SE PARE CA NU SUNT BANI NICI DE PENSII NICI DE SALARII NICI DE PRUNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:
DAR PENTRU MEMORIALUL HOLOCAUSTULUI DIN ROMANIA, S-A ORDONAT DINAFARA SA FIE, CACI TREBUIE IMORTALIZAT.
SAU POATE N-ATI CITIT DETALIILE ASUPRA IMPORTANTEI ZILEI DE AZI?
INFORMATI PE TOTI ROMANII, CACI E FOARTE IMPORTANT, inclusiv pe salariatii si pensionarii cu pensii de genocid – ordonate de EU(ADICA „DINAFARA”): CACI
MONUMENTUL A COSTAT 17 MILIOANE LEI, BANI PLATITI DE MINISTERUL CULTURII.
DIN BUZUNARUL CUI?
AL MURIBUNZILOR DE FOAME DIN ROMANIA?
OARE NU TREBUIA INTAI SA IASA TARA DIN CRIZA ASTA DESTRUCTIVA, ATROCE!!! SI ABEA MAI APOI DISCUTATE MONUMENTELE DE MILIOANE DE LEI? PRECUM SI CIFRELE ADEVARATE, ADICA DEMONSTRABILE PE BAZE STIINTIFICE?
DETALII PRETIOASE:
„Pe o suprafață de 2.894 mp din domeniul public al Capitalei, au fost ridicate cinci construcții: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Țiganilor și Coloana. Inițiativa realizării monumentului a aparținut Ministerului Culturii și Cultelor, ca urmare a recomandărilor Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului în România și a consultărilor cu reprezentanți ai Federației Comunităților Evreiești din România, ai Comisiei Wiesel și ai supraviețuitorilor Holocaustului. Monumentul a costat 17 milioane lei, bani plătiți de Ministerul Culturii”.
http://www.romaniatv.net/ziua-…
Ziua Holocaustului, comemorată pe 9 octombrie în România
Publicat: (acum 14 min) // Actualizat: (acum 14 min) // Sursa: romaniatv.net
Autor: Filip Stan
România comemorează pe 9 octombrie Ziua Holocaustului în România, începând din 2004, când a fost instituită de guvern la la propunerea Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului în România, condusă de laureatul premiului Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, și a Federației Comunităților Evreiești din România.
Foto: istoriaincomoda.wordpress.com
La data de 9 octombrie 1941, a început deportarea forțată a populației evreiești din Basarabia și Bucovina, în Transnistria, aminteşte Agerpres într-un documentar.
Din întreaga Bucovină au fost deportați în Transnistria 91.845 de evrei, peste 22.000 provenind numai din Bucovina de Sud. În ziua de 6 octombrie, în gările și la sinagogile din Rădăuți, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului au fost dezvelite plăci comemorative, iar rabinul Rafael Shaffer, prim-cantorul Iosif Adler, împreună cu Aurel Iovițu și alți membri ai F.C.E.R și C.E. București au ținut ceremonii religioase mozaice.
În 2009, la 8 octombrie, a fost inaugurat Memorialul Holocaustului din România, un ansamblu sculptural realizat de artistul Peter Jacobi, în prezența președintelui Traian Băsescu, dar și a numeroși reprezentanți ai comunității evreiești.
Pe o suprafață de 2.894 mp din domeniul public al Capitalei, au fost ridicate cinci construcții: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Țiganilor și Coloana. Inițiativa realizării monumentului a aparținut Ministerului Culturii și Cultelor, ca urmare a recomandărilor Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului în România și a consultărilor cu reprezentanți ai Federației Comunităților Evreiești din România, ai Comisiei Wiesel și ai supraviețuitorilor Holocaustului. Monumentul a costat 17 milioane lei, bani plătiți de Ministerul Culturii. La ceremonie, al cărei amfitrion a fost actrița Maia Morgenstern, au vorbit marele rabin Menachen Hacohen, primul rabin Shlomo Sorin Rosen, precum și președintele Traian Băsescu.
Mesaj de la Ministerul de Externe
MAE aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România și din întreaga lume și își exprimă solidaritatea cu supraviețuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu prilejul Zilei naționale a comemorării victimelor Holocaustului.
„MAE reiterează faptul că promovarea diversității, a respectului pentru egalitatea cetățenilor în raport cu ceilalți în ceea ce privește drepturile, libertățile fundamentale și obligațiile reprezintă principii esențiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice. Înțelegerea și respectul sunt cu atât mai importante cu cât astăzi pot fi remarcate noi manifestări de antisemitism, apărute, din păcate, în numeroase state”, precizează duminică MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.
În acest context, se precizează în comunicat, MAE își reafirmă hotărârea de a contribui, în continuare, prin mijloacele aflate la îndemâna diplomației, la întărirea instrumentelor legislative și instituționale apte să prevină și să sancționeze antisemitismul, precum și oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială și intoleranță.
„MAE subliniază eforturile semnificative pe care România le-a realizat în decursul ultimilor ani în ceea ce privește asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului și a antisemitismului și salută, de asemenea, progresele realizate în ultima perioadă în plan academic, precum și dezvoltarea a numeroase programe educaționale formale și non-formale în domeniul Holocaustului”, potrivit sursei citate.
