Slavă Domnului: Copiii de la Rășinari sunt în viață! Dar ceilalți?

 

 

Vești bune: Copiii de la Rășinari, înfiați în Canada pe „filiera Johannis” și despre care nu se mai știa nimic, sunt în viață!

 

Mă aștept ca în zilele următoare Johannis să scoată acest as din mânecă: copiii de la Rășinari! Să ne pomenim, eventual în toiul confruntării publice cu Victor Ponta, că apar în lumina reflectoarelor cei trei copii Iliuț sau măcar unul dintre ei, ca să dovedească că nu au ajuns niciunul într-o bancă de organe.

 

Suspiciunea că nu mai trăiesc cei trei copii plutește deasupra capului lui Johannis de mai bine de 20 de ani, iar acesta nu a făcut mai nimic ca s-o infirme! O va face, se pare, pe ultima sută de metri! Aceasta să fie lovitura de teatru pe care o pregătește echipa lui Johannis?

 

Aflarea adevărului despre aceste înfieri m-a interesat și pe mine. La început din motive impersonale, din principiu, considerând că o asemenea îndeletnicire este degradantă și nu este admisibil să facă parte din biografia, din palmaresul unui personaj politic important! Al unui prezidențiabil! Al unui om de onoare și respectabil!

După ce am adâncit subiectul, am descoperit însă, ca-ntr-o telenovelă, că acei trei copii din Rășinari îmi sunt nepoți!!!… Ceva mai de departe, dar nepoți. Părinții mamei mele erau, amândoi, din Rășinari, din familiile Licoi și Florea. Iar printre familiile cu care se înrudeau auzisem în copilăria mea și de familia Iliuț… Așadar, nu că aș avea eu ceva cu Johannis!…

 

Nu mai lungesc vorba, suntem în pragul alegerilor, așa că depun concluziile mele:

 

  1. Faptul că trăiesc, că sunt în viață copiii înfiați din Rășinari, nu schimbă cu nimic vinovăția lui Johannis!

 

  1. În aprecierea corectă a situației trebuie pornit de la numărul înfierilor intermediate de soții Johannis. Căci nu este vorba numai de patru copii, ci de peste 20 de înfieri! Au mai fost numai de la Cisnădie 5(cinci) copii comercializați de Johannis. Mai trebuie introdusă în penibila ecuație și soacra lui Johannis, care se îngrijea de copiii luați de la mamele lor, până ce se perfectau actele, până se găseau părinții doritori etc. Un întreg mecanism pus la punct cu exactitatea lucrului bine făcut, făcut nemțește!

 

  1. Detaliile acestei povești sordide s-ar fi cuvenit să le aflăm în urma unei anchete serioase, a organelor abilitate! Constatăm însă că acestea nu s-au mișcat deloc! Eu însumi am depus o plângere la DNA, în urmă cu o jumătate de an, înainte ca Johannis să ajungă prezidențiabil, și nu mi s-a dat niciun răspuns!… De ce a fost lăsat în pace Johannis și nimeni nu l-a deranjat cu o anchetă pe această temă? Simplu: pentru că mai sunt implicați în asemenea înfieri pe scară rulantă și alte persoane, persoane importante din clasa politică, aparținând tuturor partidelor din opoziție sau din „arcul” guvenamental! Despre un asemenea fost ministru al justiției presa a avansat acuzația că a mijlocit peste o sută de înfieri… Nu e de imaginat că a făcut-o, ca mine, fără niciun interes material, numai de dragul prieteniei. Căci am mijlocit și eu o înfiere, pentru un medic din Stuttgart, prieten din copilărie: Anton V. Am intervenit la guvern pentru urgentarea actelor! Copilul a așteptat un an de zile, ca să fie toate cerințele legii îndeplinite!…

 

  1. Care este deci vina lui Johannis?

 

  1. Principala vină este numărul mare de înfieri, circa douăzeci, care denotă că Johannis a avut un interes material serios în aceste înfieri. Nu din meditații și-a cumpărat omul cele șase case, ci din sumele primite ilegal pentru înfieri. Din informațiile care au circulat în acei ani, un copil putea să coste chiar și 50.000 de mărci. Evident, banii dați de părinții înfietori nu au ajuns toți la Johannis!

 

  1. Faptul de a te pricopsi de pe urma acestui comerț, de pe urma acestor „achiziții cu bucata”, este inadmisibil pentru o persoană cu o poziție social-profesională onorabilă! Este descalificant să faci din asta o industrie, o preocupare a întregii familii… Statutul moral al dascălului, al profesorului, nu admite asemenea practici. Johannis a dezonorat imaginea profesorului de pe orice meridian, nu numai din România! Pentru ce a făcut Johannis în acea perioadă merita o sancțiune severă. În primul rând din partea colegilor profesori, a Inspectoratului școlar! Evident, și din partea justiției, a legii penale! Pentru un samsar de copii, nici vorbă nu mai putea fi de o carieră politică!

 

  1. Din păcate, negoțul la care s-a pretat colegul nostru nu era cu putință fără încălcări grave ale legii și fără complicitatea unei veritabile rețele de infractori, infractori de lux, procurori și judecători, care au tolerat ori au comis ei înșiși o mulțime de ilegalități. Cea mai simplu de dovedit este cea de care am vorbit mai sus: legea nu permitea să se dea străinilor spre înfiere copii sub un an! Cu asemenea complici, printre care îl număr și pe Băsescu, este de înțeles că Johannis s-a simțit protejat și chiar a fost protejat! Nu cred că mai avea nevoie și de protecția de la Berlin a doamnei nu știu care!…

 

  1. Îi reproșez lui Johannis mai ales lipsa de omenie! Nu s-a interesat absolut deloc de soarta acestor copii! A mizat, mizerabilul, pe faptul că orice femeie, pusă în situația de a-și abandona copilul, preferă ca despre acest moment al vieții ei să nu i se mai amintească! Să nu se facă un caz public! Ghinionul lui Johannis și al rețelei sale de samsari de copii a fost bunica fraților Iliuț din Rășinari, care nu se afla în poziția de a lăsa uitării înfierea nepoților! Ba dimpotrivă, a acceptat înfierea numai pentru că i s-au dat toate asigurările că își va revedea nepoții „la tot anul” – ca s-o citez cu această sintagmă arhaică! Iar când a descoperit că a fost înșelată, n-a mai avut odihnă de grija nepoților!

Am mai spus-o: MARIA ILIUȚ din Rășinari a avut, ca bunică, un comportament eroic, exemplar, de o demnitate care merită să capete valoare de simbol. Pentru mine, ea face parte din patrimoniul nostru spiritual cel mai de preț! Oricât de mare va fi fost disprețul ce i l-au arătat soții Johannis!

 

  1. Mă bucur din toată inima că acei nepoți ai bătrânei Iliuț sunt în viață! Slavă Domnului!… Dar ce garanție avem că aceeași soartă au avut-o și ceilalți copii, douăzeci la număr, despre care nu știm nimic, decât să au fost „plasați” în Occident pe filiera Johannis!

 

  1. Minciunile pe care Johannis a fost nevoit să le spună sporesc vinovăția sa. Sancțiunea pe care i-o vor da cei care duminică nu vor vota sau nu vor mai vota cu Johannis nu mi se pare suficientă!

E cazul să se aplice legea penală și statutul cadrelor didactice.

 

Dixi et salvavi animam meam…

 

 

Ion Coja

 

10 noiembrie 2014