Statele Unite: Florida face din 7 noiembrie „Ziua Victimelor Comunismului”

Publicat la 12.05.2022 la 15:24

Guvernatorul Floridei vrea să onoreze memoria celor 100 de milioane de morți din comunism.

JOE RAEDLE/GETTY IMAGES AMERICA DE NORD/Getty Images prin AFP
DISTRIBUIE ACEST ARTICOL:
Autor(i): FranceSoir

-A _+ A

Luni, 9 mai, guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a semnat luni la Freedom Tower din Miami un proiect de lege care cere ca „Ziua Victimelor Comunismului” să fie celebrată în liceele publice din stat.

Proiectul de lege HB 395 , care prevede ca crimele comunismului, al cărui bilanț este estimat la 100 de milioane de decese în lume, să fie predate în școlile publice, în fiecare an, la 7 noiembrie sau în ziua școlii precedente, a fost adoptat în unanimitate de Casa și Senatul din Florida la începutul acestui an:

Predarea crimelor comunismului

„Vrem să ne asigurăm că, în fiecare an, toată lumea din Florida, dar mai ales studenții noștri, învață care au fost crimele comunismului și cine au fost dictatorii în fruntea regimurilor comuniste. [De asemenea, vrem ca ei] să știe că sute de milioane de indivizi au suferit și continuă să sufere sub greutatea acestei ideologii discreditate”, a spus Ron DeSantis la o conferință de presă .

Tânărul președinte republican al Miami Armando Ibarra și grupul său politic au inițiat proiectul de lege. În presa americană Daily Wire, acesta din urmă a declarat că tatăl său a fost prizonier politic în Cuba și că a îndurat „o cruzime incredibilă” din partea puterii în vigoare.

El este dornic să facă cunoscut faptul că acest proiect de lege este deosebit de important pentru el: „Când am prezentat ideea proiectului de lege [Victimele Comunismului] reprezentantului David Borrero, am vrut să onorăm membrii comunității noastre care au suferit. [in comunism] și oame7 Nainii care au pierit din cauza crimelor comunismului”.

În conformitate cu această lege, elevii de liceu vor trebui, așadar, acum să urmeze 45 de minute de instruire în „Zilea Victimelor Comunismului”, începând cu anul școlar 2023-2024.

Instrucțiunea va cuprinde „subiecte precum Mao Zedong și Revoluția Culturală, Iosif Stalin și sistemul sovietic, Fidel Castro și Revoluția cubaneză, Vladimir Lenin și Revoluția Rusă, Pol Pot și Khmerii Roșii, Nicolás Maduro și mișcarea chavista. Tot pe ordinea de zi: „Cum au suferit victimele sub aceste regimuri din cauza sărăciei, foametei, migrației, crimelor sistemice ale statului și lipsei libertății de exprimare. »

Educație: câmp de luptă ideologică între stânga și dreapta

Pe măsură ce democrații presează din ce în ce mai mult pentru ca teoria genului și teoria rasei critice să facă parte din conținutul educațional integrat în educația publică, guvernatorul Floridei a decis să se intereseze îndeaproape și de aceasta în statul său, semnând o serie de legi în acest sens. efect asupra subiectului educației.

Astfel, această legislație este o continuare a unui alt proiect de lege adoptat în iunie anul trecut, în temeiul căruia elevii trebuie să învețe despre relele provocate de comunism în întreaga lume. La acea vreme, guvernatorul conservator spunea presei că proiectul de lege era ca elevii de liceu să studieze comunismul și totalitarismul: „Avem o serie de oameni în Florida, mai ales în nordul statului, care au scăpat de regimurile totalitare, care au scăpat de dictaturile comuniste pentru ca au putut veni  în America”, a spus el.

Pe 28 martie, el a semnat și o altă lege care interzicea lecțiile despre identitatea sexuală și identitatea de gen în școala primară.

Vezi și: Florida interzice cursurile de identitate sexuală și de gen în școala elementară

Administrația lui Ron DeSantis a anunțat, de asemenea, luna trecută că statul său va elimina anumite cărți care promovează teoria rasei critice din școlile publice. „Se pare că unii editori au încercat să picteze o casă veche construită pe fundațiile Common Core (o inițiativă educațională din 2010 pentru elevii de grădiniță din Statele Unite) și să îndoctrineze prin concepte precum esențialismul rasial, în special, în mod ciudat, elevii de școală elementară, ” a spus el  într-o declarație .

Armando Ibarra l-a lăudat pe Ron DeSantis și pe parlamentarii din Florida pentru lupta  lor consecventă pentru libertate: „După cum am văzut în ultimele luni, statul  Florida este lider în stabilirea unei agende pro-libertate și sunt foarte încântat că acest model educațional va fi urmat de alte state, astfel încât predarea lectiilor despre ororile comise de sistemele comuniste să ne permită să dăm înapoi influența socialismului în țara noastră”, a declarat el.

În timpul crizei Covid-19, mai multe figuri ale dreptei conservatoare, precum Candace Owens, editorialist la Daily Wire, sau Charlie Kirk, fondatorul Turning Point USA, au acuzat frontal tabăra democrată că urmărește instaurarea unui sistem comunist în Statele Unite. , folosind restricțiile de sănătate ca parte a politicii de combatere a Covid-19 ca mijloc de reducere a libertăților economice ale americanilor și de promovare a apariției unei societăți de control asupra profitului din industria financiară.

Marea Resetare promovată de Klaus Schwab, șeful Forumului Economic Mondial, cu sloganul său „ Nu vei deține nimic și vei fi fericiti ” a devenit, potrivit acestora, simbolul afișat al renașterii comunismului, manifestat prin dorința acestuia de a desfiinţa proprietatea privată. Pandemia va fi fost mijlocul pentru stânga și extrema stângă pentru a satisface această ambiție de mult timp, au denunțat aceștia.

Vezi și: Marea resetare, o amenințare la adresa libertăților noastre (Philippe Herlin)

Le Great Reset, une menace pour nos libertés

TRIBUNE — On parle de plus en plus du concept « The Great Reset » (la grande réinitialisation), notamment de nom…

Autor(i): FranceSoirLa 7 Mai vom