s-a căsătorit cu Lumy Coler, emigrantă din România în Israel. Tatăl acesteia, fost într-un post de conducere în partidul comunist român, Leonte Răutu, este un fost luptător în războiul civil din Spania, actualmente scriitor şi poet în idiş. Fratelui acestuia, Andrei Coler şi soţiei lui, Elena Răutu-Coler, li se refuză emigrarea. Pentru plecarea lor din România au intervenit vice-preşedintele George Bush, fostul secretar de stat, Al. Haig, consilierul adjunct pentru securitatea naţională, Philip Hughes, subsecretarul de stat Scanlon şi ambasadorul american la Bucureşti, David Funderburk”.
ContraPro
0
criminalul de la Aiud
02:44:59, 13 Apr 2013 30
B.I.R.E. (Paris) nr. 774 din 1 apr. 1983: „Executând cu zel odioasa sa meserie, el (col. Andrei Coler) a chinuit şi a adus până în pragul morţii mii de fiinţe omeneşti a căror singură vină era aceea de a se fi opus marxismului. Slujitor devotat al puterii comuniste, Andrei Coler s-a făcut vinovat de cele mai grave crime împotriva umanităţii; Cu siguranţă că dacă mâine s-ar deschide procesul torturilor şi omorurilor făcute de comunişti în România, colonelul de securitate Coler ar fi condamnat la cea mai gravă pedeapsă pe care oamenii o pot pronunţa împotriva unui semen de-al lor, căci iertarea unui asemenea criminal nu stă în puterea lor. Persoanele care au cunoştinţă de activitatea lui A. Coler sunt rugate să contacteze pe dl. Radu Câmpeanu, 117 rue de Reuilly, 75012 Paris”. Pentru lămurirea cititorului trebuie arătat că Andrei Coler, colonel de securitate, fost director al închisorii Aiud, a fost în Ministerul de Interne unul din colaboratorii coloneilor torţionari Zeller şi Dulgheru (numele ultimului la naştere era Dulberger) şi unul din asistenţii generalului sovietic Alexandru Nikolski (numele la naştere, Boris Grunberg) despre care s-a spus că, împreună cu Ana Pauker, a pus la punct şi aplicat planul demenţial de „reeducare” în câteva închisori, printre care cele de la Piteşti şi Aiud. Conform acestui plan, deţinuţii politici erau supuşi unor torturi bestiale, erau bătuţi în aşa hal şi înfometaţi în aşa grad încât deveneau literalmente epave omeneşti, pierdeau orice urmă de umanitate, pierdeau mai ales ceea ce Ana Pauker numea „ideile fasciste”, li se dădea să mănânce excremente şi să bea urină, erau obligaţi să ia parte la slujbe „religioase” în cursul căror îl batjocoreau pe Iisus Christos. Unii au ajuns să-şi bată şi să-şi tortureze colegii de detenţie cu aceeaşi ură subumană cu care fuseseră bătuţi şi torturaţi ei înşişi.
ContraPro
-4
Dreptate pana la capat
23:06:52, 12 Apr 2013 29
Pana la capatul bombeului ,desigur ! O sa avem dreptate pe paine …daca vom avea paine.
ContraPro
-1
gelu
20:01:03, 12 Apr 2013 28
Multi dintre criminalii din perioada 1945-1964, acei care mai traiesc, trebuiesc cautati in Israel deoarece dupa epurarea organelor de Securitate si a activului de partid, de criminalii securisti ce aveau origine evr..e…i..a..sca, de catre Ceausescu aproximativ 500 de angajati ce au detinut functii de decizie si conducere din fruntea acestei institutii criminale, a Securitatii, au emigrat in aceasta tara, tara unde au continuat sa primeasca pensii foarte grase platite de statul roman. Cei care mai traiesc primesc si astazi pensiile grase platite din banii bugetului de stat al Romaniei.
ContraPro
+5

Comentarii
Traiasca demagogia !
00:29:09, 12 Apr 2013 7
Pana in 1964 s-au comis crime si s-a facut puscarie politica . Din 1964 Romania nu a mai avut detinuti politici . Se mai faceau intimidari prin chemari la Secu , retineri de 24 ore ,poate pe unii ii mai si bateau cand dadeau de niste ,,lucratori” mai zelosi ,dar nu mai era nimeni arestat . Probabil ca intr-un viitor nu prea indepartat ,cand lumea se va lamuri ca sistemul capitalist este un sistem demagocic ,creat ptr hoti si escroci si care isi bate joc de omul care munceste , Ceausescu va fi declarat sfant ca si Tarul Rusiei impuscat cu intreaga familie in 1917…..[Markus]
ContraPro
+22
???
00:03:09, 12 Apr 2013 6
Ce??? Dupa 23 de ani? De exemplu, bunicul meu matern, care a facut inchisoare politica in anii ’50, a murit acum 15 ani… Bunica mea paterna a facut si ea pusacrie politica atunci. A murit acum 28 de ani! E mult, mult prea tarziu pentru ei! Si pentru miii de oameni in aceeasi situatie. Pana acum tortionarii si-au incasat pensiile uriase, platite de noi, vreme de zeci de ani. Ati fost la Sighet? Ati vazut ce salarii aveau tortionarii? Va imaginati cu cati bani au fost rasplatiti de statul roman pentru ceea ce au facut??? Acum vor sa faca dreptate? Asta e sfidare!
ContraPro
+11
S E R B A N@1
23:46:19, 11 Apr 2013 5
@1::: Mascarada la care a fost supusa Romania a fost absurda si a reprezentat una dintre primele ocari oferite de Basescu Romanilor. Tocmai puiul de vipera stalinista, Vladimir fiul lui Leonid Tismaneanu a fost „delegat” sa condamne public comunismul. A semanat cu o sceneta ce-ar fi putut fi imaginata de catre Dante Alighieri : diavolul , cu crucea in mana si biblia la subrat , tine lectii de crestinism in gradina paradisului !! Cam asa am peceput aceasta „demascare” a comunismului , facuta de tarcovnicul activist UTC V.Tismaneanu. Altfel , un „bun ” roman. Bun-de-tot !! De aceeasi speta cu Ion Mihai Pacepa. Rusinea aceasta cu (?!?!) eu nu am uitat-o. Si nici nu o voi uita. Si sper ca intr-o zi aceasta rusine si ocara sa fie lamurita. Iar lui Tismaneanu sa-i dam noi,poporul alte rasplati. Nu materiale. Pe alea i le-a dat Basescu. Sute de mii de dolari si alte privilegii. Nu de la el , evident. A fost foarte darnic , dar pe banii nostri !!
ContraPro
+28
abc
23:36:25, 11 Apr 2013 4
Succes, desi este deja foarte tarziu…Intarzierea indica si intarzierea intregii societatii fata de intelegerea gravitatii traumatismului ireversibil comis de comunisti. Ne rugalm ca adevarul sa iasa la suprafata si criminalii sa ceara iertare apartinatorilor victimelor lor. Nihilismul trebuie sa isi primeasca pedeapsa binemeritata si indelung eludata.
ContraPro
+11
S E R B A N
23:27:47, 11 Apr 2013 3
Sper sa traiesc ziua in care vor puse sub acuzare toate crimele,toate tradarile si toate nenorocirile pe care Traian Basescu si regimul sau anti-romanesc le-au facut nestingheriti, dar sub obladuirea Merkelilor si Gitensteinilor !!
ContraPro
+25

