D.D. Rujan
lun., 20 dec., 21:19 (acum 2 zile)
către eu, IANCU, veronica

Inca un TUN European al Marilor Puteri de transformare a Romaniei
in groapa de gunoi a Europei !!

Stop Waste” este Asociaţia înfiinţată de procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Teodor Niţă, un Om strasnic ; este cel care investighează dosarele cu privire la importul ilegal de deşeuri în România. Alături de procurorul Teodor Niţă s-au aflat la lansarea Asociaţiei şi Marian Borondel (membru Fondator), comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Dan Georgescu (membru fondator), directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Căilor Navigabile S.A, Eugen Dinescu (cenzor), întreprinzător privat şi Costel Drăghici, antreprenor.
Procurorul Niţă a ţinut să precizeze încă de la început că activitatea sa în această asociaţie nu are nicio legătură cu statutul său profesional şi activitatea din cadrul parchetului.
„Vreu să trag un semnal de alarmă asupra fenomenului grav al poluării în România care ne va pune în situaţia de a deveni o pubelă naţională”, a spus Teodor Niţă. Problema deşeurilor în România a început după anul 2016, cînd China a oprit posibilitatea de a ajunge gunoaie pe teritoriul său. Atunci, exportatorii au căutat alte „pieţe”, aşa a ajuns România devenita raiul deşeurilor.
„Legislaţia trebuie modificată, trebuie să ducă la recâştigarea demnităţii României.
Deşeurile sunt afaceri de anvergură care depăşesc, pe alocuri, „afacerile cu droguri”, a mai spus Niţă. Caci tot niste „droguri”sunt…
Asociaţia sa va milita, printre altele, pentru modificarea legislaţiei de mediu, oprirea defrişărilor şi pentru dotarea Gărzii Naţionale de Mediu cu echipamente care să-i permită să-şi atingă scopul.
„Noi ne propunem să îi „evidenţiem” pe cei care nu ne vor sănătoşi, pe cei care pun mai presus jocurile financiare faţă de sănătatea românilor! Sunt cei mai periculosi raufacatori si dusmani ai sanatatii nationale !!
Oare cei care importă deşeurile, nu le exportă ar accepta macar o sacoşă, nu mai mult, din conţinutul unui astfel de container să o ţină în casa dumnealor?! Mă îndoiesc!
… Noi, Romanii si Guvernul Roman de ce să acceptăm un astfel de sprijin… EUROPEAN al al Occidentului ? De ce , fara rusine … ne sunt bagate pe gat de infractori – falsi reprezentanti oficiali – care manipuleaza milioane de tone de gunoi adunate din bogatele tari ale Europei si rasturnate pe blat la noi în ţară?”, se întreabă Teodor Niţă .