Acelasi limbaj anti si aceleasi minciuni. Cine crezi tu ca au
platit contingentul de vreo 9000 de soldati secui, maghiari si polonezi care au participat la Batalia de la Vaslui ? Cuine l-a finantat pe Mihai, ai idee cati romani erau in Batalia de la Guruslau ? Daca nu stii afla ca banii, direct sau indirect, au venit de la Vatican . Citesti istoria printre randuri si preiei ce-ti convine, apoi arunci aceleasi clisee rasuflate, chipurile patriotice, in realitate proruse. Daca nu era razboiul Crimeii nu mai aveai Romania Mica, crezi ca Rusia pravoslavnica si ortodoxa murea de grija mujiciilor ortodocsi romani, bulgari, sarbi si greci? Rusia era interesata numai de Constantinopol. Capitulatiile din 1740 iti spun ceva? Afla ca erau o recunostere internationala a granitelor Moldovei, vasala a otomanilor pana la Bug si insusite si de Rusia sub protectoratul Frantei. Da Franta protectoarea catolicilor care a considerat sa-i protejeze si pe ortodocsii in Imperiul otoman.Ai auzit bine? La 1740 cand Rusia pravoslavnica si ortodoxa avea alte preocupari: sa-si faca un imperiu, sa-si ocupe vecinii. Pana la moartea, destul de slabului, Ludovic al XV-lea acest tratat a fost respectat de Rusia. Abia la moartea lui Ludovic prin Kuciuk Kainargi rusii vor incalca Capitulatia din 1740 si vor incepe ocuparea Moldovei de la Bug spre Prut.
De ce crezi ca Churchill scria in Memoriile sale ca ” romanii nu vor sa-si cunoasca istoria”? Iti spun eu pentru ca si-ar da seama cine le este prieten si cine nu. Vad ca preferi un inamic traditional, odios, parsiv care flutura flamura ortodoxiei pravoslavnice in locul celor care au ajutat si au sprijinit cu adevarat Romania si romanii.
Ar fi timpul sa nu mai confuzi otomanii cu turcii, dinastia otomana a fost precum a mamelucilor din Egipt sau India, daca intelegi ce vreau sa spun.
Apoi mai faci o gresala cand afirmi iudeo masonii, sa recapitulam Iudeea avea 2 triburi de evrei la moartea lui Solomon in timp ce Israelul avea 10, apoi religia noastra este iudeocrestina pentru ca Isus a provaduit in Iudeea iar primii discipoli, apostolii si primii crestini erau iudei. Corect ar trebui sa spui israelianomasonii si nu iudeomasonii, evreii care sunt in spatele masonilor nu au nicio treaba cu iudeii ci cu israelienii.
P.S Sarbii au cazut sub otomani nu datorita Occidentului ci modului arogant si tampit cu care i-au tratat pe bulgari si pe greci ca sa nu mai vorbesc ca in loc la Rovine sa intoarca armele si sa lupte alaturi de fratii lor in credinta au luptat alaturi de pagani. Asta da solidaritate ortodoxa.
P.S.S Inaintea Bataliei de la Nicopole Sigismund de Luxemburg prin intermediul lui Mircea cel Batran a facut un apel catre sarbi sa treaca de partea cruciatilor, dar acestia l-au refuzat. Sarbii au preferat sa lupte alaturi de Baiazid impotriva romanilor, cruciatilor si a mongolilor. De ce ? Pentru ca pe noi ne urau intrucat ii sprijiniseram pe tarii bulgari, pe cruciati ii urau ca erau catolici iar de Tamerlan habar nu aveau.
Aici ne diferentiem noi fata de sarbi, rusi ori bulgari. Noi am luptat intotdeauna de partea Europei si pentru Europa crestina, noi facem parte din Europa.