Comentarii
gelu
23:26:57, 11 Apr 2013 2
Cu procurorii lui Basescu numiti intr-o veselie de Pontboc la DNA, PARCHET, DIICOT si MJ toata actiunea o sa se sfarseasca cu un mare fas. Kovesi a ingropat ea dosarele Revolutiei asa ca va ingropa si aceasta investigatie.
ContraPro
+14
Puchenii Mici, PH
23:19:25, 11 Apr 2013 1
Daca institutul vaneaza cu adevarat criminali comunisti, recomand sa faca o ancheta si in istoricul clanului Tiskanensky, Leonte, tortionar dovedit, ea, o admiratoare fanatica a Annei Pauker, si progenitura, un stalinist sinistru infiltrat de mafia sionista in buricul americii. Sa fie dreptate, dar cu Vladimir Tismaneanu la bulau.

 1 2 3 4 5 6 7 

2000

1 2 3 4 5 6 7 

2000
Sunt de acord cu termenii si conditiile Cotidianul.ro:Cotidianul.ro militeaza pentru exprimare civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.

5 Comments

 1. gheorghe 16 aprilie 2013 la 11:00 am - Raspunde

  frumos discurs ai d-le MARAMARA.
  Ce spuneti de evenimentul 9/11 care este incriminat chiar de inalti demnitari din securitate,armata, elite ingineresti,etc.ale statului american cu dovezi clare ca a fost orchestrat si condus de mossad cu acordul si sprijinul direct al guvernului USA.
  Ieri a fost sceneta cu exploziile de la maratonul din Boston de care americanii in majoritate (peste 75% chiar etnici evrei) vor crede ca a fost o regie similara cu cea din 9/11.
  Va intreb direct si astept un raspuns direct deoarece vad ca aveti o puternica incredere in principiile americane: cum credeti ca pot fi rezolvate aceste crime pentru a se atenua puternica nesiguranta care a patruns in sufletele americanilor?

 2. vania 14 aprilie 2013 la 3:37 pm - Raspunde

  de ce va amagiti singuri,voi credeti ca persoanele cu adevarat vinovate o sa primeasca pedeapsa legii ,cum se poate ridica asa o discutie cand in tara noastra comanda unii dintre cei mai vechi securisti si urmasii lor,unica pedeapsa care o pot primi e de la Dumnezeu si asta vine intotdeauna la momentul oportun.unii deja au primit.o iar altii urmeaza la rand.nu.s decat niste creiere spalate fara speranta,ei cred ca daca au cateva milioane ascunse si fac tot felul lucruri josnice si mici,au lumea la picioare si se simt fericiti,cat sant de naivi,traiesc o viata intreaga sa faca rau sa bage intrigi si sa sminteasca pe cei slabi de inger,mare satisfactie trebuie sa ai sa fii cainele si sageata altora,fara un strop de valoare morala si de bunatate,a da stai cu cat esti mai fara constiinta si cu cat esti mai tare de caracter si mai dur,mai profesionist,esti si mai apreciat si primesti mai multe vorbe bune,recompense,favoruri ,concesiuni si mangaieri pe crestet,precum un catelus ascutator care executa bine ordinele.vai si amar de viata asta a securistilor.

 3. george marmara 14 aprilie 2013 la 3:10 am - Raspunde

  persoanele care posed dovezi materiale autentice sa notifice imediat congresul usa.gm

 4. george marmara 14 aprilie 2013 la 3:07 am - Raspunde

  cei care au mintit autoritatile americane de emigrare deasemenea trebuiesc adusi in fata justitiei.legile usa pedepsesc aspru pe cei vinovati de crime impotriva umanitatii.este extrem de important ca toate acuzatiile sa fie bazate pe probe materiale de netagaduit.un asasin odios care in tara sa de nastere a comis crime nu poate deveni cetatean american.gm

 5. george marmara 14 aprilie 2013 la 3:01 am - Raspunde

  criminalii trebuiesc adusi in fata justitiei este de neconceput ca o crima sa ramana nepedepsita.gm

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top