Cunoașterea trecutului în mod responsabil de către noile generații înseamnă, în opinia MAE, inclusiv educarea societății în spiritul toleranței, compasiunii și justiției, al afirmării României ca o democrație europeană și un model regional în această privință.
„Acestea au fost și vor continua să fie angajamente care vor fi urmărite de o manieră consecventă de către autoritățile române. Educația, memoria și cercetarea Holocaustului sunt linii de acțiune susținute de Ministerul Afacerilor Externe în contextul deținerii președinției române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA)”, subliniază MAE.
Conform sursei citate, anul 2016 este semnificativ pentru România din perspectiva omagierii victimelor Holocaustului din țara noastră. S-au împlinit 75 de ani de la pogromul legionar din București din ianuarie 1941, 75 de ani de la pogromul de la Iași din iunie 1941 și de la deportările în Transnistria din octombrie 1941.
Ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului din România va avea loc pe data de 10 octombrie 2016, eveniment la care va participa și Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, alături de alți membri ai Guvernului României.
Dragnea: Aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, că aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, cu prilejul Zilei naționale a comemorării victimelor Holocaustului din România.
„Aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului, a celor care au căzut pradă celei mai sălbatice ideologii politice din istorie, ideologia urii”, a afirmat liderul PSD în mesajul său.
Dragnea a adăugat că data de 9 octombrie este ziua în care ne aducem aminte că tragedia Holocaustului, „cea mai violentă manifestarea răului în istorie”, nu trebuie să se mai repete niciodată.
„Unul dintre cei mai lucizi filosofi politici ai secolului al XX-lea, Hannah Arendt, spunea: ‘Adevărul trist este că răul este comis mai ales de oameni care nu se pot decide să fie buni sau răi’. Este un avertisment moral transmis generațiilor viitoare de care trebuie să ținem cont. De aceea, alături de Institutul ‘Elie Wiesel’, am semnat recent un protocol prin care încercăm să recuperăm memoria lucidă, critică, asupra trecutului dureros și să ne asigurăm că niciodată societatea românească nu va mai permite prezența răului absolut în rândurile ei”, a menționat președintele PSD.
*
Răspuns la întrebare: În Transnistria au fost strămutate persoanele care nu prezentau garanții de loialitate față de statul român, în primul rând persoane care în iunie 1940 și-au arătat satisfacția pentru venirea ocupantului sovietic în Basarabia și Bucovina. Au fost deportați și din restul Țării, de exempu din București au fost strămutați / deportați circa 300 de persoane, majorittea evrei, cunoscuți pentru apartenența lor la Partidul Comunist din România sau la rețele de spionaj occidentale. Alții, membri ai aceluiași partid, s-a nimerit să fie de alte naționaltăți, chiar și români! Alți evrei făcuseră cerere de emigrare în Uniunea Sovietică. Mai erau și evrei de curând sosiți în România, refugiați, despre care nu se știa nimic, nu aveau acte de cetățenie română, apatrizi, despre care nu aveai nicio garanție că au intenții oneste. Pe toți acești suspecți Antonescu i-a dus în Transnistria, în diverse localități, nu în lagăre cu sârmă ghimpată, unde au fost păziți de jandarmii români ca să nu fie atacați de localnici, de ucrainienii care ar fi fost bucuroși să se răzbune pe orice evreu pentru ce le făcuseră alți evrei în timpul înfometării Ucrainei în anii 30! În localitățile unde au fost strămutați evreii aveau liberă circulație, inclusiv dreptul de a părăsi localitatea pe propria răspundere, riscând să fie uciși de localnicii ucraineni, nu de jandarmi!
În sensul celor de mai sus stau mărturiile multor evrei, în frunte cu colega mea de catedră Leone Blum, ale cărei memorii i-au fost furate spre a nu le publica. A murit apoi, la câteva zile, la Azilul din Tei, în condiții dubioase!… Îmi trimisese vorbă că vrea să o vizitez, să ne vedem!… N-a mai apucat!
i.c.
Nota bene: în mare, ce au făcut românii cu evreii din Basarabia și Bucovina, au făcut și americanii cu japonezii din SUA, de pe coasta Pacificului….
N-ai să vezi gunoaiele astea alogene comemorând deportările românilor băștinași către Siberia(unde 90% au murit), victimele genocidului bolșevic și horthyst, rezistența antibolșevică, etc.. Ei batjocoresc tot ceea ce e românesc și scuipă pe mormintele eroilor noștri. În locul aniversării a 100 de ani de la intrarea în Războiul de Întregire a Neamului s-a vorbit puțin în limba de lemn europenistă, dar nimeni n-a îndrăznit să pomenească cei 75 de ani scurși de la intrarea în Războiul de Reîntregire Națională, războiul nostru sfânt contra bolșevismului, e un subiect tabu pt. politrucii care ne populează spațiul public.
foarte importanta specificare!
Multumim mult, Domnule profesor!