calin.kasper@gmail.com92.211.106.221

Pe acest blog au aparut deseori critici aspre la adresa presedintelui Johannis. Cat de indreptatite au fost, nu mi-am dat seama, fiindca nu am avut posibilitatea sa verific veridicitatea acelor informatii. Cred insa ca se cuvine ca sa-l laudam pe presedinte, daca prin ceea ce face o merita.
De curand majoritatea parlamentarilor, care par a fi dat mana cu infractorii, au introdus o lege sau un amendament la o lege, prin care dadeau posibilitatea celor condamnati cu suspendare, ca sa poata ocupa in continuare functiile publice pe care le ocupau inainte (Primari, prefecti, ect). Ajunsa la presedinte, aceasta lege-anomalie, a fost retrimisa inapoi la Parlament, pentru modificare. Parlamentul si-a scos pieptul inainte si a votat legea nemodificata si a trimis-o din nou la presedinte, care de data asta nu mai putea s-o trimita din nou la Parlament, ci ar fi fost nevoit s-o ratifice. Johannis insa a trimis-o la curtea constitutionala, pentru examinarea constitutionalitatii sale.
Fiindca din punct de vedere moral nu este nici o diferenta intre o pedeapsa cu executare si una cu suspendare, gestul presedintelui a fost unul logic, corect si de bun simt.

Iar Curtea Constitutionala a dat dreptate presedintelui, printr-o decizie in unanimitate, ca acea magarie pe care voia s-o legifereze parlamentul este neconstitutionala.
Ma bucura nespus faptul ca Romania incepe sa devina o tara normala.