Cercetări noi și interesante

Directorul Colegiului de Medicină de la Universitatea George Washington susține că mintea unei persoane în vârstă este mult mai plastică decât se crede de obicei. La această vârstă interacțiunea dintre emisferele dreapta și stânga a creierului devine armonioasă, ceea ce extinde posibilitățile noastre creative. Prin urmare, printre persoanele cu vârsta peste 60 de ani veți găsi mulți oameni care tocmai au început activitățile lor creative.Desigur, mintea nu mai este la fel de rapidă ca în adolescență. Cu toate acestea, câștigă flexibilitate. Prin urmare, odată cu vârsta, suntem mai predispuși să luăm decizii corecte și mai puțin predispuși la emoții negative. Vârful activității intelectuale umane are loc la aproximativ 70 de ani, când creierul începe să lucreze la putere maximă.În timp, cantitatea de mielină din creier crește(o substanță care permite transferul rapid de semnale între neuroni) Drept urmare, abilitățile intelectuale cresc cu 300% comparativ cu media.Și vârful producției active a acestei substanțe vine la vârsta de 60-80 de ani. De asemenea, interesant este faptul că după 60 de ani, o persoană poate folosi două emisfere în același timp. Acest lucru face posibilă rezolvarea unor probleme mult mai complexe.Profesorul Monchi Uri de la Universitatea din Montreal crede că mintea unei persoane în vârstă alege calea cea mai puțin consumatoare de energie, reduce activităţile inutile și lasă doar opțiunile corecte pentru rezol-varea problemei. A fost realizat un studiu la care au participat diferite grupe de vârstă. Tinerii au fost foarte confuzi când au trecut testele, în timp ce cei peste 60 de ani au luat deciziile corecte.
Acum să ne uităm la particularitățile creierului la vârsta de 60-80 de ani. Sunt într-adevăr roz.

Prezintă creierul unei persoane în vârstă
1. Neuronii creierului nu mor, așa cum se spune. Conexiunile dintre ele dispar pur și simplu dacă o persoană nu este angajată în munca mentală.
2. Disconfortul și uitarea apar din cauza excesului de informații. Prin urmare, nu trebuie să vă concentrați întreaga viață pe lucruri mici inutile.
3. De la vârsta de 60 de ani, o persoană care ia decizii nu folosește o emisferă la un moment dat, ca tinerii, ci ambele.
Concluzie: Dacă o persoană duce un stil de viață sănătos, în mișcare, are activitate fizică reală și are activitate mentală deplină, abilitățile intelectuale nu scad odată cu înaintarea în vârstă, ci cresc doar și ating un vârf în 80-90 de ani.
Deci, nu vă fie frică de bătrânețe. Străduiți-vă să vă dezvoltați intelectual. Aflați meserii noi, faceți muzică, învățați să cântați la instrumente muzicale, desenați, pozaţi! Dansaţi! Interesați-vă de viață, întâlniți-vă și comunicați cu prietenii, faceți planuri pentru viitor, călătoriți cât mai mult. Nu uitați să mergeți la magazine, cafenele, concerte. Nu vă încuiați – este distructiv pentru toată lumea. Trăiește cu gândul: toate lucrurile bune trebuie să vină!
��Informații!
Un studiu amplu efectuat în Statele Unite a constatat că:
Cea mai productivă vârstă a unei persoane este între 60 și 70 de ani;
A doua etapă umană cea mai productivă are vârsta cuprinsă între 70 și 80 de ani;
A treia etapă cea mai productivă – 50 și 60 de ani.
Înainte de acel prag, omul încă nu a atins apogeul.
Vârsta medie a laureaților Nobel este de 62 de ani;
Vârsta medie a președinților celor mai mari 100 de companii din lume este de 63 de ani;
Vârsta medie a pastorilor din cele mai mari 100 de biserici din Statele Unite este de 71 de ani;
Vârsta medie a taților este de 76 de ani.
Aceasta confirmă faptul că cei mai buni și mai fertili ani ai unei persoane sunt între 60 și 80 de ani.
Acest studiu a fost publicat de echipa de medici și psihologi _ * în New Journal of Medicine din New England. * _
Au descoperit că la vârsta de 60 de ani atingi vârful potențialului tău emoțional și mental și asta durează până la vârsta de 80 de ani.
Prin urmare, dacă ai 60, 70 sau 80 de ani, ești la cel mai bun nivel din viața ta.
_
* – SURSA: * New England Medical Journal.